English

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی استان خبر داد؛

اجرای ۳۳ برنامه شاخص در فارس طی هفته میراث فرهنگی/ رونمایی از طرح «نقش گنج»

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس از اجرای ۳۳ برنامه شاخص طی هفته میراث فرهنگی در استان خبر داد.

اجرای ۳۳ برنامه شاخص در فارس طی هفته میراث فرهنگی/ رونمایی از طرح «نقش گنج»
به گزارش خبرگزاری موج از فارس

، محسن ضیایی سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان، امروز ۲۴ اردیبهشت ماه در تشریح ویژه برنامه های هفته میراث فرهنگی، اظهار کرد: برنامه های این هفته در استان فارس با شعار “میراث فرهنگی، هویت ملی، پیشران اقتصاد” از ۲۸ اردیبهشت تا سوم خرداد در قالب ۳۳ عنوان متنوع اجرا خواهد شد.

ضیایی گفت: این موضوع در دستور کار است تا هفته میراث فرهنگی متفاوت از سال‌های گذشته، و با حضور وزیر میراث فرهنگی برگزار شود و نقش بخش خصوصی پررنگ‌تر باشد و بخش دولتی بیشتر نقش نظارت و راهبری داشته باشد‌.

ضیایی با تاکید بر اینکه این برنامه ها تمام شهرستان های استان را در برخواهد گرفت، گفت: در شیراز فاز دوم بازارچه دائمی صنایع دستی حافظیه و مطالعات اولیه باغ موزه مشاهیر فارس معرفی خواهد شد. افزون بر این، بخشی از پروژه موزه منطقه ای فارس نیز در همین هفته به بهره برداری می رسد.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس با تاکید بر توزیع عادلانه برنامه ها در شهرستان ها، خاطرنشان کرد: در شهرستان هایی مانند نورآباد، داراب، فسا، فیروزآباد، لار، جهرم و نی ریز، پروژه های مرمتی و تقویت زیرساخت های گردشگری آغاز می شود. برای این پروژه ها در مجموع بالغ بر ۲۵۰ میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده است.

به گفته ضیایی، از جمله فعالیت های فرهنگی هفته میراث فرهنگی می توان به برگزاری نمایشگاه عکس در ارگ کریم خان زند، نمایشگاه های اسناد تاریخی و صنایع دستی در سراسر استان و اجرای برنامه های خاص در محوطه های تاریخی اشاره کرد.

وی ادامه داد: جشنواره بازاری های بومی محلی با مشارکت فعالانه در شهرستان هایی همچون زرین دشت، داراب، نی ریز، فسا و ارسنجان برگزار خواهد شد. همچنین در بخش آموزش، بازدید رایگان دانش آموزان و دانشجویان از موزه ها، طرح “یک روز با میراث بان” و مسابقات فرهنگی – هنری با همکاری آموزش و پرورش در دستور کار قرار دارد.

ضیایی یکی از برنامه های شاخص هفته میراث فرهنگی را رونمایی از طرح نقشه گنج دانست و توضیح داد: این طرح با بهره گیری از هوش مصنوعی، بستری برای معرفی دیجیتال جاذبه های گردشگری و میراث فرهنگی فراهم می کند.

ضیایی با اشاره به اولویت های امسال اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس گفت: توسعه زیرساخت ها، حمایت از بخش خصوصی و تقویت آموزش، از برنامه های کلیدی ما در سال جاری است. هفته میراث فرهنگی بستری برای افزایش آگاهی عمومی از اقدامات و نیازهای این حوزه فراهم می کند.

وی افزود: در آستانه فرا رسیدن روز جهانی موزه مصادف با ۲۸ اردیبهشت شورای بین‌المللی موزه‌ها شعار سال جاری را با عنوان «آینده موزه‌ها در جوامع به سرعت در حال تغییر» نامگذاری و اعلام کرد.

ضیایی با اشاره به اینکه استان فارس به عنوان پیشتاز در حوزه میراث فرهنگی و موزه باید تلاش بیشتری در این حوزه داشته باشد، افزود: ثبت بیش از ۳ هزار اثر تاریخی، ۱۲ اثر ثبت جهانی و وجود بیش از ۵۴ موزه فعال در سطح استان که ۴۹ موزه فعال است و اغلب بخش خصوصی و غیردولتی است جای خوشحالی دارد و در تلاشیم تا برنامه گسترش موزه‌ها در دستور کار باشد.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس از انتخاب ۵ موزه استان فارس به عنوان موزه های برتر کشور خبر داد و عنوان کرد: موزه موسیقی بومی لامرد، موزه مفاخر جهرم، موزه نورآباد ممسنی، موزه اسناد تاریخی بوانات و موزه باستان شناسی بوانات در حوزه های مختلف موفق به کسب رتبه های برتر شده اند.

ضیایی تصریح کرد: پروژه های مهم و نیمه تمام حوزه میراث در استان احیا خواهند شد. با پیگیری های انجام شده و همکاری وزارتخانه، اعتباری بالغ بر ۴۰۰ میلیارد تومان برای طرح هایی چون موزه منطقه ای فارس و باغ موزه مشاهیر اختصاص یافته که ۱۵۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات استانی و ۲۵۰ میلیارد تومان از اعتبارات ملی تأمین شده است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه