English

بهترین جا برای نگهداری ارزهای دیجیتالتان کجاست؟

در دنیای رمزارزها امنیت حرف اول را می‌زند؛ در این گزارش، سه روش متداول نگهداری ارز دیجیتال را از منظر امنیت بررسی کرده‌ایم تا بهترین گزینه را انتخاب کنید.

بهترین جا برای نگهداری ارزهای دیجیتالتان کجاست؟
به گزارش خبرگزاری موج

، وجود مفاهیمی مثل کلیدهای خصوصی، عبارات بازیابی و مواردی از این دست ممکن است موجب شود تا مسئله نگهداری و مدیریت ارز دیجیتال برای کاربران مبتدی و تازه‌وارد کمی گیج‌کننده به نظر برسد. با گذشت زمان، رمزارزها ارزش بیشتری در مراودات مالی ما پیدا می‌کنند و از طرفی تراکنش‌های انجام گرفته بر روی شبکه بلاکچینی نیز غیرقابل برگشت هستند؛ در نتیجه ارتقا سطح امنیت نگهداری از رمزارزها در عصر حاضر به یک ضرورت غیرقابل انکار تبدیل شده است.

حال سوال کلیدی اینجاست که بهترین جا برای نگهداری دارایی‌های رمزارزی کجاست؟ برای پاسخ به این سوال باید با شیوه‌های مختلف نگهداری رمزارزها آشنا شویم؛ پس با ما همراه باشید.

 

شیوه‌های رایج نگهداری از ارزهای دیجیتال

برای نگهداری از رمزارزها سه شیوه وجود دارد که هر یک به لحاظ ویژگی‌های امنیتی در سطوح مختلفی جا می‌گیرند. این سه شیوه به شرح زیر هستند:

 

نگهداری از ارز دیجیتال در صرافی‌های رمزارزی (پایین‌ترین سطح امنیت)

برخی از کاربران از همان حساب کاربری موجود در صرافی ارز دیجیتال برای هولد و نگهداری رمزارزها استفاده می‌کنند و معتقدند که خرید ارز دیجیتال در این شیوه راحت‌تر صورت می‌گیرد؛ اما نکته حائز اهمیت ماجرا اینجاست که استفاده از حساب صرافی برای نگهداری رمزارزها یک شر مطلق است! چراکه صرافی‌ها همواره در زیر رصد هکرها قرار دارند و با انجام این کار، ممکن است تبدیل به یک طعمه بزرگ برای هکرها شوید.

به عنوان مثال، صرافی بایننس که از آن به عنوان بزرگ‌ترین صرافی ارز دیجیتال جهان یاد می‌شود در سال 2019 مورد یک حمله هکری قرار گرفت؛ در این ماجرا حدود 7 هزار بیت کوین (معادل 40 میلیون دلار در آن زمان) به سرقت رفت. البته بایننس با پرداخت خسارت کاربران تلاش کرد تا از وارد شدن لطمه به خوش‌نامی خود جلوگیری کند؛ اما آیا تمامی صرافی‌ها از چنین پشتوانه قدرتمندی برخوردار هستند؟! مطمئناً پاسخ منفی است.

براساس آمار رسمی منتشر شده در کیف پول من و به نقل از Buy Bitcoin Worldwide، فقط در سال 2019 هکرها توانستند بیش از 283 میلیون دلار رمزارز از صرافی‌ها بدزدند. در یک کلام اگر برای انجام معاملات نگهداری مقداری ارز دیجیتال در حساب کاربری‌تان لازم است؛ فقط به همان مقداری که لازم دارید، رمزارز را در حساب صرافی نگه دارید و مابقی را به ولت خود منتقل کنید.

 

نگهداری از ارز دیجیتال در کیف پول‌های نرم‌افزاری (سطح امنیت متوسط)

کیف پول گرم یا همان ولت‌های نرم‌افزاری برای تلفن‌های همراه هوشمند و دسکتاپ طراحی شده‌اند و گزینه‌ای رایج برای نگهداری از رمزارزها به شمار می‌روند که امنیت متوسطی دارند. به هنگام استفاده از این نوع ولت‌های رمزارزی، دیگر نگرانی از بابت هک شدن صرافی و از دست رفتن ارزهای دیجیتال به دلیل سوء مدیریت صرافی نخواهید داشت؛ اما توجه داشته باشید که امنیت این شیوه از نگهداری رمزارزها کاملاً به امنیت تلفن و دسکتاپ شما وابسته است.

البته اگر اقدامات امنیتی لازم را رعایت کنید و عبارت بازیابی و کلیدهای خصوصی را به شکل آفلاین ذخیره کنید، استفاده از ولت‌های نرم‌افزاری گزینه‌ای به مراتب مناسب‌تر از صرافی‌ها برای شما خواهد بود. برخی از ولت‌های نرم‌افزاری محبوب که امنیت خوبی دارند عبارتند از: Guarda، Trust wallet، کیف پول من، Atomic Wallet و Exodus.

این کیف پول‌های رمزارزی نرم‌افزاری به کاربران این امکان را می‌دهند که دارایی‌های دیجیتالی خود را مستقیماً در داخل خود ولت مبادله و سواپ (Swap) کنند. تجربه نشان داده که کارمزد سواپ به مراتب کمتر از خرید ارز دیجیتال از صرافی‌های متمرکز است. البته ناگفته نماند که اگر به دنبال خرید بیت کوین یا نگهداری از مقادیر زیادی رمزارز در ولت خود هستید، توصیه می‌کنیم برای تجربه امنیت حداکثری به سراغ استفاده از ولت‌های سرد بروید.

 

نگهداری از ارز دیجیتال در کیف پول‌های سخت‌افزاری (بالاترین سطح امنیت)

کیف پول من

کیف پول سخت‌افزاری که به دلیل آفلاین بودن عملکرد آن به ولت سرد نیز مشهور است، ایمن‌ترین مکان برای نگهداری از رمزارزهاست. دلیل امنیت بالای ولت‌های سخت‌افزاری را باید در این نکته جستجو کرد که کلیدهای خصوصی مورد نیاز برای خرج کردن رمزارزها به دلیل طراحی خاصی این ولت‌ها هیچگاه از ولت خارج نمی‌شوند.

از طرفی تأیید تراکنش باید بر روی دستگاه فیزیکی ولت صورت بگیرد که خود این موضوع یک لایه امنیتی اضافی را قبل از ارسال نهایی تراکنش به شبکه بلاکچین فراهم می‌کند. البته استفاده از این نوع ولت‌ها برای آن دسته از سرمایه‌گذارانی مناسب است که استراتژی هولد و نگهداری طولانی مدت رمزارزها را در پیش گرفته‌اند. این کیف پول‌ها برخلاف موارد معرفی شده در فوق (صرافی و ولت نرم‌افزاری)، رایگان نیستند و باید آن‌ها را خریداری کنید.

اگر ارزش رمزارزهای شما بیش از 55 دلار (قیمت مدل پایه کیف پول سخت‌افزاری Trezor One) است، خرید این ولت می‌تواند موجب ارتقا سطح امنیت سرمایه‌گذاری شما شود و به خوبی از دارایی‌های دیجیتالی‌تان محافظت کند. دو برند Trezor و Ledger محبوب‌ترین برندها در حوزه کیف پول‌های سخت‌افزاری به شمار می‌روند که در داخل ایران نیز مورد خرید و فروش قرار می‌گیرند.

 

ارتقا سطح امنیت کیف پول‌های نرم‌افزاری

تا اینجای کار متوجه شدیم که بالاترین سطح امنیت در میان ولت‌های رمزارزی توسط کیف پول‌های سخت‌افزاری تأمین می‌شود؛ اما این ولت برای تریدرهای روزانه و افرادی که توان خرید این ولت را ندارند گزینه مناسبی نیست. با یک نگاه منصفانه می‌توان گفت که استفاده از ولت‌های نرم‌افزاری به دلیل رایگان بودن و امنیت بالاتر نسبت به شیوه نگهداری در صرافی‌ها، گزینه مناسب‌تری برای بسیاری از معامله‌گران است.

البته اگر نگران این هستید که امنیت دارایی‌هایتان در چنین ولتی در خطر باشد، توصیه می‌کنیم که به سراغ استفاده از ولت‌های نرم‌افزاری با قابلیت چندامضایی (Multi Signature Wallet) بروید. این نوع ولت‌ها برای ارسال نهایی تراکنش به شبکه بلاکچین به بیش از 1 امضا نیاز دارند و باید از آن به عنوان یک قابلیت امنیتی کارآمد یاد کرد.

به عنوان مثال اگر شما و شریک تجاری‌تان با هم یک صندوق رمزارزی را مدیریت می‌کنید، می‌توانید از ولتی مثل Electrum یا Armory استفاده کنید که برای انجام هر تراکنش به تأیید و امضای هر دو نفر نیاز دارد. بنابراین، استفاده از کیف‌پول‌های نرم‌افزاری چندامضایی به مراتب امنیت بالاتری در مقایسه با کیف‌پول‌های نرم‌افزاری تک‌امضایی دارند.

 

امن‌ترین مکان برای نگهداری از رمزارزها

کیف پول من

در فضای دیجیتال، انتخاب شیوه مناسب برای نگهداری از رمزارزها بسیار مهم است. استفاده از صرافی‌ها، کیف‌پول‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری هر یک دارایی مزایا و معایب خاصی هستند و انتخاب از میان این شیوه‌های نگهداری از رمزارزها به عواملی نظیر میزان دارایی، سطح دانش فنی و هدف از نگهداری (ترید روزانه یا هولد طولانی مدت) بستگی دارد. در نتیجه نمی‌توان نسخه کلی برای تمام کاربران پیچید و هر شخص باید متناسب با شرایط خود دست به انتخاب از میان شیوه‌های معرفی شده بزند.

ناگفته نماند که مطالب فوق برداشتی از گزارش‌هایی بود که صرافی کیف پول من پیرامون شیوه‌های مختلف نگهداری از رمزارزها منتشر کرده است. این صرافی دارای جامع‌ترین بلاگ آموزشی و خبری در حوزه رمزارزها بوده و اگر به دنبال آن هستید که ترید، تحلیل و مدیریت ریسک معاملات در فضای کریپتو را به درستی یاد بگیرید و به بستری امن برای ترید بیش از 2500 نوع ارز دیجیتال با کمترین کارمزد دسترسی داشته باشید، توصیه می‌کنیم که حتماً سری به وب‌سایت این صرافی به آدرس www.kifpool.me بزنید.

 

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری موج در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه