English

بهره برداری از طرح ملی بیوایمپلنت پس از ده سال/ ایدرو ۱۵ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی هدف‌گذاری کرد

معاون ایدرو گفت: پروژه متوقف شده بیوایمپلنت پس از یک دهه با مشارکت بخش خصوصی راه اندازی شد.

بهره برداری از طرح ملی بیوایمپلنت پس از ده سال/ ایدرو ۱۵ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی هدف‌گذاری کرد
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج

، حمید بازارگان، معاون توسعه صنایع پیشرفته و پروژه‌های کلان ایدرو در نشست خبری تبیین برنامه‌های سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران ایدرو با محوریت طرح بیوایمپلنت کرمانشاه اظهار کرد:بیوایمپلنت یکی از فناوری های توسعه یافته است که در اختیار کشورهای معدودی قرار دارد و ایران توانسته است در این حوزه به پیشرفت های چشمگیری برسد به گونه ای که قابل رقابت و از نظر قیمتی بسیار ارزان تر است.

معاون توسعه صنایع پیشرفته و پروژه‌های کلان سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) ادامه داد: بیوایمپلنت یکی از طرح های جایگزین نوینی برای پلاتین در درمان شکستگی‌های استخوانی و یا پوست و زیبایی است که در حوزه های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.

وی با اشاره به توقف ۱۰ ساله در حوزه طرح بیوایمپلنت گفت: در سال ۱۳۹۰، قراردادی با مشارکت ایدرو، بنیاد تعاون، ناجا در حوزه بیوایمپلنت و دانش بافت انسانی به امضا رسید که به خاطر مسائلی از جمله اختلاف سهامداران و تامین برخی از تجهیزات یک دهه با توقف روبرو شد.

بازارگان عنوان کرد: در سال ۱۴۰۱ سهام بنیاد تعاون توسط یک شرکت خصوصی خریداری شد و اکنون این شرکت ۶۰ درصد و ایدرو ۴۰ درصد از سهام این طرح را در اختیار گرفت.

وی تاکید کرد: اکنون کارخانه در شهرک صنعتی شمس‌آباد تکمیل و حدود یک سال است که به صورت آزمایشی به بهره‌برداری رسیده است و کیفیت محصولات تولیدی این واحد به حدی خواهد بود که قابل رقابت با انواع آمریکایی است و همسو با آن در استان کرمانشاه نیز طرح آماده فعالیت است.

معاون توسعه صنایع پیشرفته و پروژه‌های کلان سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) خاطر نشان کرد: طبق برنامه ریزی های صورت گرفته، افتتاح رسمی این طرح ملی با حضور رئیس‌ جمهور تا پایان این ماه انجام خواهد شد.

 

سرمایه‌گذاری در ۱۵ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی

 حمید بازارگان با اشاره به برنامه‌ریزی گسترده برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر به‌ویژه نیروگاه‌های خورشیدی اظهار کرد: بر اساس مطالعات انجام‌شده، کشور حداقل به ۲۰ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی خورشیدی نیاز دارد. این میزان معادل مصرف انرژی چندین فاز پارس جنوبی است، در حالی که نیروگاه خورشیدی برخلاف نیروگاه حرارتی، به سوخت نیاز ندارد و مصرف گاز کشور را به شدت کاهش می‌دهد.

وی با بیان اینکه ظرفیت پست‌های انتقال برق در داخل کشور یکی از چالش‌های توسعه این نیروگاه‌ها است، افزود: اگر فرض کنیم ۱۵ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی در دستور کار قرار گیرد، سرمایه‌گذاری انجام‌شده برای دولت در مدت حدود ۸ ماه بازخواهد گشت. این در حالی است که بازگشت سرمایه برای بخش خصوصی ممکن است ۳ تا ۴ سال طول بکشد.

معاون توسعه صنایع پیشرفته و پروژه‌های کلان ایدرو

بازرگان ادامه داد: سازمان گسترش در حال حاضر برنامه‌ای برای توسعه ۷ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی دارد که از این میزان، ۳ هزار مگاوات در مناطقی که زیرساخت‌های انتقال و پست برق مهیاست، اجرا خواهد شد. طبق قول داده‌شده، از ۱۸ مگاوات فعلی، تا پایان خرداد حداقل ۵۰۰ مگاوات وارد مدار خواهد شد و این عدد تا شهریور افزایش می‌یابد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه