خبرگزاری موج گزارش می دهد؛
ایران و نیاز راهبردی به توسعه انرژیهای تجدیدپذیر
«اگر ما اکنون نسبت به توسعه زیرساخت های مرتبط با انرژی های تجدیدپذیر در کشورمان اقدام نکنیم، در آینده ای نه چندان دور باید شاهد باشیم که بخش قابل توجهی از منابع انرژی زیرزمینی و فسیلی ایران در این حوزه مصرف می شود. معادله ای که از منظر اقتصادی می تواند فرصت های ارزی قابل توجهی را از کشورمان به دلیل کاهش صادرات انرژی سلب کند.»

، مساله ناترازی انرژی به یکی از چالش های مهم ایران در وضعیت کنونی تبدیل شده است. در این راستا، اینطور گفته می شود که با تداوم روندهای موجود، هیچ بعید نیست که در تابستان با افزایش ساعات خاموشی و کمبود برق رو به رو باشیم.
تاکنون بسیار در مورد بحران ناترازی انرژی در ایران گفته شده با این حال، یکی از حوزه هایی که به نظر می رسد برای مخاطب قرار دادن بحران کمبود انرژی در ایران، نسبت به آن بیتوجهی شده عرصه توسعه انرژی های تجدیدپذیر بوده است. در وضعیت کنونی، انرژی های تجدیدپذیر سهم بسیار ناچیزی در تامین برق کشور دارند. این در حالی است که جهان به دنبال توسعه این قبیل انرژی ها است.
مسعود پزشکیان رئیس جمهور کشورمان در موضع گیری که به تازگی انجام شده اولتیماتوم داده که اداراتی که پنل های خورشیدی نداشته باشند در تابستان، بدون برق خواهند بود. از این رو، اینطور به نظر می رسد که حداقل به ۳ دلیل عمده، ایران نیازمند توسعه هر چه بیشتر انرژی های تجدیدپذیر است.
اول اینکه اگر ما اکنون نسبت به توسعه این انرژی ها در کشورمان اقدام نکنیم، در آینده ای نه چندان دور باید شاهد باشیم که بخش قابل توجهی از منابع انرژی زیرزمینی و فسیلی ایران در این حوزه صرف می شود. معادلهای که از منظر اقتصادی می تواند فرصت های ارزی قابل توجهی را از کشورمان به دلیل کاهش صادرات انرژی سلب کند.
نکته دوم اینکه گرایش به انرژی های تجدید پذیر یک روند جهانی است و صرفا به ایران محدود نیست. اینکه ما در این حوزه کم کاری کنیم در واقع به معنای عقب ماندن کشورمان از یک روند رو به رشد جهانی است. این در حالی است که اگر ایران در حوزه انرژی های تجدیدپذیر زیرساخت های خود را توسعه بخشد، هم می تواند نیازهای داخلیاش را تامین کند و هم در این حوزه اشتغالزایی داشته باشد و هم حتی نسبت به صادرات انرژی هم اقدام کند. معادلاتی که همه و همه مورد نیاز ایران هستند و کشورمان باید به آن ها توجه ویژه داشته باشد.
و سوم اینکه یکی از مهمترین دلایل آلودگی هوا در ایران استفاده از سوخت های فسیلی برای تولید برق است. حال اگر انرژی های تجدیدپذیر برای تولید برق مورد استفاده قرار گیرند و سهم آنها افزایش یابد، این مساله بدون تردید هم از میزان آلودگی هوا در کشورمان خواهد کاست و هم در زمینه صرفهجویی اقتصادی به نفع ایران خواهد بود. موضوعی که آن نیز یکی از نیازهای جدی ایرانِ امروز است و باید در رابطه با آن گام های جدی و عملی برداشته شود.
ارسال نظر