English

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان خبر داد:

بخشیدن جان دوباره به زریبار، با واگذاری به شهرداری مریوان

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان تصریح کرد: بیش از ۶۶ درصد منابع آبی شهر ۲۰۰ هزار نفری مریوان، از چاه‌ها تامین می شود که باعث افزایش فشار بر منابع زیرزمینی اطراف دریاچه زریبار شده است.

بخشیدن جان دوباره به زریبار، با واگذاری به شهرداری مریوان
به گزارش خبرگزاری موج از کردستان

، کیومرث حبیبی در نخستین کنفرانس ملی مطالعات محیطی دریاچه زریبار که در دانشگاه کردستان برگزار شد، اظهار داشت: در طول سه دهه اخیر دخل و تصرف متعددی در حریم دریاچه زریبار صورت گرفته است و تاکنون سازوکار مناسبی که مانع این تعرضات باشد تدوین نشده است.

مریوان

وی با تاکید بر اینکه علی‌رغم اقدامات انجام شده دریاچه زریبار همچنان با چالش‌های متعددی مواجه است، گفت: در راستای ساماندهی و مدیریت فعالیت‌های گردشگری دریاچه زریبار، در روزهای اخیر بخشی از مسئولیت گردشگری این دریاچه به شهرداری مریوان واگذار شد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان تصریح کرد: بیش از ۶۶ درصد منابع آبی شهر ۲۰۰ هزار نفری مریوان، از چاه‌ها تامین می شود که باعث افزایش فشار بر منابع زیرزمینی اطراف دریاچه زریبار شده است.

حبیبی بر لزوم اجرای کامل سامانه انتقال آب از سد گاران به شهر مریوان تاکید کرد و یادآور شد: سال گذشته به منظور حفظ تراز آب دریاچه زریبار از محل سد گاران، ۶ میلیون مترمکعب آب به دریاچه انتقال یافت و امسال نیز آماده تزریق هزار و ۲۰۰ لیتر در ثانیه به این تالاب هستیم.

حبیبی به وجود ۳۰۰ چاه مجاز و حدودا ۳۰۰ چاه غیرمجاز در اطراف دریاچه زریبار اشاره و اظهار کرد: این چاه‌ها همچون مکنده آب دریاچه را جذب و باعث افت سطح آب زریبار می‌شود که این خود تهدیدی برای این دریاچه به شمار می‌رود.

وی یادآور شد: سطح کشت برنج در اراضی اطراف دریاچه زریبار در سال گذشته بیش از ۲۰۰ هکتار بود که امسال به ۳۰ هکتار کاهش یافت چرا که برنج یک محصول آب‌بر است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان به ساماندهی فاضلاب ۱۴ روستای ضلع غربی و شرقی زریبار اشاره و تصریح کرد: علی‌رغم اجرای بیش از ۱۹۸ کیلومتر شبکه فاضلاب در شهر مریوان، به دلیل تغییر کاربری و ایجاد سکونتگاهی غیرمجاز همچنان فاضلاب این مناطق به صورت مستقیم وارد تالاب می‌شود.

حبیبی به وضعیت زمین‌های کشاورزی اطراف دریاچه نیز گریزی زد و افزود: حدود شش تا هفت هزار هتکار زمین کشاورزی در اطراف دریاچه زریبار وجود دارد که تلاش شده از محل سامانه انتقال آب سد گاران آبیاری این اراضی انجام شود.

وی با بیان اینکه طرح جامع گردشگری اطراف دریاچه چند سال قبل تهیه گردید اما متاسفانه این طرح هنوز مصوب نشده است، گفت: سال آینده روستای دره‌تفی مریوان، شهر دوستدار پرنده به عنوان یکی از هشت روستای ایران نامزد ثبت جهانی میراث بشری خواهد بود.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه