English

تکذیب شایعه پرآبی سدها/ واقعیت سدها با آنچه در فضای مجازی می شنوید متفاوت است

طی روزهای اخیر شایعاتی مبنی بر پرآبی چند سد تامین کننده آب تهران (لتیان و امیرکبیر ) در شبکه های اجتماعی منتشر شده که مدعی هستند سدهای مذکور پرآب بوده و حتی نسبت به سال گذشته هم بیشتر آب دارند.

تکذیب شایعه پرآبی سدها/ واقعیت سدها با آنچه در فضای مجازی می شنوید متفاوت است
به گزارش خبرگزاری موج

، طی روزهای اخیر شایعاتی مبنی بر پرآبی چند سد تامین کننده آب تهران (لتیان و امیرکبیر ) در شبکه های اجتماعی منتشر شده که مدعی هستند سدهای مذکور پرآب بوده و حتی نسبت به سال گذشته هم بیشتر آب دارند. بر این اساس شرکت آب منطقه ای تهران ضمن تکذیب این ادعاهای غیرکارشناسی و اخبار نادرست در فضای مجازی توضیحات لازم را ارائه می نماید.

 با توجه به کاهش نزولات آسمانی و پشت سرگذاشتن ۵ سال خشکسالی‌ و بالطبع کاهش ورودی سدهای تامین کننده آب تهران حجم سدهای تهران از جمله امیرکبیر و لتیان به عنوان دو سد مهم تامین آب تهران به شدت کاهش یافته است.حجم آب موجود اکثر سدهای تامین کننده شرب تهران با توجه به کاهش نزولات آسمانی و استمرارخشکسالی ۵ساله چیزی در حدود نصف سال گذشته است و بر این اساس در شرایط پر تنش آبی به سر می‌بریم. از طرفی میزان آبی که در پشت سد دیده می‌شود به طور کامل قابل بهره برداری نبوده، چرا که  بخشی به عنوان رسوبات بوده و بخشی تحت عنوان  حجم پایداری سد به هیچ وجه قابل استفاده نیست. 

لازم به توضیح است، به طور کلی، میزان ذخایر آب سدهای تهران در مقایسه با سال‌های گذشته و میانگین درازمدت، کاهش چشمگیری داشته و به حدود ۲۱ درصد ظرفیت مخازن رسیده که بدون در نظر گرفتن ذخایر سد طالقان (به دلیل محدودیت ظرفیت خط انتقال آب شرب طالقان به بیلقان جهت مصارف شرب استان های تهران و البرز و عدم امکان انتقال آب مازاد) این میزان ۱۲ درصد می باشد.

 این کاهش ذخایر آب، با افت بارندگی‌های فصلی و سالانه در استان تهران مرتبط است. بررسی وضعیت منابع آبی استان تهران نشان می‌دهد که شرایط سدهای تأمین‌کننده آب شرب پایتخت، نسبت به سال‌های گذشته دستخوش تغییراتی قابل توجه شده است. تازه‌ترین ارزیابی‌ها حاکی از آن است که سهم قابل استفاده از مخازن سدهای استان در سطحی پایین‌تر از معمول قرار دارد.همچنین افت سطح آب‌های سطحی و زیرزمینی در سطح استان نیز به عنوان یکی از نشانه‌های تداوم خشکسالی‌های سال‌های اخیر مطرح شده و بر اساس تحلیل روندها، سال جاری در زمره سال‌های با کمترین ورودی آب به مخازن سدها قرار گرفته است.

همچنین با توجه به گرمای زودهنگام و بالارفتن دمای هوا نسبت به سال گذشته از ابتدای خردادماه در نتیجه استفاده حداکثر از آب شرب با توجه به کاهش میزان ورودی سدها این موضوع تامین آب شرب را با مشکلاتی همراه نموده است .

 توجه به مصرف بهینه، کاهش ۲۰ درصدی مصرف شهروندان و همکاری در کاهش مصارف خانگی، به عنوان یکی از راهکارهای مدیریت وضعیت موجود مطرح می‌شود، در غیر این صورت  با عدم صرفه جویی مردم تامین آب با شرایط بسیار دشوارتری روبرو خواهد شد و چه بسا سدهای تهران را نیز از دست خواهیم داد.

در انتها از هموطنان عزیز تقاضا می شود، صرفا اخبار صادقانه و مورد تایید را از کانال‌های رسمی دریافت نموده و به اخبار نادرستی که با اهداف تشویش اذهان عمومی پخش می‌شود توجه نکنند و بدانند همکاران شرکت آب منطقه ای تهران شبانه روزی در تلاشند که بتوانند آب شرب سالم و مطمئن را  برای همشهریان عزیز تامین نمایند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه