نیمی از واردات ارزی کشور صرف خرید گوشیهای هوشمند میشود
دبیر سندیکای صنعت مخابرات ایران، با انتقاد از عدم توازن میان واردات گوشیهای هوشمند و سرمایهگذاری در زیرساختهای ارتباطی گفت: حدود ۳ میلیارد دلار ارز برای واردات گوشی صرف میشود، اما توسعه شبکههای مخابراتی سهم ناچیزی از این رقم دارد؛ موضوعی که موجب نارضایتی کاربران از کیفیت خدمات شده است.

فرامرز رستگار، دبیر و نایب رئیس هیات مدیره سندیکای صنعت مخابرات ایران به مناسب روز جهانی ارتباطات، نمایشگاه ظرفیت شرکتهای خصوصی برای انجام پروژه های ملی بصورت مشارکت عمومی و خصوصی(PPP)، در بخش فاوا و اقتصاد دیجیتال با انتقاد از عدم تناسب سرمایهگذاری در زیرساختهای ارتباطی کشور، اظهار کرد: نیمی از میزان واردات سالهای اخیر، معادل حدود ۳ میلیارد دلار، صرف واردات گوشیهای موبایل و هوشمند شده است؛ در حالی که سهم ناچیزی از این رقم به توسعه شبکه و زیرساختهای مخابراتی اختصاص یافته است.
وی با تأکید بر اینکه این هزینهها مستقیماً از جیب مردم پرداخت میشود، افزود: مردم با رضایت کامل گوشیهای هوشمند را خریداری میکنند و انتظار دارند در ازای آن، خدمات باکیفیت نیز دریافت کنند. اما به دلیل عقبماندگی در توسعه زیرساختها، کیفیت خدمات ارتباطی پاسخگوی تقاضای فعلی نیست.
رستگار با اشاره به ناترازی موجود در بخش برق، الکترونیک و مخابرات، تصریح کرد: اگر تنها نیمی از این رقم، یعنی حدود ۱.۵ میلیارد دلار، صرف توسعه شبکه مخابراتی میشد، امروز کیفیت خدمات ارتباطی بسیار بهتری در اختیار مردم قرار میگرفت.
وی گفت: مشکل اصلی نه در کیفیت ذاتی شبکه، بلکه در کمبود ظرفیت و توسعهنیافتگی آن است.
این فعال حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات تأکید کرد: دولت منابع کافی برای سرمایهگذاری در زیرساختها ندارد، اما بخش خصوصی میتواند با همان منابعی که امروز صرف خرید گوشی میشود، با اعتمادسازی و ایجاد نمونههای موفق، در توسعه شبکه مشارکت کند.
وی خاطر نشان کرد: اگر سرمایهگذاری متناسب با مصرف در بخش پایانی یعنی گوشیها، در حوزه زیرساختها نیز انجام شود، هم رضایت عمومی افزایش خواهد یافت و هم کسبوکارها از خدمات بهتر و پایدارتری بهرهمند خواهند شد.
ارسال نظر