English

استقبال سازمان ملل از پیشنهاد فرانسه برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین

یک سخنگوی سازمان ملل متحد در واکنش به اظهارات امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه مبنی بر به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین، از این پیشنهاد استقبال کرد.

استقبال سازمان ملل از پیشنهاد فرانسه برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین
به گزارش خبرگزاری موج

، استفانی ترمبلی معاون سخنگوی سازمان ملل روز جمعه به وقت محلی در جمع خبرنگاران درباره تصمیم فرانسه برای به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین گفت: تصمیم فرانسه، تصمیمی دوجانبه و حاکمیتی است. دبیرکل سازمان ملل از تمامی اقداماتی که به تحقق راه‌حل دوکشوری کمک کند استقبال می‌کند.

این سخنگوی سازمان ملل گفت: ما آماده‌ایم از هر تلاشی که به پیشبرد صلحی عادلانه، جامع و پایدار در خاورمیانه کمک کند حمایت کنیم، و مشتاقانه منتظر نشست هفته آینده در اینجا (سازمان ملل) هستیم.

امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه دوم مرداد ماه در سخنانی اعلام کرد: تصمیم گرفتم که فرانسه کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد. وی افزود که این تصمیم را رسماً در ماه سپتامبر آینده (شهریور / مهرماه) در مجمع عمومی سازمان ملل متحد اعلام خواهد کرد.

اعلام مکرون در رسانه‌های اجتماعی مبنی بر اینکه در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ماه سپتامبر، کشور فلسطین را به رسمیت خواهد شناخت، برای بسیاری تعجب‌آور بود. فرانسه اولین عضو غربی شورای امنیت سازمان ملل و اولین کشور گروه هفت است که این کار را انجام می‌دهد.

این تصمیم واکنش خشمگینانه اسرائیل را برانگیخت و مارکو روبیو وزیر امور خارجه آمریکا نیز گفت که این تصمیم «فقط به تبلیغات حماس خدمت می‌کند و صلح را به عقب می‌اندازد. این سیلی به صورت قربانیان هفتم اکتبر است.»

ترامپ از این تصمیم کمتر نگران به نظر می‌رسید و آن را به عنوان یک اقدام بی‌فایده توصیف کرد. او گفت: « مکرون در فرانسه بیانیه‌ای صادر کرد. این بیانیه هیچ اهمیتی ندارد. او آدم خیلی خوبی است. من از او خوشم میاد. اما این حرف ارزش ندارد.»

قرار است هفته آینده کنفرانس بین المللی فلسطین با هدف بررسی راههای مسالمت آمیز حل مساله فلسطین از ۲۸ تا ۳۰ ژوئیه ( ۶ تا ۸ مردادماه) در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک برگزار شود.

به گزارش ایرنا، نمایندگی‌های دائم فرانسه و عربستان سعودی در سازمان ملل متحد که روسای مشترک این کنفرانس هستند، دعوت‌نامه‌هایی را برای کشورهای عضو در مورد این رویداد ارسال کرده‌اند.

در این نامه آمده است که «کنفرانس بین‌المللی فلسطین» در سطح عالی که بر حل مسالمت‌آمیز مساله فلسطین و راه‌کار دو دولتی تمرکز خواهد داشت، از ۲۸ تا ۳۰ ژوئیه برگزار خواهد شد.

این کنفرانس در ابتدا قرار بود طبق قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد از ۱۷ تا ۲۰ ژوئن برگزار شود که پس از حمله رژیم اسرائیل به ایران در ۱۳ ژوئن (۲۳ خردادماه) به تعویق افتاد.

آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل روز جمعه به وقت محلی، جامعه بین‌المللی را به خاطر نادیده گرفتن رنج فلسطینیان در غزه مورد انتقاد قرار داد و گفت که این یک «بحران اخلاقی است که وجدان جهانی را به چالش می‌کشد.»

گوترش در مجمع جهانی گروه حقوق بشری عفو بین‌الملل افزود: «من نمی‌توانم سطح بی‌تفاوتی و انفعال، فقدان شفقت، حقیقت، انسانیت را که بسیاری از افراد در جامعه بین‌المللی شاهد آن هستند درک کنم.»

دبیرکل سازمان ملل عملیات هفتم اکتبر ۲۰۲۳ را بار دیگر «تروریستی» خواند و گفت: من از همان ابتدا، حملات ۷ اکتبر توسط حماس را به شدت محکوم کرده‌ام. اما هیچ چیز نمی‌تواند انفجار مرگ و ویرانی پس از آن را توجیه کند.وسعت و شدت این فاجعه، بی‌سابقه بوده است.

گوترش تصریح کرد: نمی‌توانم بی‌تفاوتی و سکوت جامعه جهانی را توضیح دهم. فقدان شفقت، حقیقت و انسانیت. کارکنان فداکار ما در شرایطی غیرقابل تصور به خدمت ادامه می‌دهند. بسیاری از آن‌ها آن‌قدر فرسوده‌اند که می‌گویند دیگر نه زنده‌اند و نه مرده.

دبیرکل سازمان ملل گفت: کودکانی هستند که می‌گویند می‌خواهند به بهشت بروند، چون حداقل آنجا غذا هست. در تماس‌های تصویری، کارکنان خودمان را می‌بینیم که جلوی چشمانمان از گرسنگی تحلیل می‌روند. این فقط بحران انسانی نیست. این یک بحران اخلاقی است که وجدان جهانی را به چالش می‌کشد. ما در هر فرصتی به صحبت کردن ادامه خواهیم داد. اما کلمات کودکان گرسنه را سیر نمی‌کنند.

گوترش تاکید کرد: سازمان ملل متحد آماده است تا از آتش‌بس احتمالی برای افزایش چشمگیر عملیات بشردوستانه در سراسر نوار غزه نهایت استفاده را ببرد، همانطور که در طول توقف قبلی جنگ با موفقیت انجام دادیم.

با بدتر شدن شرایط در غزه، ماه‌هاست که دولت ترامپ از دستیابی به موفقیت در مذاکرات آتش‌بس بین اسرائیل و حماس بازمانده است. این منطقه اخیراً مرگبارترین روزهای خود را برای امدادگران در بیش از ۲۱ ماه جنگ تجربه کرده است.طرفین هفته‌ها در قطر مذاکره داشته‌اند و نشانه‌های کوچکی از پیشرفت را گزارش کرده‌اند اما هیچ پیشرفت بزرگی حاصل نشده است. مقامات گفته‌اند که یکی از موانع اصلی، استقرار مجدد نیروهای اسرائیلی پس از هرگونه آتش‌بس است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه