English

آیت الله رئیسی:

باید موضوع هزینه کرد درآمد‌های مالیاتی برای مردم تبیین شود

رئیس قوه قضاییه گفت: باید موضوع هزینه کرد درآمد‌های مالیاتی برای مردم تبیین شود و به مودیان مالیاتی این اطمینان داده شود که مالیات‌های پرداخت شده توسط آن‌ها در چرخه تولید و توسعه و آبادانی کشور هزینه می‌شود.

باید موضوع هزینه کرد درآمد‌های مالیاتی برای مردم تبیین شود

به گزارش خبرگزاری موج، آیت الله رئیسی، رئیس قوه قضائیه در دیدار با وزیر اقتصاد و دارایی و رئیس سازمان امور مالیاتی کشور و جمعی از مدیران مالیاتی گفت:  در تمام برنامه‌های توسعه کشور تاکید شده است که اقتصاد ما وابسته به نفت نباشد و نظام بودجه و اقتصاد کشور به درآمد‌های دیگر از جمله مالیات وابسته باشد.

رئیس قوه قضاییه تصریح کرد:مالیات در همه کشور‌ها یکی از منابع عمده درآمدی محسوب می‌شود؛ به ویژه در کشور‌هایی که از ذخایر انرژی و نفت برخوردار نیستند. اگر چه کشور ما متنعم به نعمت‌های الهی نظیر نفت است، اما بررسی‌های کارشناسی نشان می‌دهد که ما باید نظام اقتصادی و بودجه ریزی خود را هر چه بیشتر به سمت اقتصاد و بودجه بدون نفت سوق دهیم.

وی با بیان اینکه پرداخت مالیات وظیفه تک تک آحاد جامعه است، گفت: نقش سازمان مالیاتی که به تعبیری می‌توان آن را پلیس مالی کشور نامید، در نظام اقتصادی کشور بسیار حائز اهمیت است. باید در این سازمان نظارت‌های مالی صورت گیرد و سامانه هوشمندی در سازمان مالیاتی برقرار باشد تا به صورت حساب شده و دقیق از درآمد‌های مودیان خرد و کلان مالیاتی مطلع شود.

آیت الله رئیسی با بیان اینکه باید زیرساخت‌های لازم جهت ایجاد نظام هوشمند مالیاتی فراهم شود، گفت: باید تدبیری اتخاذ شود و زیرساخت‌ها به گونه‌ای فراهم شود که فرار مالیاتی در کشور به حداقل برسد و نهایتا فرار مالیاتی از بین برود. آخرین آمار‌ها نشان از کاهش فرارمالیاتی دارد. تصور من این بود که فرار مالیاتی در کشور ما حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان است؛ اما در جلسه امروز اعلام شد که این میزان ۲۸ هزار میلیارد تومان است. البته از آنجاییکه ارقام مختلفی پیرامون فرار مالیاتی در کشور مطرح می‌شود، بنابراین، این نتیجه حاصل می‌شود که رقم قابل توجهی فرار مالیاتی در کشور وجود دارد.

رئیس دستگاه قضا بیان کرد: همانطور که از یک کارمند بحق و به درستی مالیات دریافت می‌شود، باید صاحبان مشاغل کلان و پر درآمد نیز مالیات خود را به صورت دقیق و منصفانه پرداخت کنند.

وی اظهار داشت: همه آحاد مردم و مسئولین باید بدانند و درک کنند که پرداخت مالیات کمک به چرخه تولید و توسعه کشور است و مالیات‌های پرداخت شده در جهت رونق تولید و آبادانی در کشور مورد بهره برداری قرار می‌گیرد. بر همین مبنا تولیدکنندگان و کارآفرینان و سرمایه گذاران از نظام مالیاتی در کشور حمایت خواهند کرد؛ چرا که می‌دانند مالیات‌های اخذ شده در واقع در جهت رونق کسب و کار آن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

آیت الله رئیسی با بیان اینکه اقداماتی که برای ایجاد نظام عادلانه و هوشمند مالیاتی در کشور تاکنون صورت گرفته، لازم بوده، اما کافی نیست، گفت: از جمله اقدامات بسیار موثر در امر فرهنگسازی مالیاتی برقراری عدالت در اخذ مالیات است؛ بدین معنا که مردم بدانند مالیات از همه مودیان خرد و کلان خصوصا مودیان کلان اخذ می‌شود و این مهم برای مردم بسیار اعتمادآور و اطمینان بخش است.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به ضرورت تبیین محل هزینه درآمد‌های مالیاتی گفت: باید موضوع هزینه کرد درآمد‌های مالیاتی برای مردم تبیین شود و به مودیان مالیاتی این اطمینان داده شود که مالیات‌های پرداخت شده توسط آن‌ها در چرخه تولید و توسعه و آبادانی کشور هزینه می‌شود.

وی تصریح کرد: عموم مردم ما قانونمدار و هوشمند هستند و اگر نسبت به قانون مالیات و اهمیت پرداخت آن آگاهی بیشتری پیدا کنند، برای مشارکت بالاتر در امر پرداخت مالیات راغب‌تر می‌شوند.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه نقش مالیات در گردش امور کشور کمتر تبیین شده است، گفت: تبیین محل هزینه کرد درآمدهای مالیاتی برای مردم یک ضرورت بسیار مهم است و این امر نیازمند آن است که یک نقش تبیینی در سازمان مالیاتی ایجاد شود. ما این مشکل را در دستگاه قضایی نیز داریم. سال گذشته که مجموعه دستگاه قضایی خدمت مقام معظم رهبری رسیدند، ایشان به این مشکل اشاره فرمودند و در دیدار کارکنان دستگاه قضایی با معظم له در سال جاری نیز ایشان به نحوی مجددا به این مشکل اشاره کردند و فرمودند یک مشکل شما مشکل رسانه ای است؛ یعنی کارهایتان را برای مردم تبیین نمی کنید و درست هم فرمودند. البته مقام معظم رهبری نسبت به دولت هم به همین موضوع اشاره فرمودند.

وی ادامه داد: تبیین اقدامات به معنای خبر گفتن در رسانه نیست؛ بلکه خبر گفتن در رسانه بخشی از مقوله تبیین است. تبیین در نظام مالیاتی یعنی برای مردم روشن شود که مالیات های پرداخت شده توسط آنها در کدام محل ها و مصارف هزینه می شود. بنابراین صِرف خبر دادن مالیاتی به معنای تبیین در امر نظام مالیاتی نیست.

آیت الله رئیسی تصریح کرد: باید بتوانیم از ارتباطات موجود در جامعه از جمله از فضای مجازی و حقیقی برای تبیین موضوعات در نزد مردم استفاده کنیم. برای نمونه شما در سازمان مالیاتی می توانید از فضای دیجیتال بهره بگیرید تا برای مردم مصارف مالیاتی را تبیین کنید.

وی با اشاره به آگاهی و خبردار بودن مردم از برخی مشاغل پردرآمد و کم مالیات ده که اقدام به حساب سازی برای فرار مالیاتی می کنند، گفت: مهمترین محوری که باید در برنامه های سازمان مالیاتی کشور مدنظر باشد، برقراری عدالت مالیاتی در عمل است و این عدالت باید به گونه ای برقرار شود که مردم به طور کامل آن را احساس کنند.

آیت الله رئیسی تصریح کرد: گاهی دولت ها و مجلس ها و کمیسیون ها و اشخاص می گویند فعلا این قضیه برقراری نظام عادلانه مالیاتی را برای وقت دیگر بگذاریم؛ اما باید از آنها سوال کرد که این وقت دیگر چه زمانی فرامی رسد؟ بله، ممکن است عده ای به ظاهر ناراضی شوند؛ اما عدالت مقوله ای است که در روح و جان همه می نشیند؛ مانند احکامی که در نظام قضایی کشور صادر می شود. لذا زمانی که مودیان مالیاتی احساس عدالت کنند، به این نتیجه خواهند رسید که مالیات دریافت شده از آنها یک اقدام بحق است؛ لذا به اهتمام در پرداخت مالیات ترغیب می شوند.

وی با اشاره به آمادگی کامل دستگاه قضا برای همکاری با سازمان مالیاتی در همه امور مربوطه گفت: حتما کمیسیون های مربوطه و شعبات مختص رسیدگی به گزارشات سازمان مالیاتی در قوه قضاییه همکاری بیشتری با سازمان مالیاتی کشور خواهند داشت و ما به همکاران خود در دستگاه قضایی تاکیدات لازم را داشته ایم. همچنین مجتمع رسیدگی به جرایم مالیاتی نیز فعال تر می شود و به شعبات مخصوص در استان ها نیز تاکید شده تا با ادارات مالیاتی در استان ها همکاری و تعامل بیشتری داشته باشند.

رئیس دستگاه قضایی تاکید کرد: حضور کارشناسان مالیاتی در کنار قضات نیز به امر تسهیل و تسریع رسیدگی به پرونده های مالیاتی کمک خواهد کرد که این مهم نیز باید در دستور کار قرار گیرد. همچنین پرونده هایی که پیرامون موضوعات مالیاتی در دیوان عدالت اداری مطرح خواهد شد، با سرعت و دقت بیشتری پیگیری می شود. امیدواریم با تعامل هر چه بیشتر دستگاه قضایی با سازمان امور مالیاتی کشور بتوانیم در زمان کوتاهی احساس عدالت مالیاتی را به مردم منتقل کنیم.

وی بیان داشت: در شرایط فعلی که دشمن فشار وارد می آورد تا از صادرات نفت ما جلوگیری کند، ما باید تمرکز خود را به کسب درآمدهایی به غیر از درآمدهای نفتی معطوف کنیم و اخذ مالیات در این زمینه از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

وی در ادامه با اشاره به موضوع مالیات بر ارزش افزوده گفت: ایجاد و توسعه نظام مالیات بر ارزش افزوده اقتضائاتی از جمله ایجاد سامانه هوشمند مالیاتی و بهره گیری بیشتر از فضای دیجیتال دارد که این اقتضائات هنوز به طور کامل فراهم نشده است. من به انحاء و با ساز و کارهای مختلف با مردم در ارتباط هستم و در جریانم که این موضوع مالیات بر ارزش افزوده بعضا برای آنها مورد سوال است و مردم می خواهند بدانند که نظام مالیات بر ارزش افزوده چه زمانی به طور کامل در کشور برقرار می شود.

آیت الله رئیسی با بیان اینکه موضوعاتی از قبیل مالیات های معوق و فرار مالیاتی و ایجاد سامانه هوشمند مالیاتی و مالیات بر ارزش افزوده و عدالت مالیاتی از مهمترین مقوله های مرتبط با نظام مالیاتی کشور است، گفت: برای استحکام بیشتر نظام مالیاتی و رفع معضلات موجود در این مجموعه از جمله بحث مالیات های معوق و فرار مالیاتی همه دستگاه ها باید با سازمان امور مالیاتی کشور همکاری کنند و دستگاه قضایی نیز تمام تلاش خود را برای تعامل بیشتر با این سازمان جهت رفع مشکلات موجود بکار خواهد بست.

وی با بیان اینکه مهمترین مولفه قدرت نظام جمهوری اسلامی مردم متدین و در صحنه هستند، گفت: اعتماد مردم به نظام هر چه بیشتر شود، مولفه های قدرت و امنیت ملی ما به همان میزان افزایش خواهد یافت و باید توجه داشت که احساس عدالت در بین مردم، اعتماد آنها را به نظام بیشتر می کند و این اعتماد مهمترین سرمایه اجتماعی است و با چنین سرمایه ای هیچ شیطانی از شیاطین عالم نمی‌تواند اقدامی علیه کشور ما انجام دهد.

آیت الله رئیسی افزود: شما در سازمان امور مالیاتی با ایجاد نظام عادلانه مالیاتی و القاء احساس عدالت مالیاتی به مردم می توانید در افزایش اعتماد مردم و تقویت سرمایه اجتماعی کشور سهیم باشید. 

وی با اشاره به تاکیدات امیرالمومنین علی(ع) به عاملان جمع آوری زکات و مالیات اظهار کرد: مودیان مالیاتی باید محترم شمرده شوند. به هیچ عنوان اخذ مالیات مساوی با بی احترامی نیست. در عین اینکه ماموران جمع آوری مالیات و پلیس مالی کشور باید با دقت و با چشمان تیزبین اسناد را مورد بررسی قرار دهند تا مبادا سندی پنهان بماند و فرار مالیاتی صورت گیرد، به همان میزان نیز نباید کوچکترین اجحاف و تعدی به کسی که می خواهد مالیات پرداخت کند، صورت گیرد.

آیت الله رئیسی در پایان با بیان اینکه زمان شناسی در انجام وظیفه امر بسیار مهمی است، گفت: برخی کارها و اقدامات در رابطه با پیشرفت نظام مالیاتی کشور را شاید می شد 10 یا 20 سال پیش انجام داد؛ اما بخاطر برخی ملاحظات سیاسی و جناحی و یا موارد دیگر این کارها انجام نشد. بنابراین ما باید توجه کنیم که امور و اقدامات متناسب را در زمان خودش انجام دهیم.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه

وب گردی