English

سعید نمکی:

درب وزارت بهداشت به روی نخبگان باز است

وزیر بهداشت گفت: درب وزارت بهداشت به روی نخبگان باز است، غلط می‌کنند کسانی که درب وزارتخانه را به روی نخبگان ببندند، همه باید به پیشرفت نظام سلامت کمک کنیم

درب وزارت بهداشت به روی نخبگان باز است

به گزارش خبرگزاری موج، سعید نمکی ، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی  در مراسم دومین ماراتن برنامه نویسی سلامت ایران با بیان اینکه توسعه یعنی اینکه بتوانیم نیروی انسانی را به سرمایه انسانی تبدیل کنیم، اظهار کرد: دومین تعریف توسعه این است که کشورهای توسعه یافته کشوری است که بتواند در مقتضیات زمان خود زندگی کند. اگر کشوری در عرصه‌های گذشته سیر کند قطعاً کشور توسعه یافته نیست و دیروز نیز عرض کردم که می‌شود کشوری را با سنت،ها تکان داد، اما فقط می‌شود با عقل و علم آن را نگه داشت. ماندگاری یک ساختار مقاوم و پویا فقط با عقل و علم امکان پذیر است و با شعار و احساس و تکیه بر سنت‌ها امکان پذیر نیست.

وزیر بهداشت تصریح کرد: ما ۳۰ سال قبل سامانه‌ زیج را برای ثبت داده‌ها ایجاد کردیم و به مرور زمان داده‌ها را به روز ثبت می‌کرد. در آن روز بهترین نظام و اطلاعات ما زیج و حیاتی بود اما آیا می‌توان در حال حاضر نظام سلامت این کشور را اداره کرد؟ امروز به عنوان وزیر بهداشت اعلام می‌کنم بدون استفاده از رویکردهای جدید نمی‌توانیم مشکلات بیماری‌ها را حل کنیم.

وی گفت: یک روز با ۵ دلار کودکان‌مان علیه شش بیماری واکسینه می‌شدند، اما امروز حوادث جاده‌ای، دیابت، بیماری‌های قلبی عروقی و بیماری‌های غیر واگیر عامل اصلی مرگ و میر هستند. حال در ارزان‌ترین کشورهای دنیا بستری در آی سی یو کمتر از 700 الی 800 هزار دلار  نیست. الان یک دوره شیمی درمانی برای یک نفر بیش از واکسیناسیون یک روستا در آن روزها هزینه می‌برد.

وزیر بهداشت ادامه داد: وزارت بهداشت به تنهایی قادر به کنترل بیماری های غیرواگیر نیست و حتی اگر تمام بخش‌ها نیز در این زمینه سرمایه‌گذاری کنند مشکل حل نخواهد شد. بنابراین به قول سهراب باید چشم‌ها را شست و جور دیگر باید دید، ما باید از رویکردهای جدید و ظرفیت استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش بنیان استفاده کنیم.

نمکی گفت: امروز کشور محتاج اندیشه‌های جوان است، سرمایه این کشور جوانان این کشور هستند. امروز فرزندان کشور را رها می‌کنند و ما دچار بی‌خویشتنی شده‌ایم، حس وطن‌دوستی در فرزندان ما کم‌رنگ شده است. وقتی که می‌گوییم ایرانی هستیم نباید احساس حقارت کنیم و باید کمک کنیم که ایرانی آباد و آزاد بسازیم ما از این ایام خواهیم گذشت.

وزیر بهداشت افزود: درب وزارت بهداشت به روی نخبگان باز است، غلط می‌کنند کسانی که درب وزارتخانه را به روی نخبگان ببندند، همه باید به پیشرفت نظام سلامت کمک کنیم. امروز فناوری‌های نوین می‌توانند کمک زیادی به نظام سلامت کنند.

وی ادامه داد: در زمینه‌های مختلف ارائه خدمت نیازمند فناوری‌های نوین هستیم. نمی‌توانیم همواره مردم را به دلیل بیماری‌ها و کنترل فشار خون به کلینیک‌ها بکشانیم و باید به سمت ارایه مشاوره به بیماران از راه دور و از طریق تله مدیسن برویم.

نمکی در حاشیه دومین ماراتن برنامه نویسی سلامت نیز گفت: در حال حاضر با توجه به نیروی انسانی مجربی که در نظام برنامه نویسی کشور در دانشگاه های غیر علوم پزشکی کشور دارند و نیازمندی شدیدی که برای ساختار جدید نظام سلامت مبتنی بر رویکردهای نوین داریم، ناچاریم که از ابزارهای ای تی استفاده کنیم. به همین دلیل وزارت بهداشت نه تنها از این اقدامات حمایت می کند، بلکه به عنوان یک درخواست و تقاضای ملی از همه دست اندرکاران غیرپزشکی که می توانند در زمینه فناوری های مهم بویژه در زمینه برنامه نویسی و سیستم ای تی به ما کمک کنند، می خواهیم که برای ارتقای نظام سلامت اقدام کنند.

وی افزود: این اقدام می تواند چه برای مردم، چه برای دانشجویان و رزیدنت‌های رشته‌های مختلف و چه برای داده‌هایی که می تواند در پرونده الکترونیک سلامت به ما برای ثبت و ضبط رویدادهای نظام سلامت کمک کند، ما محتاج همکاری هستیم و حمایت زیادی را از این اقدامات انجام دادیم.

وزیر بهداشت درباره کسب و کارهای الکترونیک در حوزه برنامه نویسی حوزه سلامت، گفت: با روش‌های سنتی آهنگ حرکت‌مان متناسب با تحولات اجتماعی بویژه تحولاتی که در عرصه نیازهای سلامت داریم، نیست. به همین دلیل باید به عنوان رویکردی جدید به سمت شرکت‌های دانش بنیان و استارتاپ هایی که می‌توانند در این عرصه به ما کمک کنند، دست دراز کنیم. آن هم نه فقط در حوزه برنامه نویسی بلکه در تمام عرصه های نظام سلامت اعم از دارورسانی، ثبت داده های الکترونیک و .... به این حرکت نیاز داریم و به عنوان مدافع اصلی آن حمایت‌های لازم را از آن انجام می‌دهیم. قطعا این کار می‌تواند در سطح کشور فراگیرتر شود و ما نظرمان این است که روی یک برنامه کار را به صورت پایلوت در یک منطقه آغاز کرده و بعد از رفع آن در سطح ملی آن را اجرا خواهیم کرد.

نمکی در پاسخ به سوالی درباره بحث گردشگری سلامت ، با بیان اینکه گردشگری سلامت یکی از ضرورت‌هایی است که باید به آن بپردازیم، گفت: کشور ما در عرصه سلامت و خدمت رسانی یکی از قوی‌ترین و عالم‌ترین کشورهای منطقه است و مجبوریم تا از این ظرفیت به نحو احسن استفاده کنیم. کمااینکه کشورهای حاشیه خلیج فارس، عراق و... به ما مراجعه می‌کنند؛ به طوریکه حدود ۱۸ درصد از ویزاهایی که به شهروندان عراقی به ایران صادر شده، مربوط به توریست سلامت بوده است. البته همچنان تعداد زیادی از این بیماران به سمت ترکیه و ... می‌روند، اما باید ظرفیت‌های آن را فراهم کنیم؛ بویژه در کیش با قابلیت‌های زیادی که دارد می‌توان از نقاط بسیار مهم و یکی از اهداف توریسم سلامت باشد و ما هم حمایت می‌کنیم.

 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه