استاندار فارس:
فارس و تاجیکستان در مسیر گسترش روابط میان دو کشور گام برمیدارند
استاندار فارس گفت: مردم تاجیکستان را از خود میدانیم و بر پایه اشتراکات عمیق فرهنگی، دینی و تاریخی امکان تعمیق و گسترش روابط میان دو کشور فراهم است.

، حسینعلی امیری استاندار فارس، امروز ۱۵ اردیبهشت ماه، در هفدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان که با حضور وزیر انرژی و ذخایر آبی جمهوری تاجیکستان برگزار شد، اظهار کرد: با عنایت به اراده مقامات ارشد سیاسی دو کشور اطمینان دارم برگزاری هفدهمین اجلاسیه کمیسیون اقتصادی مشترک جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان نقش مهمی در توسعه و تقویت مناسبات و همکاریهای دوجانبه ایفا خواهد کرد.
وی افزود: یکی از مزیتهای سازنده در روابط جمهوری اسلامی ایران با جمهوری تاجیکستان همجواری و حضور در یک منطقه تمدنی واحد است که این امر زمینهساز تسهیل و توسعه و تعمیق روابط دو کشور در طی سه دهه گذشته تا به امروز بوده است.
نماینده عالی دولت در استان فارس تصریح کرد: طی سالهای گذشته روابط سیاسی و اقتصادی دو کشور توسعه پرشتاب داشته است و سفر رئیس جمهور محترم کشور آقای دکتر پزشکیان به تاجیکستان بازتابهای ملی و بینالمللی خوبی داشت.
وی با اشاره به سفرهای ریاست جمهور تاجیکستان به ایران، این مراودات را نیز زمینهساز ایجاد مناسبات جدیدی دانست که بازتابهایی را در محافل بینالمللی به دنبال داشت.
امیری خاطر نشان کرد: مراودات میان دو کشور در سایر سطوح نیز به نحو مطلوبی در جریان است به گونهای که طی ۴۰ روز گذشته ملاقاتهای متعددی را با مقامات بلند پایه تاجیکستانی همچون وزیر محترم صنعت تاجیکستان و نظامالدین زاهدی سفیر محترم جمهوری تاجیکستان در ایران داشتیم و امروز نیز هفدهمین کمیسیون مشترک کاری همکاریهای اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان با شکوه بسیار برگزار شد.
وی تاکید کرد: با وجود گسترش روابط سیاسی و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان مشترکات فرهنگی و تاریخی زیادی داریم که میتواند به عنوان اساسیترین زمینه تحکیم پیوندهای میان مردم دو کشور نیز محسوب شود و ریشههای تاریخی یکسان، زبان مشترک و دین واحد در کنار تشابه سنتها آیینها و باورهای اجتماعی و محلی شرایط بی بدیلی را برای توسعه و تعمیق بیش از پیش مناسبات فرهنگی میان دو کشور فراهم آورده است.
نماینده عالی دولت در استان فارس در این جلسه در خطاب به وزیر انرژی و ذخایر آبی جمهوری تاجیکستان و سایر مهمانان تاجیکستانی، اظهار کرد: تاجیکستان و مردم آن را از خودمان میدانیم.
امیری داد: سفر دکتر پزشکیان به تاجیکستان و استقبال ویژه رئیس جمهور تاجیکستان از ایشان بازتاب گستردهای در سطح منطقه و جهان داشت و با ۲۲ سند همکاری که توسط هر دو کشور به امضا رسید، این سفر نقطه عطفی در پیشرفت و ارتقای سطح مناسبات دوجانبه محسوب میشود.
وی خاطر نشان کرد: شهر شیراز از ظرفیت بینظیری در حوزه گردشگری سلامت و گردشگری فرهنگی برخوردار است و در حال حاضر تاجیکهای زیادی برای برخورداری از خدمات پزشکی به شیراز سفر میکنند که در کنار آن می توانند از آثار باستانی، هنری و ادبی این شهر که میراث مشترک فرهنگ و تمدن استان فارس است، بهرهمند شوند.
استاندار فارس در این اجلاسیه، برقراری پرواز مستقیم از شیراز به دوشنبه را موجب ارتقای توسعه گردشگری و مراودات بیشتر استان فارس با کشور تاجیکستان دانست و آمادگی استان فارس را به جهت تعریف تورهای مختلف گردشگری و هر نوع همکاری در راستای توسعه مناسبات اعلام کرد.
امیری افزود: در ملاقات اخیر با وزیر محترم صنعت و تجارت تاجیکستان این پیشنهاد را مطرح نمودیم که یک شرکت هواپیمایی مشترک با کشورهای حوزه ایران فرهنگی حوزه نوروز با عنوان «نوروز ایرلاین» راهاندازی شود.
وی ادامه داد: در ایام نوروز که میزبانی از جناب آقای دکتر زاهدی سفیر محترم جمهوری تاجیکستان در ایران صورت گرفت، این موضوع را مطرح کردم که ما میتوانیم شهر شیراز و تخت جمشید را به عنوان پایتخت حوزه نوروز معرفی کنیم تا مناسبات میان کشورهای حوزه نوروز و گردشگری در جهت ساماندهی تعمیق مناسبتهای مختلف صورت گیرد.
به گفته نماینده عالی دولت در استان فارس؛ شهر شیراز و شهر دوشنبه خواهر خوانده هستند و این خواهرخواندگی میتواند به توسعه مناسبات این دو شهر کمک کند.
امیری در پایان سخنان خود، این پیشنهاد را مطرح کرد تا هفته فرهنگی شیراز و شهر دوشنبه تاجیکستان به طور مستمر و متناوب در شهرهای دوشنبه و شیراز برگزار شود
همکاریهای دو کشور ایران و تاجیکستان وارد مرحله تازهای شده است
دلیر جمعه وزیر انرژی تاجیکستان، در این آیین، اظهار کرد: ایران یکی از مهمترین شرکای کشور تاجیکستان در منطقه خاورمیانه است و بر اراده این کشور برای تحکیم و توسعه مناسبات دوجانبه تأکید کرد.
وی با اشاره به دیدار اخیر رؤسای جمهور دو کشور در جریان سفر رئیسجمهور ایران به دوشنبه، گفت: فضای این ملاقاتها دوستانه و همراه با تفاهم بود و حاصل آن، امضای ۲۳ سند همکاری میان کارآفرینان دو کشور بود که میتواند به تقویت مناسبات اقتصادی منجر شود.
دلیر جمعه افزود: همزمان با این سفر، نمایشگاه مشترک اقتصادی نیز برگزار شد و سندهای سرمایهگذاری متعددی میان طرفین به امضا رسید که نشانهای روشن از علاقهمندی دو کشور به همکاریهای بلندمدت اقتصادی است.
وی با اشاره به اشتراکات فرهنگی، زبانی و تاریخی میان ایران و تاجیکستان، آنها را پشتوانهای برای تحکیم روابط دانست و بر ضرورت بهرهگیری از ظرفیتهای موجود در بخشهایی چون صنعت، معدن، ساختمان، پزشکی و فناوری تأکید کرد.
وزیر انرژی تاجیکستان همچنین از آغاز همکاریهای جدید در حوزه تجارت و حملونقل میان دو کشور خبر داد و گفت: سطح معاملات تجاری طی سال گذشته بیش از ۵۰ درصد رشد داشته و این روند صعودی همچنان ادامه دارد.
او امنیت اقتصادی را از اولویتهای دولت تاجیکستان دانست و از تمایل کشورش برای همکاری در ساخت نیروگاههای برق و تأسیسات آبی مشترک با ایران خبر داد.
وی افزود: در حاشیه اجلاس حاضر، تفاهمنامهای در حوزه آب و خاک با هدف جذب سرمایهگذاری مستقیم و توسعه همکاریهای فنی به امضا خواهد رسید.
سطح روابط اقتصادی با کشور تاجیکستان ارتقا می یابد
رئیس مرکز امور بین الملل وزارت نیرو نیز در این مراسم گفت: ما هدفگذاری کردهایم تا سطح روابط اقتصادی خود را با کشور تاجیکستان به بیش از ۵۰۰ میلیون دلار در سال ارتقا دهم، هدفی واقع بینانه که با تلاش مشترک، اراده سیاسی و همراهی فعالان اقتصادی ۲ کشور دست یافتنی خواهد بود.
محمد ولی علاءالدینی افزود: این اجلاس فرصتی برای هم افزایی اقتصادی و بهرهگیری از ظرفیتهای مکمل میان ۲ کشور دوست و برادر جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان به شمار میآید.
وی ادامه داد: حضور وزیر انرژی و ذخایر آبی و رئیس تاجیکی کمیسیون مشترک، بیانگر اراده سیاسی نیرومند و تعهد مشترک ما به گسترش همکاریهای راهبردی در همه زمینهها است.
وی اظهار کرد: انتخاب شهر تاریخی شیراز به عنوان میزبان این اجلاس همزمان با بزرگداشت روز شیراز، فرصتی کم نظیر برای پیوند فرهنگ و اقتصاد در چارچوب روابط ۲ جانبه فراهم آورده است.
رییس مرکز امور بین الملل وزارت نیرو گفت: در جریان سفر اخیر رئیس جمهور کشورمان به تاجیکستان، شاهد امضای ۲۳ سند همکاری میان ۲ کشور به ارزش بیش از ۴۵۰ میلیون دلار بودیم، اسنادی که امروز مسئولیت ما را برای اجرایی سازی آنها دو چندان میسازد.
علاءالدینی افزود: لغو روادید گردشگری میان ایران و تاجیکستان اقدام مهمی بود که زمینه ساز رشد تبادلات فرهنگی علمی و هنری شده و موجب تسهیل روابط و رفت و آمد میان نخبگان و گردشگران شده است.
وی اظهار کرد: از ظرفیتهای مهم پیش روی ما میتوان به صدور کالا، ارایه خدمات فنی مهندسی، سرمایهگذاریهای مشترک در مناطق آزاد تاجیکستان، انتقال فناوریهای نو از سوی شرکتهای دانشبنیان و همکاری در حوزه انرژی و ترانزیت اشاره کرد، عرصههایی که میتوانند به محورهای جدید همکاری اقتصادی بدل شوند.
ارسال نظر