English

آغاز طرح حمایت آموزشی و سلامت بنیاد علوی ویژه دهک‌های پایین در مناطق روستایی

مدیرعامل بنیاد علوی از آغاز رسمی طرح گسترده‌ای برای حمایت آموزشی و سلامت دهک‌های یک و دو در مناطق روستایی خبر داد.

آغاز طرح حمایت آموزشی و سلامت بنیاد علوی ویژه دهک‌های پایین در مناطق روستایی
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج

، محمود عسگری‌آزاد، مدیرعامل بنیاد علوی در آیین امضا تفاهم‌نامه همکاری در ارائه خدمات تحصیلی پیشرفته به دانش آموزان دهک های پایین روستایی فیمابین بنیاد علوی و صندوق بیمه اجتماعی، روستاییان و عشایر از آغاز رسمی طرح حمایت آموزشی و سلامت این بنیاد ویژه دهک‌های یک و دو در مناطق روستایی خبر داد و افزود: این طرح با هدف توانمندسازی ساکنان مناطق کمتر برخوردار و در چارچوب مأموریت‌های بنیاد علوی با محوریت مشارکت مردم، از امسال به‌صورت رسمی آغاز شده است.

وی با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین محورهای این طرح در حوزه سلامت تعریف شده است، اظهار کرد: بخش نخست خدمات سلامت، ارائه خدمات دندان‌پزشکی به تمامی ساکنان روستاهای کشور در دهک‌های یک و دو خواهد بود. این خدمات از طریق نظام ارجاع و با اولویت دهک‌های پایین اجرایی می‌شود.

عسگری‌آزاد ادامه داد: دومین محور در حوزه سلامت، ارائه خدمات درمانی ویژه به ساکنان محروم روستایی در سال ۱۴۰۴ است که در قالب برنامه‌ای هدفمند به اجرا در خواهد آمد.

به گفته وی، حمایت از زنان باردار در مناطق روستایی نیز به عنوان سومین محور فعالیت‌های سلامت در دستور کار قرار گرفته است. این اقدامات در چهار بخش خدمات بهداشت، آموزش سلامت، پیشگیری و مراقبت‌های بارداری صورت می‌گیرد.

بنیاد علوی

مدیرعامل بنیاد علوی در ادامه به بعد دوم این طرح با عنوان "توانمندسازی آموزشی" اشاره کرد و گفت: در این مرحله تمرکز بر دانش‌آموزان نخبه و دارای معدل ۱۹ به بالا در مناطق روستایی و محروم است که به دلیل نبود دسترسی به کلاس‌های تقویتی و کنکور، از رقابت آموزشی با دانش‌آموزان مناطق برخوردار بازمانده‌اند.

وی اضافه کرد: برای اجرای این طرح، دانش‌آموزان تحت پوشش بیمه‌های روستایی شناسایی شده‌اند و تمام حمایت‌های آموزشی از جمله کلاس‌های تقویتی، مشاوره و آمادگی کنکور به‌صورت رایگان در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد تا مسیر ورود به دانشگاه برای این قشر هموار شود.

عسگری‌آزاد تصریح کرد: متأسفانه در حال حاضر کمتر از یک درصد از دانش‌آموزان این مناطق وارد دانشگاه‌های معتبر می‌شوند. هدف ما افزایش این نسبت و فراهم کردن زمینه‌ای برای بازگشت این نخبگان به مناطق خود و کمک به توسعه پایدار است.

وی خاطرنشان کرد: در این طرح با مؤسسات آموزشی معتبر قراردادهایی منعقد شده و امکانات موردنیاز نیز فراهم شده است. این برنامه می‌تواند الگویی برای تقویت بیمه در روستاها نیز باشد، چرا که خانواده‌ها از حمایت‌های ویژه فرزندان خود در حوزه آموزش آگاه خواهند شد.

مدیرعامل بنیاد علوی در پایان از آغاز رسمی این برنامه خبر داد و گفت: جلسه امروز، آیین افتتاح این طرح است که با حضور دانش‌آموزان تحت پوشش بیمه روستایی برگزار شد.

 

پرداخت ۳۳ میلیارد تومان یارانه بیمه در یک استان 

حامد قادرمرزی، مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر، با محوریت ارائه خدمات تحصیلی پیشرفته به دانش‌آموزان دهک‌های پایین روستایی، از فعالیت گسترده این صندوق در سراسر کشور خبر داد.

وی با بیان اینکه این صندوق بر اساس اصل ۲۹ قانون اساسی، در خردادماه ۱۳۸۴ فعالیت خود را آغاز کرده است، گفت: صندوق بیمه اجتماعی نخستین نهاد بیمه‌ای فراگیر نظام جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود.

قادرمرزی با اشاره به پوشش گسترده بیمه‌ای در مناطق روستایی و عشایری کشور اظهار داشت: این صندوق تاکنون در ۶۲ هزار و ۲۸۵ آبادی کشور بدون استثنا حضور فعال داشته و بیش از ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در سراسر کشور عضو آن هستند. از این تعداد، ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار نفر بیمه‌پرداز فعال و بیش از ۲۵۰ هزار نفر مستمری‌بگیر هستند.

مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی با تاکید بر نقش حمایتی دولت تصریح کرد: دولت در راستای توسعه عدالت اجتماعی، ۷۰ درصد حق بیمه مشمولان را پرداخت می‌کند که در میان صندوق‌های حمایتی کشور بی‌نظیر است.

وی با اشاره به پوشش بیمه‌ای رایگان اقشار تحت حمایت نهادهای اجتماعی افزود: هم‌اکنون ۴۷ هزار نفر از مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی به‌صورت رایگان تحت پوشش بیمه قرار دارند. این اقدام با هدف توانمندسازی روستاییان و کاهش فقر بین‌نسلی صورت می‌گیرد.

قادرمرزی همچنین گفت: با وجود آن‌که بسیاری از کشاورزان و روستاییان از سنین کودکی وارد بازار کار می‌شوند، تا پیش از تأسیس این صندوق، از مزایای بازنشستگی محروم بوده‌اند. در حال حاضر حدود ۴.۵ میلیون بهره‌بردار کشاورز در کشور فعالیت می‌کنند که نزدیک به یک میلیون نفر هنوز به عضویت صندوق درنیامده‌اند.

وی ضمن دعوت از این افراد برای پیوستن به جمع بیمه‌شدگان افزود: مدل مشارکتی پرداخت ۳۰ درصد حق بیمه توسط فرد و ۷۰ درصد توسط دولت، نمونه‌ای موفق از مشارکت اقتصادی و اجتماعی در کشور است.

قادرمرزی در ادامه با اشاره به تفاهم‌نامه امضا شده با بنیاد علوی اظهار داشت: در مناطق محروم، دانش‌آموزان در رقابت با همسالان خود برای دستیابی به مشاغل مناسب با چالش‌های متعددی روبرو هستند. بنیاد علوی باید برای شناسایی و حمایت از نخبگان مناطق محروم تلاش بیشتری به عمل آورد.

وی گفت: بیمه اجتماعی تحت مدیریت این صندوق مجزا از بیمه سلامت بوده و خدماتی نظیر بازنشستگی، ازکارافتادگی و مستمری بازماندگان را پوشش می‌دهد.

مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی درباره میزان پرداختی سطوح مختلف بیمه نیز بیان کرد: سطح اول پرداختی بیمه‌شده یک میلیون و ۲۹۶ هزار تومان و سطح هشتم ۶ میلیون و ۲۸۰ هزار تومان است. دولت نیز برای هر فرد تا سقف ۱۰ میلیون تومان یارانه بیمه در نظر گرفته است. به‌عنوان نمونه، با ۳۰۰ هزار بیمه‌شده در یک استان، سالانه حدود ۳۳ میلیارد تومان یارانه بیمه‌ای پرداخت می‌شود.

وی در پایان با اشاره به لزوم حرکت به سمت نظام خوداظهاری در ثبت‌نام بیمه‌شدگان گفت: اجرای این نظام روند پوشش بیمه‌ای را تسهیل می‌کند. همچنین از مسئولان محلی مناطق محروم خواست با بهره‌گیری از سهم یارانه دولتی، نسبت به گسترش پوشش بیمه‌ای روستاییان اقدام کنند تا اهداف عدالت اجتماعی محقق شود.

قادرمرزی همچنین با قدردانی از همکاری نهادهای فرهنگی و آموزشی، بر نقش نخبگان روستایی در توسعه پایدار تاکید کرد و گفت: فراهم کردن دسترسی برابر دانش‌آموزان مناطق روستایی به امکانات آموزشی، زمینه‌ساز تحقق عدالت آموزشی و توسعه پایدار خواهد بود.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه