کاربرد ورق آلومینیوم و ورق استیل در صنعت چیست؟
در این مقاله قصد داریم با تبیین تفاوت ورق آلومینیوم نازک و ضخیم ، ورق استیل صنعتی و ورق استیل رنگی را نیز شرح دهیم.

، ورق آلومینیوم امروزه در صنایع مختلف به صورت گسترده و به عنوان مبنای پایه در صنعت مورد استفاده قرار می گیرد . ورق های آلومینیوم که به صفحات آلومینیوم نیز مشهور هستند در ابعاد و ضخامت های مختلفی ساخته می شوند و همین ضخامت متفاوت سبب کاربردی شدن آن در همه جا شده است. هنگام خرید ورق آلومینیوم شاخص های مورد نظر برای بررسی قیمت ضخامت و ابعاد است که بسیار مهم است. در این مقاله قصد داریم با تبیین تفاوت ورق آلومینیوم نازک و ضخیم ، ورق استیل صنعتی و ورق استیل رنگی را نیز شرح دهیم.
تفاوت ورق آلومینیوم ضخیم با ورق آلومینیوم نازک چیست؟
اساسی ترین تفاوت بین ورق آلومینیومی ضخیم نازک ضخامت و کاربرد آن است. شاخص ضخامت است که تعیین می کند ورق آلومینیوم با چه قیمتی در بازار ارائه شود. ورق آلومینیوم از لحاظ ضخامت به دو نوع نازک و ضخیم تقسیم بندی می شود که به طور کامل توضیح می دهیم .
ورق آلومینیوم نازک چیست؟ ورق آلومینیومی نازک همانطور که از نامش پیداست نازک است و ضخامت کمتری دارد. این ورق در ضخامت از بین 1/0 میلی متر تا 1 میلی متر ساخته می شوند. ضخامت کمتری دارند ولی مقاومت آن بالاست . از ویژگی های مثبت این نوع ورق آلومینیوم که باعث شده است در بازار صنایع محبوب باشد می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- سبک بودن وزن
- حمل و نقل آسان
- شکل پذیری و انعطاف پذیری بالا
- مقاومت بالا در برابر خوردگی و رطوبت
- قیمت پایین
- هدایت الکتریکی خوب
از ورق آلومینیوم نازک معمولا در صنایع سبک مانند الکترونیک . هوافضا ، صنایع غذایی ، خودرو سازی، بسته بندی و مصارف خانگی استفاده می شود.
ورق آلومینیوم ضخیم چیست؟
این نوع ورق آلومینیوم در ضخامت بالا بین ۱ تا ۶ میلی متر تولید می شوند و ضخامت و استحکام بالایی دارند. از این نوع ورق آلومینیوم در کارهایی که نیاز به استحکام بالا و عملکرد پایدار است ، استفاده می شود. برخی از ویژگی های مهم این ورق ها عبارتند از :
- وزن مناسب به نسب ضخامت آن
- مقاومت بسیار بالا در برابر خوردگی
- امکان جوش پذیری ساده
- انعطاف در ماشین کاری
- شکل پذیری راحت
- استحکام بسیار بالا
- ویژگی های مکانیکی پایدار
با توجه به ویژگی های بالا از ورق آلومینیوم ضخیم در صنایع سنگین مانند کشتی سازی، ساخت و ساز، راه آهن و حمل و نقل استفاده می شود و قیمت بالایی دارد.
از دیگر تفاوت های ورق آلومینیوم ضخیم و نازک در فرایند تولید است که بسیار باهم متفاوت هستند. در تولید ورق آلومینیوم نازک از نورد سرد استفاده می شود در حالی که برای تولید ورق آلومینیوم ضخیم از ریخته گری و آهنگری استفاده می شود که شامل حرارت دادن به فلز برای تبدیل به حالت جامد است. اما در فرایند نورد شمش های فلزی را زیر غلطک عبور داده و با فشار پیوسته به تدریج تغییر شکل می دهد.
ورق استیل صنعتی چیست؟
ورق استیل به نوعی از فولاد فلزی گفته می شود که طی مراحل کوبیدن و فشرده سازی به ورقه های بسیار نازک تبدیل می شوند. ورق های استیل ضخامت های متفاوت دارند و به عنوان متریال پر کاربرد در جهان شناخته شده است. پایه ی اصلی ورق استیل آهن است و در ضخامت های بین 5/0 میلی متر تا 6 میلی متر ساخته می شود. در این مقاله میخواهیم برخی از ویژگی های ورق استیل را بررسی کنیم.
مهم ترین ویژگی ورق استیل مقاومت در برابر خوردگی و زنگ زدگی یا همان اکسید شدن است. ورق استیل در برابر رطوبت و دماهای بسیار بالا و پایین بسیار مقاوم است و می توان گفت خواص مکانیکی خود را حفظ می کند. شکل پذیری و جوش پذیری آن بسیار بالاست .
توجه : ورق استیل در بازار در دو تایپ مختلف تولید می شود که در اصطلاح به آن ورق استیل بگیر و تایپ دیگر ، ورق استیل نگیر گفته می شود. حال منظور از بگیر و نگیر چیست؟
ورق استیل بگیر در فرمولاسیون خود درصدی از کربن را دارد که سبب شده است خاصیت مغناطیسی آن افزایش پیدا کند و در نتیجه توسط آهنربا جذب می شود. ولی ورق استیل نگیر درصد پایینی کروم در ترکیب خود دارد و خاصیت مغناطیسی آن پایین است. کاربرد های ورق استیل طیف بسیار وسیعی از صنایع را در بر می گیرد که به برخی از آنها اشاره می کنیم:
- ساختمان سازی
- ساخت لوازم الکتریکی
- ساخت وسایل حمل و نقل زمینی و هوایی و ماشین آلات سنگین
- صنعت پزشکی
- صنایع شیمیایی
ضد اسید بودن ، نسوز بودن و همچنین ضد زنگ بودن ورق استیل ان را به یکی از پرکاربردترین و موثرترین مواد در صنعت کرده است.
ورق استیل رنگی چیست؟
با پیشرفت علم و وارد شدن صنعت به فازهای نوین، امروزه صنعت ورق استیل مرزهای جدیدی را طی کرده است به گونه ای که امروزه شاهد ورق استیل های ضد زنگ رنگی در بازار هستیم که جلوه های خاصی از طراحی را دارند. ورق استیل رنگی به آن طیف از محصولات استیل دکوراتیو گفته می شود که با شکل زیبا و خاص و همچنین کیفیت بالا برای استفاده در نمای بیرونی تولید و پرداخته می شود. در واقع پوشش های خاصی سبب ایجاد این رنگ ها در ورق های استیل رنگی می شوند و انها را برای استفاده در لوازم خانگی، نمای ساختمان ها، چیدمان داخلی و... در اولویت قرار می دهد. این ورق های فولادی ضد زنگ نمادی است از آمیزه ی علم و طراحی مهندسی شده که گویای این مطلب است که می توان با ترکیبی خاص ورق های استیل با ظاهری جذاب تولید کرد.
ورق های استیل رنگی همان ورق های استیل ضد زنگ با خاصیت فیزیکی بالا هستند که همان خواص مکانیکی ورق استیل معمولی را دارند و علاوه بر این، دارای ظاهر درخشنده و براق نیز هستند. برای اشنایی بیشتر مواد به کار رفته در انواع ورق های استیل رنگی را برای شما لیست کرده ایم :
- ورق استیل طلایی: تیتانیوم
- ورق استیل قرمز: زیرکونیوم
- ورق استیل مشکی: کربن، تیتانویم و آلومینیوم
- ورق استیل برنز: تیتانیوم و آلومینیوم
- ورق استیل آبی: تیتانیوم و آلومینیوم
ورق استیل رنگی همانند ورق استیل ضد زنگ به صورت شیت و رول در ابعاد مختلف در بازار قابل سفارش و تولید است.
در این مقاله به این جمع بندی رسیدیم که انواع ورق استیل در بازار وجود دارد که بسته به نوع ضخامت و کابرد قابل سفارش است. ورق استیل های رنگی به عنوان جدیدترین و نوظهور ترین ورق های استیل در بازار با قابلیت های منحصر به فرد ،جدیدترین محصول در صنعت ورق استیل است که سبب پایایی و ظاهر با کیفیت می شود. مجموعه ی فنی parsparizan.com با داشتن سالها تجربه ی تیمی و دانش اکادمیک در این زمینه فعالیت می کند و ادعا دارد که می تواند پاسخگوی انواع تقاضا در بازار باشد . کافیست یکبار تجربه کنید.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
ارسال نظر