صرفهجویی اقتصادی در تصفیهخانه جنوب/ ساخت یک جریانساز بومی برای کاهش مصرف انرژی
یکی از مهمترین اقدامات واحدهای ۵ و ۶ تصفیهخانه جنوب پایتخت در سال جاری، طراحی، ساخت و نصب جریانساز بومی برای حوضهای هوادهی لجن فعال در نهر اکسیداسیون است.

به نقل از شرکت فاضلاب تهران، سیستم لجن فعال یکی از متداولترین روشهای تصفیه بیولوژیکی فاضلاب است که در آن میکروارگانیسمها با مصرف مواد آلی، آلودگی را کاهش میدهند و در این فرآیند، نهر اکسیداسیون (Oxidation Ditch) به دلیل انعطافپذیری بالا در ایجاد شرایط هوازی، انوکسیک و حتی بیهوازی مورد توجه قرار گرفته است. با این حال، یکی از چالشهای اصلی در این سیستم، تنظیم دقیق الگوی هیدرولیکی جریان و توزیع مناسب اکسیژن است که واحدهای ۵ و۶ تصفیهخانه جنوب پایتخت در سال جاری برای حل این مشکل، طراحی و ساخت جریانساز بومی برای بهبود عملکرد نهر اکسیداسیون را در دستور کار دارد.
مدیر واحدهای ۵ و ۶ تصفیهخانه جنوب تهران اهداف طراحی این جریانساز بومی را بهینهسازی سیکل هوازی و انوکسیک، جلوگیری از رسوبگذاری و مناطق کور، کاهش مصرف انرژی و افزایش بهرهوری تصفیه دانست و گفت: بهبود راندمان تصفیه، کاهش مصرف انرژی، پایداری سیستم و کاهش وابستگی به فناوری خارجی از مهمترین نتایج این جریانساز خواهد بود.
محسن ملانوروزی همچنین در ادامه صحبتهای خود درباره عملیات لایروبی و تعمیرات پل واحد دانهگیر مدولهای ۵ و ۶ تصفیهخانه فاضلاب جنوب تهران در ایام تعطیلات نوروز گفت: این پروژه با هدف جلوگیری از اختلال در فرآیند تصفیه و افزایش کارایی سیستم در سال جدید انجام شد.
به گفته او، اجرای این پروژه در تعطیلات نوروز موجب شد تا کمترین اختلال در روند تصفیه فاضلاب ایجاد شود و همچنین با بهکارگیری نیروهای متخصص و برنامهریزی فشرده، فعالیتها در مدت زمان پیشبینی شده به پایان رسید.
ملانوروزی با تاکید بر اینکه این اقدام موجب افزایش قابلیت اطمینان سیستم، کاهش بروز خرابی های بحرانی و بهبود عملکرد کلی تصفیه خانه در سال جدید خواهد شد، افزود: همچنین در راستای ارتقای عملکرد سیستم تصفیه گاز زیستی و بهینهسازی فرآیند حذف گوگرد، عملیات لایروبی و تعویض مدیای برج بایواسکرابر بستر آکنده مدولهای ۵ و ۶ تصفیهخانه فاضلاب جنوب تهران با با استفاده از مدیای بومیسازی شده که مطابق با شرایط عملیاتی واحد طراحی شده بود با موفقیت انجام شد.
ارسال نظر