English

سازمان ملل تایلند و کامبوج را به خویشتنداری فراخواند

یک سخنگوی سازمان ملل متحد در پی درگیری ها میان تایلند و کامبوج اعلام کرد که دبیرکل سازان ملل خواستار خویشتنداری طرفین است.

سازمان ملل تایلند و کامبوج را به خویشتنداری فراخواند
به گزارش خبرگزاری موج

، استفانی ترمبلی معاون سخنگوی سازمان ملل روز جمعه به وقت محلی در جمع خبرنگاران درباره درگیری میان تایلند و کامبوج گفت: دبیرکل سازمان ملل همچنان خواستار نهایت خویشتنداری است.

این سخنگوی سازمان ملل به خبرنگاران گفت: می‌توانم به شما بگویم از طرف همکاران بشردوستانه خود اعلام کنم که آنها با مقامات کامبوج و تایلند تایید کردند که تلفات و جراحات غیرنظامیان وجود داشته است. آنها همچنین تایید کردند که بیش از ۱۳۱ هزار نفر در تایلند و بیش از چهار هزار نفر در کامبوج مجبور به ترک خانه‌های خود شده‌اند.

وی افزود: پناهگاه‌های موقت از جمله مدارس و معابد بیش از حد ظرفیت پر شده‌اند، و نیازهای فوری شامل غذا، سرپناه و کمک‌های پزشکی است. سازمان ملل آمادگی دارد در صورت درخواست، از این تلاش‌ها حمایت کند.

درگیری‌های مرزی میان تایلند و کامبوج دوم مرداد ماه در منطقه‌ای به نام «مثلث زمرد» رخ داد که محل تلاقی مرزهای دو کشور با لائوس است و چندین معبد باستانی در آن قرار دارد.

تایلند با استفاده از جنگنده‌های اف-۱۶ به اهداف نظامی در کامبوج حمله کرد. کامبوج نیز با راکت‌ توپخانه، تایلند را هدف قرارداد. این درگیری‌ها در نزدیکی دو معبد مرزی بین استان سورین تایلند و استان اودار میچیه کامبوج آغاز شد و هر دو طرف یکدیگر را مسئول شروع نبرد اعلام کردند.

درگیری ها تاکنون موجب کشته شدن ۱۵ نفر در تایلند و یک نفر در کامبوج شد. این درگیری ها، همچنین موجب آواره شدن ۱۲۰ هزار نفر در مرزهای دو کشور شده است.

درگیری ها بین تایلند و کامبوج در حالی وارد دومین روز خود شد که خونین ترین درگیری نظامی میان دو کشور جنوب شرق آسیا در یک دهه گذشته است.

فومتام ویچایچای نخست وزیر موقت تایلند روز جمعه به خبرنگاران گفت: تشدید درگیری ها با کاموج، ممکن است به یک جنگ تمام عیار منجر شود.

مناقشه مرزی میان تایلند و کامبوج به دهه‌ها قبل بازمی‌گردد و پیش از این نیز چندین بار به درگیری‌های خونین منجر شده است. این تنش‌ها به تازگی با محدودیت‌های مرزی و توقف واردات برخی کالاها از سوی دو کشور تشدید شده است.

تایلند و کامبوج به عنوان دو همسایه، سابقه طولانی اختلافات مرزی دارند. برجسته‌ترین مورد اختلاف آنها مربوط به دماغه «پره ویهار»، منطقه‌ای در اطراف یک معبد هزار ساله بود که در سال ۲۰۰۸ به عنوان میراث جهانی یونسکو ثبت شد. دیوان بین‌المللی دادگستری در سال ۲۰۱۳ حاکمیت بر این منطقه را به کامبوج اعطا کرد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه