سرپرست سابق معاونت آمریکای وزارت امور خارجه در گفت و گو با خبرگزاری موج؛

این جنگ به تصمیم آمریکا برای جمع کردن پایگاه‌های نظامیش از منطقه منجر می‌شود

سفیر سابق ایران در ونزوئلا گفت: بسته شدن بسیاری از پایگاه های آمریکا در خاورمیانه و دیگر نقاط دنیا در نتیجه اثرات این جنگ، اجتناب ناپذیر خواهد بود. زیرا مشخص شد این پایگاه ها با ورود تسلیحات جدید دیگر کارایی ندارند و این خودش برای ما پیروزی محسوب می شود.

پایگاه نظامی آمریکا ارتش آمریکا نظامیان آمریکایی

احمد سبحانی در گفت و گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج درباره روند کنونی جنگ بین آمریکا و اسرائیل علیه جمهوری اسلامی ایران گفت: بیش از یک ماه است که جنگ تحمیلی آمریکا و اسرائیل علیه ایران شروع شده است و این را همگان می دانند که آنها به اهداف خودشان نرسیدند. آنها همچنین در باتلاقی گرفتار شدند که فکر آن را هم نمی‌کردند. آمریکایی ها و اسرائیلی ها تصورشان این بود که ضربه‌ای بزنند و جنگ را تمام کنند و رژیم‌ چنج و تسلیم بی قید و شرط انجام دهند. اما ایران معادلات را بهم زد و جنگ منطقه‌ای شد. 

وی افزود: جنگ امروز فقط قدرت نظامی نیست، گاهی تأثیرات جانبی آن از قدرت نظامی بیشتر است. اینکه در آمریکا و اروپا قیمتها افزایش یافته و بیم وخیم تر شدن اوضاع می رود ، اثرات جنگی است که پیامدش از قدرت نظامی بعضاً بیشتر است. 

مدیرکل سابق  آمریکای لاتین و غرب آسیا در وزارت خارجه تأکید کرد: نکته بسیار مهم، کنترل ایران بر تنگه هرمز است که قانونا بر عهده کشور ما بوده و در دو صده گذشته ما از این امتیاز استفاده نمی‌کردیم. حتی در طول سال‌های بعد انقلاب هم همیشه صحبتش بود ولی عملی نمی شد. الان با حماقت ترامپ فرصت ان پیش آمده  و بر اساس قوانین فعلی، این اقدام ایران قانونی بوده و مشروعیت دارد.

سبحانی ادامه داد: دستاورد جنگ برای ما اثرات بسیار بسیار بالاتر از آنی است که آمریکایی ها فکر می کردند. ما در این جنگ یکسری از بزرگان خودمان را از دست دادیم که در رأس آن مقام معظم رهبری بود که به نظر من اولین برنده جنگ ایشان هستند. زیرا کشور را طوری اداره کردند که بدون حضور ایشان کشور می تواند این گونه بجنگد و پیش رود و خودشان هم بعد از یک مجاهدت طولانی در سن ۸۶ سالگی  به آرزوی خود رسیده و به فیض شهادت نایل می شوند. هیچ توفیقی بهتر از این نیست که به دست شرورترین   افراد و در ماه مبارک رمضان شهید شوند. هر کدام از افسران بزرگوار ما هم که شهید شدند فرد دیگری آمده و در برخی موارد بهتر از قبلی با نیروی جوانی کار را پیش می برد.

وی تأکید کرد: جنگ همچنان ادامه دارد، هر طرفی ابتکار بیشتری به خرج دهد می تواند دست برنده داشته باشد. تا امروز ما پیروز هستیم و تسلیحات ارزان قیمت و کارای ما بلایی بر سر آمریکا و اسرائیل آورده که نمی‌دانند چطور فریاد بزنند.  اما همانطور که بازی فوتبال ۹۰ دقیقه است نباید مغرور شویم و با اتکا به قدرت الهی همچنان در میدان و خیابان حضور قوی داشته باشیم.

این کارشناس حوزه بین الملل تصریح کرد: برای اولین بار  طی چند دهه اخیر در شورای امنیت شکاف ایجاد شده است. چین و روسیه دیگر با آمریکا همسو نیستند و حتی متحدین غربی شان هم با آنها هم رأی نیستند. در کشورهای عربی هم با توجه به اینکه ما با اسرائیل طرف هستیم و پایگاه های نظامی آمریکا را هدف قرار می‌دهیم، دل خیلی از مردم آنها هم با ماست. تا امروز جنگ به نفع ما پیش رفته و امیدواریم در روزهای آینده بتوانیم این وضعیت را با قدرت  حفظ کنیم و اسرائیل را از پای دربیاوریم و آمریکایی  ها هم از این منطقه بروند. 

وی در خصوص وضعیت تنگه هرمز خاطر نشان کرد: اگر ما کنترل تنگه هرمز را حفظ کنیم و از آمریکا و اسرائیل با تضمین سازمان ملل و کشورهایی که انتخاب می کنیم، مانع هرگونه حمله و اقدام مشابه شویم؛ پیروزی‌مان را به دست آوردیم (اگر چه این تضمین ها فقط شکلی است) و با توجه به پیشرفت های تسلیحاتی که داشتیم، دنیا  در مقابل قدرت ما سر تعظیم فرود می آورد. کشوری که قدرتمند باشد به آن احترام می‌گذارند. ما قطعا قدرت برتر خاورمیانه خواهیم شد و بازار برگی برای فروش تسلیحات ارزان قیمت و تولیدات ایرانی برایمان ایجاد می‌شود و سایر کالاهای صنعتی ما از احترام بیشتری در دنیا برخوردار خواهد شد.

سبحانی در مورد تأثیر این نبرد بر تغییر راهبردهای نظامی آمریکا گفت: این جنگ نشان داد نه ناوهایی که در گذشته تعیین کننده بودند و نه پایگاه های نظامی منطقه‌ای می‌توانند چندان موثر باشند. تصور من این است که پس از پایان جنگ، نه فقط این پایگاه ها بلکه سایر پایگاه های آمریکا در دنیا هم دچار تغییر مدیریتی خواهد شد. شاید خیلی از آنها را تعطیل شوند و سیستم آنها را بهم بزنند. این ضرورتی برای آمریکاست. زیرا مشخص شد این پایگاه ها هم پرهزینه بودند و هم با تسلیحات جدید، پیشرفت تکنولوژی و به میدان آمدن متغیرهای نو کارایی ندارند. 

وی خاطرنشان کرد: بسته شدن بسیاری از پایگاه های آمریکا هم در منطقه ما و هم در دیگر نقاط دنیا اجتناب ناپذیر خواهد بود که این خودش برای ما پیروزی محسوب می‌شود. همانطور که شاهد بودیم ناتو بی سر و صدا از عراق رفت و آمریکا هم پایگاه هایش را از این کشور جمع کرد. زیرا به سیبلی برای حملات تبدیل شده است.

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه