نشست تخصصی فعالان اقتصادی خراسان رضوی با مدیران بورس کشور در مشهد
نشست تخصصی فعالان اقتصادی خراسان رضوی با رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در مشهد برگزار شد.

، نشست تخصصی فعالان اقتصادی خراسان رضوی با حجتالله صیدی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، محمدعلی شیرازی مدیرعامل فرابورس و جمعی از مدیران نظام سرمایه کشور، صبح امروز (پنجشنبه، یکم خرداد ۱۴۰۴) با حضور غلامحسین مظفری استاندار خراسان رضوی، محمدعلی چمنیان نایبرئیس اتاق بازرگانی استان و جمعی از مسئولان دستگاههای اجرایی، صاحبان صنایع و مدیران واحدهای تولیدی بخش خصوصی در تالار همایشهای اتاق بازرگانی استان برگزار شد.
محمود گودرزی مدیرعامل بورس تهران هم با تأکید بر اینکه اتاق بازرگانی در هر استان، پارلمان بخش خصوصی است، یک انتقاد خاص از نمایشگاه مشهداینوکس و مشهدفاینکس مطرح کرد و گفت: به نظر من، نمایشگاهی که الان در مشهد برگزار شده، اگرچه برپایه ایده خیلی خوبی برپاست، اما حداقل تا این لحظه، کیفیت اظهارنظرها، ایدهپردازیها و سخنرانیها ضعیف بوده است. با حفظ احترام به مسئولان و مدیران استان، واقعاً اگر قرار بر تحول و توسعه است، باید صاحبان صنایع و مدیران بخش خصوصی میدانداری کنند، تریبون بگیرند، حرف بزنند و این مسئولان باشند که بنشینند، بشنوند و برای این مشکلات چارهاندیشی کنند.
وی بیان کرد: اگر قرار است در مشهد اتفاقی بیفتد، باید مراکز مالی اینجا شکل بگیرند، نهادهای مالی همچون بانکها و بیمهها تجمع کنند و بیایند دفتر و شعبه منطقهای راهاندازی کنند تا فعالان اقتصادی نیاز نباشد هربار به پایتخت بروند تا کارهای کوچک و خرد را رسیدگی کنند.
خبر مهم مدیرعامل بورس تهران در این جلسه، ناظر بر حوزه انرژیهای تجدیدپذیر بود. ماجرا از این قرار است که به گفته گودرزی، بورس تهران بهزودی میزبان پذیرهنویسی نخستین بورس تخصصی انرژیهای تجدیدپذیر خواهد بود و این چرا مهم است؟ چون شاید خیلی از صنایع نه توانایی مالی و نه اراده آن را نداشته باشند که پنلهای خورشیدی نصب کنند و اینجاست که نظام سرمایهگذاری نقدی در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر اهمیت پیدا میکند تا به زبان ساده، آنهایی که پول دارند، بیایند پولشان را به اشتراک بگذارند تا پروژههای تولید انرژی پاک به بهرهبرداری برسد و سود آن به شکل فراگیر به دست همه برسد.
گودرزی تصریح کرد: ما حتی تجربه سرمایهگذاری بیش از سه هزار میلیارد تومانی را هم در بورس تهران داشتهایم. این خیلی خوب است، اما تعهد به یک شرط مهم را هم برای ما الزامی میکند. منظورم همین شرطی است که صنایع باید بینالمللی شوند، چون به طور کلی، یکی از آسیبهای نظام اقتصادی ما امروز این است که همه شرکتهایمان اعم از خصوصی و دولتی برای شرایط بازار داخل تنظیم شدهاند.
وی تأکید کرد: آقایان، با فروش ۱.۷ میلیون بشکه نفت هیچ اتفاقی در این مملکت نخواهد افتاد. این فوقالعاده است که در خراسان رضوی، ۹۰ درصد اقتصاد استان متمرکز بر بخش خصوصی است. یزد هم مثل استان شماست و بهطور کلی، این یک فرمول ثابت است که اگر کاهش بیکاری و ثروتآوری میخواهیم، باید سهم بخش خصوصی در گردش مالی استانهای مختلف کشور افزایش پیدا کند.
در ادامه این نشست، نایبرئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی هم با اشاره به اینکه رتبه کسبوکار استان از جایگاه ۲۲ کشور در اسفند ۱۴۰۳ به رتبه نخست کشور در شرایط فعلی ارتقا پیدا کرده است، بیان کرد: این نظام رتبهبندی پایش ادراکی بسیار دقیق و مناسبی از وضعیت کسب وکار استان است و اگر ترقی و پیشرفتی در این باره اتفاق افتاده، این نتیجه تعامل مثبت بخش خصوصی و ارکان مختلف دولتی بوده است.
وی افزود: این فرصت بسیار خوبی برای استان و بخشهای مختلف بازار سرمایه است که بتوانند خیلی بیشتر پذیرای ظرفیتهای سرمایهگذاری استان باشند. البته این یک حقیقت غیرقابل انکار است که ورود بخش خصوصی به بازار جذب سرمایه دیر اتفاق افتاده، اما با این حال، شتاب خیلی خوبی در این حوزه وجود دارد.
به گفته چمنیان، اتاق بازرگانی خراسان رضوی یکی از بسترهای اصلی توسعه زیرساختهای اقتصادی استان است و یکی از دلایل اصلی آن، فعالیت ۱۹ کمیسیون تخصصی در اتاق است که در هر کدام از این کارگروهها، جمعیت نخبگانی و متخصصی از صاحبان صنایع خراسان رضوی فعالیت دارند تا این مسند، نماینده کامل و اصیل بخش خصوصی استان باشد.
ارسال نظر