تحلیل اطلاعات ۲۵۰۰ کانون فرهنگی هنری برای آغاز برنامه ملی در زمینه نهجالبلاغه
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور با بیان اینکه بعد از توصیه رهبری ان شاءالله شاهد رونق زایدالوصفی در حوزه نهج البلاغه در کشور خواهیم بود؛ اقدامات اولیه این ستاد را تشریح کرد.

به نقل از ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، حجتالاسلام والمسلمین «علی ملانوری» در پاسخ به این سئوال که ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور به عنوان بخشی از جامعه فعالان فرهنگی مورد خطاب مقام معظم رهبری در توصیه نوروزی مبنی بر مطالعه و آموزش نهجالبلاغه؛ چگونه به این موضوع ورود کرده است؟ گفت: در اولین روز بعد از این توصیه، فراخوان عمومی به کانونهای مساجد سراسر کشور داده شد.
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور افزود: هدف از این فراخوان شناسایی آن دسته از کانونهایی بود که زمینه و امکان کار برای نهج البلاغه را در فضای آموزشی، هنری، تبیینی و... از قبل دارند.
وی بیان کرد: در مجموع حدود دو هزار و ۵۰۰ کانون فرهنگی هنری مسجد در کشور برای پیوستن به این موضوع و فعالیت در این زمینه اعلام آمادگی کردند.
حجتالاسلام ملانوری در پاسخ به این سئوال که هم اکنون کار در چه مرحلهای است؟ اظهار کرد: در حال حاضر اطلاعات کانونها و زمینه فعالیت آنها در حال تحلیل است تا پس از تحلیل این اطلاعات کار آغاز شود؛ البته منعی برای مشارکت سایر کانونها نخواهد بود زیرا آنها نیز به مرور به این جریان میپیوندند.
وی در خصوص این موضوع که پس از تحلیل این اطلاعات، برنامه چه خواهد بود؟ توضیح داد: وقتی امکانسنجی از نوع فعالیت هر کانون شد، مجموعه برنامهای در فضاهای آموزشی، فرهنگی، هنری برای نهج البلاغه تدوین و اعلام میشود ضمن اینکه برای این کار در معاونت فرهنگی و هنری ستاد کانونهای مساجد کشور، دبیرخانهای تأسیس شده و جمعی از همکاران در حال مطالعه هستند و طرحهایی هم تدوین اولیه شده است.
مدیرعامل خبرگزاری شبستان در پاسخ به این پرسش که چشمانداز این اقدام را چطور میبینید؟ اظهار کرد: بنده به نتایج طرح بسیار امیدوار هستم؛ با توجه به اینکه به هر حال جمهوری اسلامی به عنوان مدلی از حاکمیت برخاسته از تعالیم قرآن و اهل بیت عصمت و طهارت است و بیشترین استفاده از فرمایشات اهل بیت در نهج البلاغه است؛ گسترش فراوانی به معارف نهج البلاغه داد.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در بعضی از دانشگاهها رشتههای علمی تا مقطع دکتری در حوزههای مختلف مرتبط به وجود آمد؛ از طرفی بنیادهای علمی فرهنگی برای این کار تأسیس شد اما این همه حجمِ تلاش حجمی نیست که مناسب شأن نهجالبلاغه باشد.
حجت الاسلام ملانوری درباره این موضوع که وضعیت توجه به نهجالبلاغه پس از فرمایشات نوروزی رهبر معظم انقلاب چگونه خواهد بود؟ اظهار کرد: این توصیه قطعاً شتاب تندی به فعالیتهای نهج البلاغهای خواهد داد؛ الان ۳۰ سال پیش نیستیم که نهجالبلاغه در غربت به سر میبرد زیرا در کشور ما امکانات زیاد، مراکز مردمی فراوان و منابع علمی دقیقی در این زمینه است.
وی در پاسخ به این سئوال که برآورد کلی شما از موضوع چیست؟ بیان کرد: برآورد بنده این است بعد از توصیه رهبری ان شاءالله شاهد رونق زایدالوصفی در حوزه نهج البلاغه در کشور خواهیم بود و ما به سهم خود در کانونهای مساجد به عنوان مراکزی که وظیفه احیا مسجد و فرهنگ مسجدی را دارد و نهج البلاغه جزو عناصر جوهری فرهنگ مسجد است؛ طبیعتاً ایفای نقش خواهیم کرد.
رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور بیان کرد: انشاءالله با مشارکت بچههای مسجد و مدیران کانونهای مساجد کار آبرومندی در شأن نهج البلاغه انجام بدهیم.
ارسال نظر