شهردار تهران:
مردم باید احساس کنند شهرشان را خودشان میسازند
شهردار تهران با تأکید بر ضرورت جلب اعتماد عمومی برای تحقق شعار سال گفت: راهبرد اصلی ارتقای تولید و بهرهوری شهری، مشارکت واقعی مردم در طراحی و اجرای پروژهها ا ست

، علیرضا زاکانی شهردار تهران در نشست معاونین امور عمرانی استانداریها و شهرداران کشور اظهار داشت: راهبرد اصلی تحقق شعار سال، سرمایهگذاری در تولید و ارتقای بهرهوری شهری است؛ اما این مهم، پیش از هر چیز نیازمند اعتماد میان مردم و مدیران و پیوستگی میان کارکردهای مدیریت شهری با خواست و علاقه مردم است. این مسیر به مدیریتی نوآورانه نیاز دارد؛ مدیریتی که بتواند مشارکت واقعی شهروندان را جلب کرده و ارائه خدمات را در راستای جذب سرمایههای مردمی هدایت کند.
وی با بیان اینکه شعار سال بیش از آنکه ناظر به مناسبات فرامرزی باشد، به جریان مالی داخلی کشور مربوط میشود، افزود: شهرداریها بیش از هر نهاد دیگری با مردم در ارتباط هستند و ظرفیت قابلتوجهی برای تحقق این مشارکت مردمی دارند. مردم باید بتوانند در انتخاب پروژهها نقش داشته باشند، از سود آن بهرهمند شوند و در نتیجه از خدماتی که به آنها عرضه میشود رضایت داشته باشند.
زاکانی با اشاره به تجربه موفق مشارکت شهروندان در طرحهای شهری خاطرنشان کرد: در یک نمونه موفق، در سال اول ۳۴۶ هزار نفر و در سال دوم بیش از یک میلیون و ۳۵۰ هزار نفر در انتخاب پروژهها مشارکت کردند. جالب آنکه ۱۸ درصد پروژههای منتخب، پیشتر از سوی خود مردم پیشنهاد شده بود. این مسیر همفکری، علاوه بر افزایش رضایت عمومی، به اشتغالزایی، هدایت نقدینگی و افزایش تولید نیز منجر میشود.
شهردار تهران تأکید کرد: امروز سرمایه در دست مردم است؛ اگر این سرمایه بهدرستی هدایت نشود، ممکن است در حوزههایی مثل دلالی یا خرید طلا و خودرو به کار گرفته شود که آثار مخربی بر اقتصاد دارد. ما باید این سرمایه را با طراحی مشوقهای خاص و بستههای جذاب، به سمت پروژههای سودآور شهری هدایت کنیم.
وی با اشاره به ظرفیتهای مغفولمانده در حوزه نوسازی بافتهای فرسوده، ساخت مسکن و بازسازی مدارس اظهار داشت: امروز بیش از ۱۷۰ هزار مدرسه فرسوده در کشور داریم که میتوان با مشارکت مردم، خیرین و نهادهای دولتی، مجتمعهای آموزشی نوین با هویت ایرانی-اسلامی جایگزین آنها کرد. اگر ۱۰۰ نمونه از این مدارس جدید در تهران ساخته شود، میتوان تحولی اساسی در هویت شهری ایجاد کرد.
زاکانی در پایان خواستار فراهمسازی بستر مشارکت مردم در طراحی و اجرای پروژههایی شد که پاسخی به نیاز واقعی جامعه هستند و گفت: مردم باید احساس کنند که شهرشان را خودشان میسازند؛ این همان مسیر اعتمادآفرینی و توسعه پایدار است.
ارسال نظر