شهرداری تهران ۵۵ حلقه چاه آب شرب را بدون واگذاری به وزارت نیرو نگه داشته است
سخنگوی صنعت آب اعلام کرد: بیش از ۷۰۰ حلقه چاه در اختیار شهرداری تهران است، اما ۵۵ حلقه از آن که کیفیت آب شرب دارند هنوز به وزارت نیرو واگذار نشدهاند؛ این در حالی است که باید پس از تصفیه، این آب در اختیار مردم قرار گیرد.

، عیسی بزرگ زاده، سخنگوی صنعت آب کشور در نشست خبری با اصحاب رسانه به تشریح چالشها و برنامههای مدیریت مصرف آب پرداخت و با اشاره به سختیهای مدیریت آب نسبت به برق اظهار کرد: مدیریت آب به دلیل عدم کنترل دقیق مصرف در هر واحد، بسیار پیچیدهتر شده است. در طول چند دهه گذشته، کنترل واحدها به درستی انجام نشده و این موضوع مدیریت را دشوار کرده است.
وی افزود: برنامههایی برای رفع این مشکلات در دست اجراست اما این اقدامات هزینهبر بوده و زمانبر خواهد بود.
سخنگوی صنعت آب به اهمیت ایجاد سیستمهای کنترل مصرف در ساختمانها و مجتمعها اشاره کرد و گفت: باید هر واحد ساختمانی مجهز به سیستم کنترل مصرف شود تا مدیریت بهتر انجام گیرد.
بزرگزاده به موضوع قیمتگذاری آب پرداخت و تصریح کرد: قیمتها مطابق با مقررات تعیین شده و برای مصرفهای بالاتر از الگو، تعرفهها افزایش مییابد. به طور مثال، یک شهروند تهرانی که مصرفش زیر ۱۲ مترمکعب باشد، مبلغ کمتری پرداخت میکند و با افزایش مصرف، تعرفهها به طور پلکانی افزایش مییابد.
وی افزود: تعرفهها در حال حاضر قدرت بازدارندگی کافی ندارند و نیاز به اصلاح و افزایش دارد.
وی همچنین از قطع انشعاب بیش از ۴۷ هزار مشترک پرمصرف در چهار ماه نخست سال جاری خبر داد و گفت: با این اقدامات تلاش میکنیم مصرف کاهش یابد، اگرچه تأثیر آن هنوز به اندازه کافی محسوس نیست.
بزرگزاده به اقدامات صورت گرفته در دستگاههای اجرایی نیز اشاره کرد و افزود: از میان ۳ هزار دستگاه مورد پیمایش، بیش از نیمی موفق به کاهش ۲۵ درصدی مصرف شدهاند.
وی همچنین به اهمیت تأمین آب مراکز حساس مانند بیمارستانها اشاره و اعلام کرد که بیش از ۱۲۰۰ مرکز مجهز به مخازن ذخیره آب شدهاند تا در نوسانات تامین آب شهری مشکلی ایجاد نشود.
سخنگوی صنعت آب به وضعیت منابع آبی فضای سبز شهر تهران پرداخت و گفت: در تهران بیش از ۷۰۰ حلقه چاه در اختیار شهرداری است که ۵۵ حلقه از آن کیفیت آب شرب دارد و باید به وزارت نیرو واگذار شود تا پس از تصفیه در اختیار مردم قرار گیرد.
وی تأکید کرد: مصرف منابع زیرزمینی باید مدیریت شده و برداشت بیرویه کنترل شود تا از خشک شدن منابع آبی جلوگیری شود.
عیسی بزرگزاده با اشاره به پایش دستگاههای اجرایی، فضای سبز و اماکن شهری گفت: تاکنون حدود ۵۰۰ فضای سبز به ادوات کاهنده مصرف مجهز شدهاند، در حالی که حدود ۱۴۰۰ دستگاه اجرایی تجویز دریافت کردهاند تا این تجهیزات را نصب کنند.
وی همچنین از شناسایی بیش از ۳۳ هزار مورد ساختوساز غیرمجاز در این مدت خبر داد.
وی به آمادگی وزارت نیرو برای تأمین پساب مطابق قانون اشاره کرد و گفت: وزارت نیرو آماده است تا پساب را در اختیار دستگاهها قرار دهد تا مصرف آب شرب کاهش یابد.
سخنگوی صنعت آب درباره چالشهای فنی انتقال آب در تهران توضیح داد: با توجه به اختلاف ارتفاع حدود ۸۰۰ متری در تهران، تحمل فشار آب در لولهها بسیار دشوار است و ضخامت لولهها نمیتواند به اندازهای باشد که این فشار را تحمل کند. بنابراین فشارشکنهایی در نقاط مختلف نصب شده تا فشار به حدی برسد که لولهها آسیب نبینند و هزینهها نیز کنترل شود.
این مقام مسوول افزود: در گذشته فاصله بین فشارشکنها حدود ۳۰ متر ارتفاعی بوده است، اما در شرایط کنونی این سیستم قدیمی و ناکارآمد شده و مدیریت فشار در شبکه ۲۱ هزار کیلومتری تهران با چالشهای زیادی روبرو است.
بزرگزاده با بیان اینکه برخی مشکلات فنی در شبکه آب شهر ناشناخته و پیشبینی نشده هستند، از شهروندان خواست صبور باشند و تاکید کرد: برای رسیدن به پایداری در تأمین آب تهران، باید کاهش ۲۲ درصدی در مجموع مصرف استان اتفاق بیفتد که سهم کشاورزی ۴۵ درصد از این کاهش را بر عهده دارد.
وی ادامه داد: در بخش آب زیرزمینی تهران نیز باید حدود ۳۰ درصد کاهش مصرف صورت گیرد و برای این منظور پروژههایی در دست اجرا داریم.
سخنگوی صنعت آب تاکید کرد:با وجود چالشهای فراوان، وزارت نیرو مصمم است با همکاری دستگاهها و شهروندان، مصرف آب را مدیریت و به سوی پایداری منابع آب حرکت کند.
ارسال نظر