English

شهردار تهران:

اتوبوس‌های برقی چینی تا ۶ ماه آینده در صورت انجام پرداخت اولیه وارد تهران می‌شوند

شهردار تهران ابراز داشت: بسته سفیر اخیر شامل ۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه اتوبوس برقی، ۱۰ هزار ون برقی، ۲۷ هزار و ۵۰۰ دستگاه تاکسی برقی شامل ۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه تاکسی شاسی بلند برای مسیر فرودگاه و بخش‌های مشابه است. پرداخت اولیه صورت بگیرد تا ۶ ماه آینده، گمرک بندرعباس اتوبوس‌ها را به ما تحویل خواهد داد.

اتوبوس‌های برقی چینی تا ۶ ماه آینده در صورت انجام پرداخت اولیه وارد تهران می‌شوند
به گزارش خبرگزاری موج

، علیرضا زاکانی، جهت ارائه گزارش دستاوردهای سفر تیم مدیریت شهری به چین و قراردادهای منعقد شده در خصوص توسعه حمل و نقل عمومی پایتخت و دیگر بخش‌ها وارد صحن شورا شد.

شهردار تهران در ابتدای سخنان خود با بیان اینکه ایام اخیر با نام و یاد ۲۴ هزار شهید شهر تهران معطر شد، اظهار کرد: فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی پیرامون تهران، هویت و کارکرد و اثرگذاری آن بر تاریخ معاصر چراغ راه و مایه مباهات بود. لذا از تمام کسانی که این افتخار را خلق کرده‌اند، تقدیر می‌کنیم.

زاکانی با اشاره به برف روبی معابر پایتخت در بارندگی اخیر با تلاش ۲۱ هزار نفر، یادآور شد: نیروهای انسانی شهرداری تهران تلاش کردند که مردم آسایش داشته باشند. برای ما مهم است که مدیر ما ۴۸ ساعت نخوابد تا مردم آسایش داشته باشند.

وی به آتش سوزی بیمارستان گاندی نیز اشاره کرد و افزود: از آتش نشانان تقدیر می‌کنیم که در آن شرایط بیمارستان، زمینه ارائه خدمت به بیماران و انتقال آنها را فراهم کردند. اورژانس تهران همکاری ویژه و اساسی در این زمینه داشت که تلاش نیروهای این مجموعه نیز قابل تقدیر است.

شهردار تهران ابراز امیدواری کرد که اینگونه حوادث زمینه اصلاح بنیادی جهت جلوگیری از حوادث بعدی را فراهم کند.

وی با بیان اینکه تمام ضد انقلاب بسیج شدند تا این حادثه را به لکه ناکارآمدی نظام تبدیل کنند، گفت: خوشبختانه در حوزه عمل با افتخار قدم برداشته شد و در روشن سازی افکار عمومی نیز به خوبی اقدام شد.

زاکانی ضمن تسلیت به مناسبت درگذشت مدیرکل دفتر پایش شهرداری تهران، گفت: مرحوم محمد امیرآبادی ویژگی‌های شاخصی داشت که مهمترین آن کاربلدی، تلاش با تمام وجود، تلاش مخلصانه و به دور از هیاهو بود. از دست دادن چنین مدیر نمونه‌ای برای ما بسیار سخت است.‌

شهردار تهران با اشاره به سفر خود به چین و همکاری مشترک با شرکت‌های چینی برای خدمت به مردم، یادآور شد: یک برنامه ریزی ارتباطی با مسیر مشخصی با سایر کشورها دنبال شده که چین یکی از این کشورهاست و هدف استفاده از تکنولوژی چینی‌ها و سرمایه گذاری توسط چین بوده است.

وی با بیان اینکه دو سفر در ماه‌های اخیر به چین انجام شد، تأکید کرد: در سفر اول به ۱۳ شهر چین سفر کردیم تا در مرحله واقعیت، ظرفیت مجموعه‌ها شناسایی شود. درنهایت سه قرارداد به نتیجه رسید که شامل تأمین ۷۹۱ واگن مترو و یک میلیارد و ۴۰ میلیون یورو برای تأمین اتوبوس، تاکسی و موتورسیکلت و احداث خط ۱۱ مترو است.

زاکانی با اعلام اینکه در مورد احداث خط ۹ و تونل شهید متوسلیان نیز در سفر چینی‌ها به تهران مورد بحث قرار گرفت، گفت: عدد یک میلیارد و ۴۰ میلیون یورویی به یک میلیارد و ۶۷۰ میلیون یورو رسید. برای زباله سوز نیز ۵۷۹ میلیون یورو تفاهم اولیه صورت گرفت و در کنار آن سرفصل هتل سازی و ساختمان سازی و ایجاد مراکز تفریحی و ورزشی باز شد.

شهردار تهران با بیان اینکه عدد تفاهم اولیه ۱۲ میلیارد یورو بود، گفت: همکاران ما در مرحله بعدی به چین سفر کرده و از مجموعه‌های مختلف برای انعقاد قراردادها بازدید کردند. در نهایت گام چهارم کار، سفر ما به چین انجام شد.

وی همچنین تصریح کرد: در این سفرها پنج جنس سرفصل مالی باز شد؛ با توجه به دو سر فصل تکنولوژی و تأمین مالی چین، برای اولین بار در تعامل با این کشور، چین وارد عمل شد تا یوزانس انجام دهد و تأمین مالی کند و پا فراتر بگذارد و شریک ما شود و سرمایه گذاری انجام دهد.

زاکانی افزود: بخش اول تعهدات مبنی بر تأمین ۷۹۱ واگن مترو بود که تأمین مالی آن توسط دولت صورت گرفت. ما با وزارت کشور تفاهم کردیم که ۲۸۰ واگن دیگر نیز به واگن‌های قبل اضافه شود. ۱۱۳ واگن داخلی نیز داریم که ۸۵ درصد آن تولید داخلی است و با همکاری جهاد دانشگاهی، شهرداری، مپنا و بخش خصوصی تولید می‌شود. ۲۸۰ واگن نیز مبتنی بر قرارداد اولیه توسعه می‌یابد و با احتساب واگن‌های داخلی در مجموع به هزار و ۱۸۴ واگن می‌رسد.

شهردار تهران با بیان اینکه یک میلیارد و ۶۷۰ میلیون یورو در بخش حمل و نقل، ۵۷۹ میلیون یورو در زباله سوز و ۴۰۰ میلیون یورو نیز در بخش هوشمندسازی است، اظهار کرد: بسته سفیر اخیر شامل ۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه اتوبوس برقی، ۱۰ هزار ون برقی، ۲۷ هزار و ۵۰۰ دستگاه تاکسی برقی شامل ۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه تاکسی شاسی بلند برای مسیر فرودگاه و بخش‌های مشابه است. مدت زمان و جرایم هم در این قراردادها پیش بینی شده است. پرداخت اولیه صورت بگیرد تا ۶ ماه آینده، گمرک بندرعباس اتوبوس‌ها را به ما تحویل خواهد داد.

وی ادامه داد: در بخش زباله سوز در تهران مشاور گرفته‌ایم و کارها در حال انجام است و تا پایان همین ماه گزارش مشاور ارائه خواهد شد و اگر مجوزها در اسفندماه از وزارت صمت، استاندارد و محیط زیست اخذ شود، پیش از عید عقد نهایی پیمان انجام خواهد شد. ۳۰ درصد از هزینه ۵۷۹ میلیون یورویی توسط ما تأمین می‌شود و مابقی را چین مشارکت خواهد کرد و از ۱۲ تا ۱۵ سال این مشارکت ادامه خواهد داشت.

زاکانی با بیان اینکه در بخش هوشمندسازی نیز شرکت‌های بزرگ چینی به ما مشاوره‌هایی دادند، گفت: قرار شد پس از ایام عید چینی‌ها سفری به تهران صورت بگیرد تا طرح‌های اولیه ارائه و زمینه انتقال ظرفیت فراهم شود.

وی با اعلام اینکه سه نوبت جلسه با چینی‌ها برای تراموا برگزار شد، تصریح کرد: شورای عالی ترافیک برای چهار خط ۸، ۹، ۱۰ و ۱۱ و دو خط سریع السیر از شمال غرب به جنوب شرق و از شمال شرق به جنوب غرب و همچنین دو خط تراموا، دو خط بی آرتی و یک خط اتوبوس، تکالیفی را مشخص کرد.

شهردار تهران با بیان اینکه تراموای چرخ لاستیکی در این سفر مورد بررسی قرار گرفت، اظهار کرد: خط ۸، ۹ و ۱۱ و تونل شهید متوسلیان با رقم ۳.۵ تا چهار میلیارد یورو نیز مورد بررسی قرار گرفت. سه شرکت ایرانی توانمند که مورد اعتماد شهرداری در ساخت و ساز مترو و مورد قبول چینی‌ها بودند، انتخاب شدند و تفاهم سه جانبه ای منعقد شد تا این چهار مورد آغاز شود. ما پیش پرداخت نمی‌دهیم و بعد از پنج درصد پیشرفت فیزیکی، تهاتر ملک صورت می‌گیرد.

زاکانی با بیان اینکه پشتیبانان مالی چینی برای این طرح‌ها دو مجموعه هستند، اظهار کرد: در بسته چهارم کاری؛ هتل، ساختمان و دو شهربازی و یک پارک آبی مطرح شد. ما تفاهم کردیم پنج هتل پنج ستاره با مشارکت آنها ساخته شود، ۲۰۰ هزار واحد مسکن نیز صنعتی سازی شود و دو شهربازی و دو پارک آبی نیز در تهران ایجاد شود. طراحی تمامی این موارد توسط ایرانی‌ها مبتنی بر مبانی ملی و معماری ایرانی- اسلامی انجام می‌شود و آنچه طلب می‌کنیم تکنولوژی ساخت و سپس انتقال آن است. با این تکنولوژی عمر سرمایه‌های شهر حفظ خواهد شد. در این بسته پنج میلیارد دلار برای هتل و مسکن و عددی کمتر از ۲ میلیارد دلار برای مراکز تفریحی پیش بینی شده است.

وی با اعلام اینکه سه ورزشگاه نیز با مشارکت چینی‌ها و تأمین مالی آنها ساخته خواهد شد، گفت: سرفصل گردشگری برای سالیانه یک میلیون نفر نیز باز شد که جزئیات مالی ندارد.

شهردار تهران تأکید کرد: در بخش اول تعهدات برای تأمین واگن با دولت و شهرداری است؛ در فصل دوم تعهد با شهرداری به صورت تنفس یک ساله برای موتور، سه ساله برای اتوبوس، یک و نیم ساله برای تاکسی و ون است.

وی افزود: ما پروژه ۲۵۰ هزار میلیارد تومانی را شامل سه خط مترو و تونل شهید متوسلیان آغاز می‌کنیم بدون اینکه در ابتدا رقمی پرداخت شود.

زاکانی با بیان اینکه مجرای تصویب این طرح‌ها شورای شهر است، تصریح کرد: قیمت‌ها زمین تا آسمان با قیمت‌های قبلی متفاوت است.

وی همچنین تصریح کرد: ۲۷۳ هزار یورو برای اتوبوس‌های برقی داخلی پیش بینی شده و عملاً بیش از ۵۳ هزار یورو از رقم کاهش یافته است. به طوری که از ۳۱۶ هزار به ۲۷۳ هزار یورو رسید که آورده گسترده‌ای برای ما به شمار می‌رود. بخش زیادی از این منابع توسط دولت و از سرفصل ماده ۱۲ و صرفه جویی انرژی تأمین می‌شود.

شهردار تهران با بیان اینکه سرفصل جدیدی برای کلانشهر تهران باز می‌شود، گفت: هر کاری برای مردم تهران انجام دهیم کم است؛ کارکردهای ما معطوف به هویت ایرانی- اسلامی و داشته‌های فکری داخلی خواهد بود و تنها انتقال تکنولوژی مدنظر است. برای تمامی بخش‌ها بر انتقال تکنولوژی تأکید کرده‌ایم و در ابتدا قطعات و سپس تکنولوژی انتقال خواهد یافت.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه