English

رئیس پلیس آگاهی فراجا:

هویت همه جان‌باختگان حادثه هرمزگان با ادله علمی قطعی شناسایی شده است

رئیس پلیس آگاهی فراجا گفت: هویت همه جان‌باختگان حادثه بندر شهید رجایی با ادله علمی قطعی شناسایی شده و امروز ادعایی مبنی بر مفقودی وجود ندارد.

هویت همه جان‌باختگان حادثه هرمزگان با ادله علمی قطعی شناسایی شده است
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری موج

، سردار محمد قنبری، رئیس پلیس آگاهی فراجا، در نشست خبری امروز با اشاره به سالروز حادثه سقوط بالگرد رئیس‌جمهور و همراهان ایشان، اظهارداشت: شهادت رئیس‌جمهور محبوب مردم، حضرت آیت‌الله دکتر سید ابراهیم رئیسی و یاران همراه ایشان را به ملت بزرگ ایران تسلیت می‌گوییم. ان‌شاءالله بتوانیم ادامه‌دهنده راه این شهدای والامقام باشیم.

وی با اشاره به اقدامات پلیس آگاهی پس از  حادثه بندر شهید رجایی افزود: بلافاصله پس از اطلاع از وقوع حادثه، عوامل پلیس آگاهی بندرعباس در آماده‌باش کامل قرار گرفتند و به‌منظور ارزیابی میدانی و تأمین نیازهای عملیاتی، تیم‌هایی از استان‌های فارس و کرمان نیز به منطقه اعزام شدند.

سردار قنبری از اعزام تیم تخصصی DVI برای شناسایی هویت جان‌باختگان خبر داد و اظهار داشت: واحد تخصصی DVI (Disaster Victim Identification) پلیس آگاهی با تجهیزات کامل به منطقه اعزام و قرارگاه ویژه‌ای در بندرعباس تشکیل شد تا فرآیند شناسایی دقیق و سریع هویت شهدا و جان‌باختگان انجام شود.

رئیس پلیس آگاهی فراجا همچنین به اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از وقوع جرائم احتمالی در حواشی حادثه اشاره کرد و گفت: با توجه به تجربه‌های گذشته و احتمال حضور افراد فرصت‌طلب، گشت‌های ویژه انتظامی و پلیسی با هدایت فرماندهی استان در منطقه مستقر شدند. خوشبختانه تاکنون حتی یک مورد تخلف یا سرقت نیز از آن منطقه گزارش نشده که این امر مرهون تلاش‌های شبانه‌روزی همکاران ماست.

وی  تأکید کرد: پلیس آگاهی با تمام توان خود در خدمت امنیت و آرامش مردم است و در مواجهه با چنین بحران‌هایی، با آمادگی کامل وارد عمل می‌شود.

 

 هویت ۵۷ جان‌باخته در حادثه بندر شهید رجایی با بهره‌گیری از فناوری‌های بیومتریک، اثر انگشت و DNA شناسایی شد

سردار  قنبری با اشاره به جزئیات عملیات شناسایی پیکرهای جان‌باختگان حادثه بندر شهید رجایی اخیر گفت: با تشکیل قرارگاه ویژه در محل حادثه و همکاری نزدیک با جمعیت هلال‌احمر، روند جست‌وجو و شناسایی اجساد از همان ساعات ابتدایی آغاز شد.

وی افزود: در مراحل اولیه، برخی اجساد با توجه به سالم ماندن چهره و عدم آسیب‌دیدگی شدید، با استفاده از ابزارهای بیومتریک نظیر تشخیص چهره و تطبیق عنبیه شناسایی شدند. این موارد محدود بودند و شناسایی آن‌ها در محل انجام شد.

سردار قنبری با اشاره به پیشروی تدریجی تیم‌ها به سمت کانون اصلی انفجار، ادامه داد: در این منطقه، شدت تخریب بیشتر بود و برای شناسایی، روش‌های متنوع‌تری مورد استفاده قرار گرفت. برخی پیکرها که چهره‌شان غیرقابل شناسایی بود، اما اثر انگشت داشتند، با استفاده از سامانه عفیف هویتشان مشخص شد. در مواردی نیز کارشناسان اثر انگشت پلیس با مهارت خاص، توانستند اثرات جزئی را احیا کرده و به نتایج قطعی برسند.

به گفته رئیس پلیس آگاهی فراجا، در مواردی که شناسایی از طریق چهره و اثر انگشت ممکن نبود، از طریق نمونه‌برداری DNA از بقایای اجساد، فرآیند تطبیق ژنتیکی با بستگان درجه‌یک انجام گرفت. وی خاطرنشان کرد: با توجه به حجم بالای نمونه‌ها و حساسیت موضوع، فرآیند تطبیق DNA با همکاری پزشکی قانونی استان‌های فارس و خراسان نیز انجام شد تا سرعت عمل افزایش یابد.

سردار قنبری با بیان اینکه در پایان ۱۳ نفر مفقودی وجود داشت که هیچ‌گونه بقایایی از آنان در محل کشف نشده بود، اظهار داشت: کارشناسان ما با بررسی ۶۰۰ خودروی منهدم‌شده در محل حادثه، موفق به احیای ارکان خودروها شدند. با شناسایی هویت صاحبان خودرو، و اثبات حضور آنان در محل حادثه از طریق تحقیقات میدانی و قرائن قطعی، هویت این ۱۳ نفر نیز مشخص و تأیید شد.

وی تأکید کرد: در مجموع، پیکر یا هویت ۵۷ نفر از جان‌باختگان به خانواده‌هایشان تحویل داده شد. از روز گذشته تاکنون، هیچ گزارش جدیدی از مفقودی دریافت نشده و هم‌اکنون موردی برای جست‌وجوی جدید وجود ندارد.

رئیس پلیس آگاهی فراجا در پایان گفت: با این حال، تعداد زیادی از نمونه‌های ژنتیکی نگهداری شده‌اند و اگر در آینده گزارشی از مفقودی جدید ارائه شود، آمادگی کامل برای انجام مجدد بررسی‌های علمی و میدانی به‌منظور شناسایی احتمالی وجود دارد.

رئیس پلیس آگاهی فراجا همچنین بر توانمندی علمی و فنی کشور در شناسایی دقیق جان‌باختگان تأکید کرد و گفت: در محل حادثه، با بهره‌گیری از فناوری‌های پیشرفته، نمونه‌های علمی و شواهد متعددی جمع‌آوری شد که با استناد به آن‌ها می‌توان با قاطعیت هویت تمامی افرادی را که در محل حضور داشتند اثبات کرد.

وی افزود: اگرچه تاکنون هیچ موردی از ادعای نادرست یا شکایتی در این زمینه گزارش نشده و مردم شریف ما همواره قدردان تلاش خادمان خود بوده‌اند، اما حتی در صورت بروز یک مورد ادعا نیز، پلیس آگاهی با در اختیار داشتن اسناد، مدارک و داده‌های علمی دقیق، توانایی کامل برای اثبات حضور یا عدم حضور فرد مورد نظر در محل حادثه را دارد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه