مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان اردبیل خبر داد:
اردبیل، پایگاه توانمند امداد در شمالغرب کشور
مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان اردبیل گفت: جمعیت با جذب نیروهای آموزشدیده، راهاندازی پایگاههای تخصصی و حضور میدانی در بحرانها، جایگاه خود را به عنوان قطب امدادی شمالغرب کشور تثبیت کرده است.

، حمید قویدل؛ در نشست خبری به مناسبت هفته هلال احمر، گزارشی جامع از عملکرد، دستاوردها و برنامههای آتی این نهاد در حوزههای امداد و نجات، جوانان، داوطلبان، دارو و درمان، توانبخشی و مشارکت در برنامههای ملی و بینالمللی ارائه کرد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان اردبیل بیان کرد: در سال گذشته، ۴۷۸ حادثه در سطح استان توسط نیروهای امدادی این جمعیت پوشش داده شده و در جریان بارشهای سنگین زمستانی، به ۷هزار و ۸۷۵ نفر از افراد گرفتار در برف امدادرسانی شده است.
وی ادامه داد: انتقال ۱۶۴ مصدوم به مراکز درمانی و اجرای مانورهای منطقهای و استانی بهمنظور ارتقای آمادگی امدادگران از دیگر اقدامات شاخص بوده است. همچنین ۹۰ نفر از اعضای تیمهای واکنش سریع استان تحت آموزشهای ویژه قرار گرفتهاند.
قویدل با اشاره به نقشآفرینی جمعیت هلال احمر اردبیل در امدادرسانی به سایر استانها، گفت: در کنار امدادرسانی به مناطق آسیبدیده استان، نیروهای ما در حوادث ناشی از سیل و کولاک در استان گیلان نیز فعالانه وارد عمل شدند. همچنین در حادثه بندر شهید رجایی، استان اردبیل آمادگی اعزام نیرو داشت که به دلیل عدم نیاز، اعزام انجام نشد.
وی ، با اشاره به مشارکت فعال این جمعیت در برنامههای بینالمللی، اظهار داشت: در سال گذشته، نیروهای استان در دو برنامه مهم بینالمللی از جمله مراسم اربعین حسینی، حضوری گسترده داشتند و با اعزام ۱۰ خودروی لجستیکی و دو سوم از پرسنل به نجف و کربلا، خدمات شایستهای به زائران ارائه کردند.
وی همچنین افزود: در جریان حمایتهای بشردوستانه از مردم غزه و لبنان، جمعیت هلال احمر استان اردبیل با مشارکت دستگاههای اجرایی استان، نقش مؤثری در ارسال کمکهای امدادی ایفا کرده است.
توسعه زیرساختها و تجهیزات امدادی
مدیرعامل هلال احمر اردبیل اظهار کرد: پیش از آغاز سال جدید، در مجموع ۱۲ دستگاه خودروی امدادی هایلوکس به همراه آمبولانس به تمامی شهرستانها تخصیص داده شد. امسال نیز پیگیری لازم جهت جذب سهمیه تجهیزات جدید در دستور کار قرار دارد.
وی افزود: در سال گذشته، ۱۲۰ نیروی شرکتی از میان آموزشدیدگان جذب شدهاند و در صورت اخذ مجوز، ۸۰ نفر دیگر نیز جذب خواهند شد تا در خدمت مردم استان و کشور باشند ضمن اینکه نیروهای مستقر در شهرستانهای استان نیز بهگونهای آمادهاند که بتوانند در صورت وقوع سیل یا زلزله، توانایی امدادرسانی مستقل را دارا باشند.
قویدل با اشاره به اجرای طرحهای امداد نوروزی، گفت: در ایام نوروز با بهکارگیری بیش از ۴ هزار نفر از نیروهای امدادی و داوطلب، در ۵۶ نقطه استان خدماترسانی انجام شد. همچنین پوشش امدادی ویژه چهارشنبهسوری، عید فطر و مناسبتهای مذهبی با بسیج نیروهای جوانان و داوطلبان انجام شد.
آموزش همگانی و ارتقای مشارکت جوانان
وی از آموزش بیش از ۱۲ هزار دانشآموز در ۷۷ مدرسه استان خبر داد و گفت: دو اتاق متاورس در شهرستانهای گرمی و نمین به بهرهبرداری رسیده و امسال مسابقات کشوری "دادرس" با حضور تیمهایی از ۱۴ استان به میزبانی اردبیل برگزار خواهد شد.
خدمات درمانی، دارویی و توانبخشی تخصصی
قویدل بیان کرد: داروخانه تخصصی جمعیت هلال احمر استان در ایام تعطیلات نوروزی بهصورت ۲۴ ساعته فعال بود و ۲۸ هزار و ۵۰۰ نسخه دارویی در سال گذشته صادر شده است. همچنین یکهزار و ۵۴۹ نفر از خدمات فیزیوتراپی و ۳۱۶ نفر از خدمات اسکن کف پا و کفش طبی بهرهمند شدهاند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر اردبیل با اشاره به ساخت پایگاههای جدید امدادی در نیر، سرچم و سایر نقاط استان گفت: ۱۳ پایگاه امدادی فعال در استان داریم که دو پایگاه دیگر نیز در حال بهرهبرداری است. همچنین عملیات احداث سوله آشیانه بالگرد در سرچم تا پایان سال به پایان میرسد.
وی افزود: جمعیت هلال احمر استان با بهرهمندی از ظرفیت بیش از ۲۸ هزار داوطلب، به عنوان یکی از استانهای فعال در زمینه مشارکتهای مردمی شناخته میشود. تیمهای سفیران حمایت اجتماعی نیز با ۱۱۰ عضو آموزشدیده، در حوزه مشاوره و آموزشهای روانشناسی آماده ارائه خدمات در مواقع بحرانی به آسیب دیدگان هستند.
قویدل در پایان با اشاره به اجرای ۳۷ پروژه روستایی محرومیتزدایی، توزیع بیش از ۱۶۰۰ بسته معیشتی، و مشارکت در امدادرسانی به سیلابهای اخیر در آستارا و فومن، بر آمادگی کامل جمعیت هلال احمر استان اردبیل در مواجهه با بحرانها و تداوم خدماترسانی مؤثر تأکید کرد.
ارتقاء اخلاق، شایستهسالاری و نظارت شرعی
نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر استان اردبیل گفت: با اجرای دو وظیفه اصلی هدایتی و نظارتی، در ارتقای معنویت، توسعه فضایل اخلاقی و ترویج شریعت در میان نیروهای امدادی ایفا میشود و بهطور مستمر در زمینههای مختلف آموزشی، اخلاقی و فرهنگی برای بهبود وضعیت عملکردی این نهاد تلاش کرده است.
وی ادامه داد: در بعد هدایتی، دفتر نمایندگی ولی فقیه به برگزاری محافل قرآنی و دینی در سطح جمعیت هلال احمر پرداخته و با ایجاد فضاهای معنوی، در راستای تقویت اعتقادات و فضایل اخلاقی کارکنان و داوطلبان گام برداشته است. برگزاری جلسات اخلاقی و مذهبی برای نیروهای امدادی باعث شده تا این افراد در کنار آمادگی فنی، از لحاظ روحی و معنوی نیز برای ارائه خدمات بهتر به جامعه آماده شوند.
وی گفت: یکی دیگر از اقدامات مهم دفتر نمایندگی ولی فقیه در جمعیت هلال احمر استان اردبیل، مدیریت هبهها و وقفهای املاک منقول و غیرنقدی است.
ارسال نظر