English

ابراهیم سوزنچی خبر داد؛

حذف دروس عمومی از کنکور سال ۱۴۰۲

ضریب کنکور در مدت ۲ سال ۴۰ درصد و ضریب امتحانات نهایی پایه به ۶۰ درصد می‌رسد بنابراین دروس عمومی از کنکور حذف می‌شود.

حذف دروس عمومی از کنکور سال ۱۴۰۲

به گزارش خبرگزاری موج، ابراهیم سوزنچی معاون سیاستگذاری شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری به بررسی مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص کنکور پرداخت.

معاون سیاستگذاری شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه حذف دروس عمومی از کنکور ۱۴۰۲ رقم می خورد، گفت: با توجه به تغییرات پیشنهادی دروس عمومی از کنکور حذف می شود و تمرکز کنکور فقط بر روی دروس اختصاصی خواهد بود.

او با اشاره به اینکه سوالاتی با یادگیری عمیق تر طراحی شده و عمق یادگیری داوطلبان سنجنده می شود، افزود: تغییر دیگر در کنکور سراسری مربوط به ضریب کنکور است، در مدت ۲ سال ضریب کنکور ۴۰ درصد و ضریب امتحانات نهایی پایه به ۶۰ درصد می رسد.

سوزنچی ادامه داد: دروس عمومی از کنکور حذف می شود و به صورت کیفی و تشریحی خواهد بود؛ بنابراین دروس عمومی تستی نخواهد بود.

معاون سیاستگذاری شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه از سال ۱۴۰۲ سوابق تحصیلی در کنکور فقط مشمول پایه دوازدهم است و سهم ۶۰ درصدی در کنکور دارد، گفت: فقط امتحانات نهایی در پذیرش دانشگاه وزن پیدا می‌کند، در ارتباط با بحث استرس و فشار روانی اینکه کنکور در سال دوبار برگزار می‌شود و اینکه سابقه هر کنکور دوسال معتبر است، بخش قابل توجهی از استرس را کم می‌کند و بخش قابل توجهی از کسانی که دروس عمومی را کنکوری و مهارتی درس می‌دادند حذف خواهند شد.

سوالات کنکور استاندارد نیست

او با اشاره به اینکه امتحانات نهایی چیز پیچیده‌ای نیست، افزود: در کنکور سوالات فراتر از کتاب درسی است و لذا کنکور به صورت مهارت محور برگزار می‌شود و این مسئله به پیچیدگی‌ها اضافه می‌کند، اما دروس کتاب‌های درسی مشخص است و چیزی بیشتر از آن وجود ندارد.

سوزنچی با اشاره به اینکه سوالات کنکور استاندارد نیست، ادامه داد: سوالات کنکور سال به سال متفاوت است به طوری که دو سال را به صورت فنی نمی‌توان مقایسه کرد، کنکور دو بار در سال برگزار می‌شود و سوالات آموزش و پرورش قرار است طبق مدلی که سازمان سنجش جلو می‌برد طراحی شود لذا آن‌ها هم به سمت استاندارد شدن حرکت می‌کنند.

معاون سیاستگذاری شورای عالی انقلاب فرهنگی در رابطه با عدالت آموزشی گفت: الان بیشترین ناعدالتی در کنکور است، کنکور باید از کتاب‌های درسی باشد، زیرا در کنکور فراتر از کتاب‌های درسی آزمون گرفته می‌شود لذا کسی می‌تواند در کنکور پیروز باشد که در کلاس‌های دیگری هزینه کرده باشد.

او با اشاره به اینکه مهم این است که دانش آموز مهارت محور باشد، اظهار کرد: امتحانات نهایی پایه دوازدهم اهداف تربیتی و آموزشی را می‌سنجند، آموزش و پرورش دانش آموز را باید مبتنی بر آنچه که در مدارس دولتی آموخته بسنجد.

سوزنچی با اشاره به اینکه اهداف آموزشی به صورت تشریحی در پایه دوازدهم سنجیده می‌شود و آزمونی که در امتحان نهایی گرفته می‌شود آزمون‌های ملاک محور خواهد بود، افزود: یعنی میانگین در نظر گرفته می‌شود که مطلبی که مورد نظر است، دانش آموز فرا گرفته باشد، تحقیقات نشان داده است که شرکت در کلاس‌های کنکور حداقل ۲۰۰۰ رتبه کنکور را بالا می‌برد، اما در مورد امتحانات نهایی این موضوع ضریبش کمتر می‌شود.

او با اشاره به اینکه قانون گذار برای حل مشکل عدالت سهمیه در نظر گرفته است، گفت: سهمیه مناطق همچنان وجود دارد، همچنین سهمیه‌های بسیار متعدد دیگر و بحث بومی گزینی را داریم.

کنکور قابل حذف شدن نیست

سوزنچی با اشاره به اینکه این طرح مبتنی بر آسیب‌شناسی نوشته شده است، تاکید کرد: کنکور قابل حذف شدن نیست، تعداد صندلی‌هایی که برای دانشگاه‌های دولتی و آزاد داریم ۸۰ هزار صندلی است این در حالیست که بیش از یک میلیون متقاضی داریم.

معاون سیاستگذاری شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان کرد: در عمل ناچار به گرفتن کنکور هستیم، اما کاری کرده‌ایم تا اهمیت آزمون را از ۱۰۰ درصد به ۴۰ درصد برسانیم.

او با اشاره به اینکه سال ۸۶ قانون حذف کنکور را داشتیم که این قانون را مجلس مصوب کرد، گفت: در آن زمان مقطع دبیرستان چهار سال بود آن‌ها فرض کردند اگر هر سال ۲۵ درصد را داشته باشند، ظرف ۴ سال وزارت آموزش و پرورش برای هر یک از پایه‌ها امتحان نهایی را برگزار می‌کند تا در انتها کنکور حذف شود.

سوزنچی با اشاره به اینکه وزارت آموزش و پرورش نتوانست این کار را انجام دهد افزود: شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزیر علوم، وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان سنجش در جلسه حضور داشتند و نظرات آن‌ها در این موضوع لحاظ شده است.

او ادامه داد: مدت زمان پاسخگویی به سوالات تخصصی افزایش پیدا می‌کند و لذا سوالات عمیق‌تری طراحی می‌شود تا عمق یادگیری داوطلب سنجیده شود و مهارت‌های تست زنی اهمیتش کمتر شود.

باید نظام ارزشیابی آموزش و پرورش را به سمت پژوهش محور شدن ببریم

ابراهیم سحرخیز کارشناس مسائل آموزشی در ادامه برنامه، گفت: مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره کنکور آسیب‌های کنکور را از آموزش و پرورش دور نمی‌کند.

سحرخیز با اشاره به اینکه مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی یک گام رو به جلو است، اما هنوز یک سری ابهاماتی دارد، افزود: اگر قرار باشد پایه دوازدهم دروس تخصصی وزن ۶۰ درصدی داشته باشد، همان آسیب‌هایی که قبلاً در کنکور مترتب بود در اینجا نیز وجود دارد، لذا تغییر در نظام ارزشیابی باید انجام شود، باید نظام ارزشیابی آموزش و پرورش را به سمت پژوهش محور شدن پیش ببریم.

او عنوان کرد: اگر قرار است کنکور به پایه دوازدهم خلاصه شود، همان مفهوم محوری و تست محوری حاکم خواهد بود، اگر می‌خواهیم آسیب‌های کنکور را بر آموزش و پرورش کمتر کنیم و حوزه‌های یادگیری و ساعت‌های تربیتی آموزش و پرورش را غنا ببخشیم باید نظام هدایت تست تحصیلی را اصلاح کنیم.

این کارشناس مسائل آموزشی افزود: قریب به ۵۰ درصد دانش‌آموزان را باید به سمت رشته‌های مهارتی شیفت بدهیم. رسالت اصلی آموزش و پرورش هدایت کردن ۱۴ میلیون دانش‌آموز به دانشگاه نیست، اما این اتفاق همچنان دیده می‌شود، تغییر در نظام هدایت تحصیلی هنوز اتفاق نیفتاده است.

 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

  • فهیمه

    خوب الان چی شد تستی شد تشریحی عمومی حذف نشد بدتر شد

  • هنگامه

    سلام. من فقط یه سوال داشتم. اگر دروس عمومی حذف بشه،فقط شامل کنکور هایی مثل تجربی و ریاضی میشه یا مثلا شامل کنکور زبان هم میشه؟ یعنی دروس عمومی از کنکور زبان هم حذف میشه(اگر حذف بشه)؟

  • محمدمهدی معصومی

    من چند سال پیش با درصد بالا در دروس عمومی (دینی ۸۰ درصد)، اما اختصاصی ضعیف (ریاضی و فیزیک ۱۰ درصد و شیمی صفر) مهندسی عمران دانشگاه دولتی قبول شدم. می‌خوام بگم اصلا نباید نمرات دروس عمومی تاثیر داده میشد. کسی که میخواد بره مهندسی عمران، چرا باید دینی و عربی جواب بده؟
    این عمومی ها نباید تأثیر داشته باشن. و کافی هم نیست. کلاس قرآن و دینی و عربی و … باید هم در مدرسه و هم دانشگاه حذف بشه: که تا کلاس دوازدهم حدود هزار و پونصد ساعت میشه و هیچ فایده ای نداره، ضرر زیادی هم داره. دوست ندارم بچه های من هم در آینده در مدرسه و دانشگاه مغزشویی دینی مذهبی سیاسی بشن.

  • سرمچار

    هوف خیلی خوب شد واقعا به معنای واقعی عدالت رو تو کنکور نشون دادن در حالیکه تک تک دروس عمومی بجز ادبیات مختصص این است که دانش اموز سطح چالش بر انگیزتری داشته باشه و همچنین باعث میشه که ذهن دانش اموزان فعالتر شه ولی حقا نیازی نیست دروس عمومی رو درک کنیم درک کردن مخصوص دروس تخصیصیه الان من چرا باید توی رشته تجربی که تجربی مهمترین شاخه هاش شیمی فیزیک و زیسته که ریاضی هم بخاطر مهم بودنش اضافه کردن من هدفم وقتی اسمم تجربیه اینه نه دینیو عربیو و.... الان تک تک دروس اختصاصی مربوط به معروف ترین رشته های ایران و واجبه که درک کنیمشون به هرحال خیلی خوشحال شدم که حذفشون کردن

  • سید علی

    اصلا در واقع باید برای کنکرو تجربی همه دروس یه جورایی حذف بشه و فقط زیست شناسی باشه
    مثل المپیاد های زیست شناسی
    کسی که اومده تجربی میخواد بره پزشک بشه باید تپی درس زبست شناسی یه چیزی فرارت از مدرسه و تست بخونه و بره دنبال کار های تحقیقاتی
    مشکل نظام اموزشی ما هم همینه برای همین هست که اینقدر از دنیا عقبیم
    این کشور هایی که اینقدر در اموزش پیشرفته هستند بیشتر از اینکه تئوری درس بدن سراغ کار های عملی و تحقیقی میرن

    • justin

      مگه تجربی فقط دکتریه؟
      یکم فکر کن و حرف بزن

  • ناشناس

    خب برای منی که فارغ التحصیل سال 96 هستم و نظام قدیمم و الان و جدی دارم میخونم برای قبولی رشته پزشکی کنکور1402، تکلیفم چیه؟ چرا یهو صبح از خواب این مسئولین بی کفایت بیدار میشن یهو میگن بذارید امروز صبح یه مصوبه تصویب کنیم ب.....نیم به زندگی 99 درصد به جز بچه های خودمون مزه میده، همین کارارو میکنید که بهتون میگن مسئولین بی کفایت دیگه

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه