English

خبرگزاری موج گزارش می‌دهد؛

دختر در جامعه ایرانی کادوهای صورتی یا قهرمانان اجتماعی؟

کارشناس دینی گفت: متأسفانه در سال‌های اخیر، بیشتر توجه‌ها روز دختر به ظاهر مناسبت‌ها و تبلیغات مصرف‌گرایانه، نظیر خرید کادوهای صورتی، معطوف شده و از هدف اصلی که الگوسازی فرهنگی و شخصیتی است فاصله گرفته‌ایم.

دختر در جامعه ایرانی کادوهای صورتی یا قهرمانان اجتماعی؟
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری موج

، با نزدیک شدن به روز دختر، خیابان‌ها، ویترین فروشگاه‌ها و شبکه‌های اجتماعی پر می‌شود از تصاویر عروسک‌های صورتی، لوازم آرایش، گل و هدایایی که در قالب تخفیف‌ها و کمپین‌های تبلیغاتی عرضه می‌شوند، روزی که قرار بود بهانه‌ای برای پاسداشت مقام دختران باشد، حالا بیش از هر چیز به یک مناسبت مصرفی و تجاری بدل شده است؛ جایی که بیشتر از توانمندی و جایگاه اجتماعی دختران، بر ظاهر و نمادهای کلیشه‌ای تاکید می‌شود.

در این میان، نگاهی به تبلیغات امسال نشان می‌دهد که بسیاری از برندها و کسب‌وکارها، دختران را همچنان در چارچوب‌های سنتی و ظاهری بازنمایی می‌کنند. هدیه گرفتن شکلات و عروسک در حالی ترویج می‌شود که دغدغه‌های اصلی دختران امروز، فراتر از این نمادهای کودکانه است. بسیاری از آنها در تلاشند برای ساختن آینده‌ای بهتر، تحصیل کنند، مهارت بیاموزند و در عرصه‌های مختلف اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی نقش‌آفرینی کنند.

 

الگوسازی واقعی برای روز دختر با معرفی ابعاد شخصیتی حضرت معصومه (س) محقق می‌شود

حجت‌الاسلام علی ملا نوری کارشناس حوزه دینی در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری موج  با اشاره به نامگذاری روز دختر همزمان با سالروز میلاد حضرت فاطمه معصومه (ع)، این انتخاب را اقدامی دقیق و هوشمندانه در راستای الگوسازی فرهنگی دانست و اظهارداشت: اگر بنا باشد در جامعه اسلامی و شیعی ما روزی به عنوان روز دختر تعیین شود، هیچ روزی بهتر و شایسته‌تر از میلاد حضرت معصومه (س) نیست.

وی افزود: متأسفانه در سال‌های اخیر، بیشتر توجه‌ها در این روز به ظاهر مناسبت‌ها و تبلیغات مصرف‌گرایانه، نظیر خرید کادوهای صورتی، معطوف شده و از هدف اصلی که الگوسازی فرهنگی و شخصیتی است فاصله گرفته‌ایم.

این کارشناس فرهنگی، آسیب اصلی را عدم شناخت جامعه از ابعاد علمی، دینی و اخلاقی حضرت فاطمه معصومه (س) عنوان کرد و تصریح کرد: حضرت معصومه (س) شخصیتی بود که از سوی امام معصوم به عنوان عالمه و فقیهه شناخته شده بود. در شرایطی که دسترسی به امامان معصوم محدود بود، مردم در مسائل فقهی و دینی به ایشان رجوع می‌کردند و پاسخ می‌گرفتند، این جایگاه علمی بی‌نظیر، یکی از ویژگی‌های مهم ایشان است که کمتر به آن پرداخته شد.

ملا نوری با بیان اینکه در جامعه ما معمولاً توجه به ظواهر و مناسک دینی بر محتوای عمیق و معرفتی غلبه دارد، خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم روز ملی دختر را به جایگاه واقعی خود برسانیم، باید دو مسیر   معرفی دقیق ابعاد شخصیتی حضرت فاطمه معصومه (س) و  انطباق این الگو با نیازها و اقتضائات دختران امروز را جدی بگیریم.

وی خاطرنشان کرد: دختران امروز نیازها و دغدغه‌هایی متناسب با شرایط زمانه خود دارند و اگر معارف اصیل دینی ما متناسب با این نیازها بازخوانی و ارائه شود، روز ملی دختر می‌تواند به الگوسازی واقعی و تاثیرگذار فرهنگی تبدیل شود.

البته برخی نهادها و سازمان‌های مردم‌نهاد تلاش کرده‌اند معنای تازه‌ای به روز دختر ببخشند، برگزاری کارگاه‌های آموزشی، نشست‌های توانمندسازی و معرفی دختران موفق در حوزه‌های علمی، ورزشی و فرهنگی، از جمله اقداماتی است که برای عبور از نگاه مصرفی به این روز انجام شده است.

این تلاش‌ها، هرچند محدود، نشان‌دهنده راهی است که می‌تواند روز دختر را به فرصتی واقعی برای تقویت اعتماد به نفس و باور به توانایی‌های دختران تبدیل کند.

امروز بیش از هر زمان دیگری، لازم است که روز دختر را به فرصتی برای دیده‌شدن صدای دختران و بازخوانی نقش آنان در جامعه تبدیل کنیم اما نه با شکلات و روبان صورتی، بلکه با سرمایه‌گذاری بر آموزش، اشتغال و ارتقاء جایگاه اجتماعی‌ آنها چرا که دختران ایران، قهرمانان فردای این سرزمین‌اند؛ نه کالای فرهنگی که تنها در قاب فروش و مصرف دیده شوند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه