English

از ظرفیت‌های خراسان رضوی برای راه اندازی ناحیه بین‌المللی نوآوری بهره بگیریم

استاندار خراسان رضوی با تأکید بر ظرفیت‌های بالای استان در حوزه فناوری و اقتصاد دیجیتال، خواستار هم‌افزایی میان مجموعه‌های مرتبط و پیگیری برای تحقق ناحیه بین‌المللی نوآوری در استان شد.

از ظرفیت‌های خراسان رضوی برای راه اندازی ناحیه بین‌المللی نوآوری بهره بگیریم
به گزارش خبرگزاری موج از خراسان رضوی

، غلامحسین مظفری در نشست با فعالان اقتصادی حوزه دانش‌بنیان، اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی، افزود: خراسان رضوی در تمام حوزه‌ها از جمله حوزه فناوری ظرفیت‌های بسیار زیادی دارد و مجموعه‌های توانمند و خوب و قدرتمندی را نیز در خراسان رضوی داریم که در سطح ملی تأثیرگذار بوده و هستند.

وی از فعالان اقتصاد دانش بنیان استان خواست: ارتباط و تعامل بین مجموعه‌های مختلف برقرار شود. به هر میزان که بتوانیم ارتباطات را برقرار و هم‌افزایی را به معنای عام داشته باشیم، موفق‌تر خواهیم بود.

استاندار خراسان رضوی با اشاره به جلسه اخیر خود با معاون فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، گفت: در آن جلسه موضوع مهمی با عنوان ایجاد ناحیه بین‌المللی نوآوری مطرح شد که در دستور کار وزارت علوم قرار دارد و امیدواریم خراسان رضوی بتواند در این مسیر گام بردارد..

مظفری مهم‌ترین مشکل در مسیر توسعه این حوزه را محدودیت فضای فیزیکی پارک‌های علم و فناوری دانست و افزود: پیشنهاد اول من در این جلسه، اختصاص ۱۲۰ هکتار زمین در منطقه ثامن به صنایع دانش‌بنیان به‌عنوان یک راهکار کوتاه‌مدت است. همچنین برای میان‌مدت، پیشنهاد دارم که در کنار شهرک صنعتی شماره پنج مشهد، تملک صورت گیرد یا بخشی از این شهرک به پارک علم و فناوری اختصاص یابد.

وی همچنین پیشنهاد کرد: پیش‌بینی تملک زمین در شهر فرودگاهی جدید مشهد انجام شود که همینک در حال طراحی بوده و ۱۲ هزار هکتار وسعت دارد. این اقدام می‌تواند چشم‌انداز توسعه‌ای مناسبی را فراهم کند.

استاندار خراسان رضوی همچنین پیشنهاد داد: در منطقه شهید فکوری، زمین بسیار ارزشمندی وجود دارد که می‌توان به‌جای تفکیک به قطعات ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ متری و واگذاری آن، چند برج نوآوری و فناوری در آن ساخت. مجوز این موضوع از طریق کمیسیون ماده ۵ صادر شده و ایجاد ارزش افزوده نیز در استانداری انجام خواهد شد.

وی ادامه داد: با مشارکت بخش خصوصی توانمند می‌توان این برج‌ها را ساخت و این فرصت‌ها را نباید از دست داد. یکی دیگر از زیرساخت‌های اساسی شهرک‌های صنعتی، فیبر نوری است که باید در اقدامات آینده مورد توجه ویژه قرار گیرد.

مظفری با اشاره به وضعیت نامطلوب فیبر نوری در مشهد در ابتدای مسئولیت خود گفت: در آن زمان وضعیت اصلاً مناسب نبود و شرکت‌هایی که در این زمینه فعال بودند نیز عملکرد مطلوبی نداشتند. در جلسه‌ای در تهران تصمیم گرفته شد شهر مشهد تا پایان سال جاری به فیبر نوری مجهز شود و منابع مالی آن نیز تأمین شد. امیدواریم بتوانیم این پروژه را به‌عنوان اولین شهر تا پایان سال به سرانجام برسانیم.

استاندار خراسان رضوی در پایان با اشاره به ظرفیت‌های حوزه بلاک‌چین و توکنایز کردن اموال دولت، تصریح کرد: این موضوع یکی از مباحث مفید و کاربردی است و پروژه‌های آماده‌ای برای اجرا در این قالب وجود دارد که می‌توان آن‌ها را عملیاتی کرد.

در ادامه این جلسه حسن هاشمی، نایب‌رئیس کمیسیون دانش‌بنیان، اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی اتاق بازرگانی خراسان رضوی، با تأکید بر ظرفیت‌های بالقوه استان در حوزه فناوری‌های نو، اظهار کرد: اگر منابعی که در اختیار استان‌های دیگر است در اختیار استان خراسان رضوی نیز قرار گیرد، این استان می‌تواند به قطب هوش مصنوعی کشور تبدیل شود.

هاشمی با اشاره به برخی کاستی‌ها در حوزه زیرساخت‌های حیاتی، افزود: اتفاقات ۱۲ روزه جنگ تحمیلی اخیر در کشور، بسیاری از مسائل را روشن کرد؛ از جمله اینکه سال‌هاست استان خراسان رضوی فاقد مرکز داده استاندارد است که در شرایط بحرانی بتواند نقش مؤثری در انتقال منابع و داده‌ها ایفا کند.

 وی ادامه داد: سخت‌گیری در تخصیص ارز، بروکراسی پیچیده و وجود قوانین دست‌وپاگیر، از دیگر موانعی هستند که شرکت‌های دانش‌بنیان اقتصادی در خراسان رضوی با آن‌ها دست‌وپنجه نرم می‌کنند. طرح منطقه آزاد مجازی می‌تواند نقش بزرگی در توسعه اقتصاد دیجیتال و تسهیل فعالیت شرکت‌های فناور ایفا کند. با ایجاد چنین منطقه‌ای، مسیر برای شکوفایی استعدادهای فناورانه و توسعه اقتصادی استان هموارتر خواهد شد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه