جهش شیراز به سوی توسعه پایدار شهری و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان
در چهل و نهمین مرحله از «جهش توسعه شهری»، مجموعهای از پروژههای عمرانی، فرهنگی، زیستمحیطی و خدمات شهری با مجموع اعتبار ۴۴۰۰ میلیارد تومان در کلانشهر شیراز آغاز شد تا کیفیت زندگی و هویت فرهنگی این شهر ارتقا یابد.

، در چهل و نهمین مرحله از «جهش توسعه شهری» شیراز، پروژههای مهمی با اعتبار ۴۴۰۰ میلیارد تومان در زمینههای عمرانی، فرهنگی و زیستمحیطی کلید خورد.
افتتاح فاز نخست موزه بلدیه، شروع ساخت پل زندگی در باغات قصردشت و توسعه باغموزه هنر، نویدبخش ارتقای زیرساختها و بهبود کیفیت زندگی شهروندان است؛ حرکتی که شیراز را به سوی توسعه پایدار و حفظ هویت فرهنگیاش هدایت میکند.
پروژه های فرهنگی و زیست محیطی، اولویت مدیریت شهری شیراز برای ارتقای کیفیت زندگی شهروندان است
شهردار کلانشهر شیراز در آیین آغاز عملیات اجرایی پل زندگی، با بیان اینکه اجرای پل زندگی در ادامه مسیر زندگی است، گفت: مردم این زمانه در یک شرایط قرمز و پر تنشی در شهرها به سر میبرند و لذا ضرورت داشت که این پل در قلب باغات قصردشت برای نشاط اجتماعی شهروندان اجرایی شود تا شهروندان در یک محیط آرامتری اوقات خود را سپری کنند.
محمدحسن اسدی گفت: پروژه های فرهنگی و زیست محیطی، در اولویت برنامه های مدیریت شهری قرار دارد و اجرای این طرح ها با هدف ارتقای کیفیت زندگی شهروندان، حفظ هویت تاریخی و بهبود زیرساختهای شهری در حال اجراست.
وی افزود: پیاده راه سلامت در نقطهای که قرار است پل زندگی احداث شود، مورد استقبال مردم واقع شده و امروز افرادی از جنوبی ترین و شمالی ترین نقطه شیراز در این پیاده رو، اوقات خود را میگذرانند.
وی خاطرنشان کرد: امروز مسیر زندگی ما از خیایان شهید رمضانی، همت شمالی، شهید کسایی و کوچه باغهای قصردشت شروع میشود و به چمران و ارتفاعات مشرف بر باغات میرسد.
این مقام ارشد شهری با بیان اینکه این پل تنها محل عبور نیست که فضایی برای ایستادن و منظرگاهی برای شهروندان است، گفت: جای پل زندگی در شیراز، خالی بود.
اسدی همچنین عنوان کرد: اگرچه اجرای این پروژه در ۳۶ ماه پیشبینی شده اما به ۳۰ ماه تقلیل پیدا خواهد کرد.
شهردار کلانشهر شیراز همچنین از همه دست اندرکاران طراحی تا اجرای این پروژه تقدیر و اعلام کرد که شرکت سدعمران پارس گستر پیمانکاری این پروژه را به عهده دارد.
وی تصریح کرد: یکی از دورانی که مدیریت شهری به باغات و فضای سبز توجه ویژه داشته، شورا و شهرداری فعلی است.که در این راستا باغ ایرانی به مساحت ۱۰ هکتار به زودی تقدیم شیرازیها میشود.احداث باغ سه گوش نیز به مساحت ۱۰ هکتار امسال به اتمام میرسد.همچنین عملیات تملک و خرید باغ بش را هم شروع کردهایم و تا دو ماه آینده به سرانجام میرسد و حداقل ۲۳۰ هکتار باغ با عمر بیش از ۶۰ سال تقدیم مردم میشود؛ چنین اکوپارکی در هیچ کجای کشور نداریم.
وی همچنین در آیین بهره برداری از فاز نخست موزه بلدیه شیراز افزود: این ساختمان که در سال ۱۹۰۷ میلادی (حدود ۱۱۸ سال پیش) در تقاطع پل ساخته شده، یکی از نمادهای تاریخی شهر محسوب میشود.
اسدی با تأکید بر اهمیت پروژههای فرهنگی در شیراز گفت: شیراز به عنوان یک شهر فرهنگی، گردشگرپذیر و تمدنی، همواره در مرکز توجه بوده است. این شهر در دوران زندیه پایتخت سیاسی ایران بود و امروز مدیریت شهری درصدد احیای بناهای تاریخی این دوره، از جمله مسجد، دیوانخانه، بازار، حمام و محل زندگی کریمخان زند است. همچنین، دو میدان تاریخی توپخانه و نقارهخانه در دست بازسازی است که میدان نقارهخانه به زودی به بهرهبرداری میرسد.
وی با بیان اینکه موزههای شهر، هویت و تاریخ یک منطقه را به نمایش میگذارند و امروزه یکی از اولین مقاصد گردشگران در هر شهری محسوب میشوند، خاطرنشان کرد: شهرداری شیراز با وجود درخواستهای متعدد برای تغییر کاربری این ساختمان تاریخی، با ایستادگی آن را به موزه بلدیه اختصاص داده تا میراث شهری شیراز را پاس بدارد.
شهردار شیراز در پایان با اشاره به پروژههای آینده، خاطرنشان کرد: پل زندگی، باغ موزه هنر، اکوپارک و دیگر پروژههای فرهنگی به زودی به بهرهبرداری میرسند. ما به دنبال تحولی پایدار در شیراز هستیم؛ شهری که تاریخش را گرامی میدارد و آیندهاش را با برنامهریزی دقیق میسازد.
موزه بلدیه، پنجرهای به ابعاد ناشناخته شیراز، بهویژه از منظر مدیریت شهری است
در ادامه رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز نیز در این مراسم با اشاره به سابقه دو ساله برنامههای پژوهشی موزه بلدیه گفت: این موزه صرفاً یک فضای نمایشی نیست، بلکه پنجرهای به ابعاد ناشناخته شیراز، بهویژه از منظر مدیریت شهری است. محتوای سه جلدی پژوهشی آن پایهای است که امکان تکمیل و کشف لایههای جدید هویت شهر را فراهم میکند.
محمدعلی چوبینی با تأکید بر پیام مقام معظم رهبری درباره شیراز به عنوان «شهر دین، هنر و حماسه»، افزود: این موزه در واقعیت بخشیدن به این توصیف نقش کلیدی دارد. طراحی تعاملی و سیار آن، حس کنجکاوی بازدیدکنندگان را برمیانگیزد و فضایی برای الهامبخشی، گفتوگو و یادگیری جمعی ایجاد میکند.
چوبینی به بخشهای مختلف موزه اشاره کرد و توضیح داد: فاز اول شامل روایت جلگه شیراز، سیر شکلگیری شهر، بخش «سیاحت شیراز» به عنوان مقصد تاریخی گردشگران، هنر و معماری، آواها و نواها، گالری موقت اسناد بلدیه، دارالضرب (سکههای تاریخی)، عبادت، زیارت و طهارت است. فاز دوم در طبقه اول نیز تا دو ماه آینده افتتاح میشود.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز با اشاره به ارزش معماری ساختمان موزه بلدیه، بیان کرد: این بنا تحفهای زرین برای دوستداران شیراز است و همانند محتوایش، روایتگر اصالت این شهر خواهد بود. هدف ما این است که موزه بلدیه نهتنها اسناد کهن، بلکه روح شیراز را به نسلهای آینده منتقل کند.
وی در پایان با اشاره به پویایی طراحی موزه، خاطرنشان کرد: هر بخش به گونهای طراحی شده که تاریخ را از حالت ایستا خارج میکند. اینجا تنها تماشاگر نیستید؛ بخشی از روایت شیراز میشوید. امیدواریم این موزه به نمادی پایدار از هویت شهری و مقصدی برای همه ایراندوستان تبدیل شود.
تمام ظرفیتهای فرهنگی و معنوی شیراز باید در کنار هم دیده شود
رئیس کمیسیون فرهنگی، گردشگری و سومین حرم اهل بیت(ع) شورای اسلامی شهر شیراز در این آیین گفت: اصرارهایی برای تغییر کاربری موزه شهر به هتل وجود داشت اما شورا و شهرداری بر تبدیل آن به موزه اهتمام ورزیدند.
محمدرضا هاجری ادامه داد: هر شهری سیرت و صورتی دارد و هنرمند کسی است که بتواند بین سیرت و صورت توازن ایجاد کند و هیچکدام را فدای دیگری نکند.
وی با بیان اینکه شیراز به عنوان سومین حرم اهل بیت(ع) محسوب میشود و از طرفی قطب ادبی و گردشگری است، اظهار کرد: باید بین سیرت و صورت شهر توازن برقرار کرد؛ شهر باید هم از نظر سیرت و هم صورت برای مردم آرامبخش، همراه با سلامتی و نشاط، و در عین حال مؤمنانه باشد.
رئیس کمیسیون فرهنگی، گردشگری و سومین حرم اهل بیت(ع) شورای اسلامی شهر شیراز تصریح کرد: نسخهنویسی در اختیار کسانی قرار گرفته بود که نتیجه آن جشنهای ۲۵۰۰ ساله بود، اما با نامگذاری شیراز به عنوان سومین حرم اهل بیت(ع) توسط رهبر انقلاب، ذهنیت منفی ناشی از جشنهای فرهنگ و هنر و امثال آن از فرهنگ شیراز زدوده شد.
به گفته هاجری، عدهای نمیخواهند شیراز به عنوان قطب گردشگری و زیارت بهطور همزمان دیده شود اما هنر اقتضا میکند که هر دو بُعد را با هم ببینیم.
وی در پایان تأکید کرد: تمام ظرفیتهای شهر شیراز باید به صورت یکپارچه دیده شود و از آنها بهرهبرداری درست صورت گیرد تا این کلانشهر به جایگاه واقعی خود برسد.
ارسال نظر