English

موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی نیرو چه گفتند؟

تعدادی از نمایندگان موافق و مخالف برنامه‌های عباس علی‌آبادی وزیر پیشنهادی نیرو به تشریح دیدگاه‌های خود پرداختند.

 موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی نیرو چه گفتند؟
به گزارش خبرگزاری موج

، در جلسه صبح امروز (چهارشنبه 31 مردادماه) مجلس شورای اسلامی  برررسی صلاحیت‌ عباس علی‌آبادی وزیر پیشنهادی نیرو دولت چهاردهم، در دستور مجلس قرار گرفت و نمایندگان موافق و مخالف به بیان نظرات خود پرداختند. 

 

نمایندگان موافق وزیر پیشنهادی نیرو چه گفتند؟

 تعدادی از نمایندگان موافق برنامه‌های عباس علی‌آبادی وزیر پیشنهادی نیرو به تشریح دیدگاه‌های خود پرداختند.

غلامرضا شریعتی نماینده مردم بهشهر به عنوان موافق برنامه های وزیر پیشنهادی نیرو گفت: دو چالش عمده کشور کمبود آب و قطعی برق در بخش‌های مختلف است حل این چالش های اساسی نیاز به مدیری لایق، جهادی، متخصص و انقلابی دارد آگاهید که عباس علی‌آبادی در این حوزه مسلط است و از لحاظ علمی هم تجربه کافی برای حل مشکلات این حوزه را دارد.

شریعتی تصریح کرد: وزیر پیشنهادی نیرو تجربه قوی در مدیریت و ساخت پروژه‌های نیروگاهی و اشراف کافی و اعتماد به نفس لازم برای حل مشکلات وزارتخانه را داراست. تجربیات ارزشمند او در بخش فنی و مهندسی و اقتصادی از دیگر امتیازات او است.

نماینده مردم بهشهر اضافه کرد: استفاده از همه ظرفیت‌های قانونی تامین منابع مالی به ویژه موارد مندرج در قوانین برنامه‌های توسعه و قوانین بودجه سنواتی از ویژگی‌های منحصر به علی آبادی است. 

او افزود: وزارت نیرو در حال حاضر نیاز به مدیر جهادی پیگیر با عزم راسخ برای برطرف کردن مشکلات موجود در ناترازی‌های برق و تنش منابع آبی را دارد و رفع   این چالش‌های با مشارکت فراگیر همه قوا، دستگاه‌ها، و سایر ذی‌نفعان قابل انجام خواهد بود.

شریعتی با بیان اینکه «توجه ویژه به تامین پایدار آب شرب شهرها و روستاها از جمله یکی دیگر از مهمترین محورهای برنامه‌های علی‌آبادی برای وزارت نیرو است»، گفت: علی آبادی جزو معدود مدیران کشور است که هم در حوزه آب و هم در حوزه برق سابقه فعالیت داشته است و در این امور کاملاً مسلط است.

 

علی‌آبادی وزیری توانمند برای وزارت نیرو است

رحمت الله نوروزی موافقت با برنامه‌های عباس علی آبادی وزیر پیشنهادی نیرو، گفت: به یقین انتخاب وزیری توانمند برای وزارتخانه نیرو با توجه به بحران شدید آب و برق در تمامی کشور و حتی با همسایگان بسیار ضروری است زیرا ما در این حوزه علاوه بر داخل کشور با همسایگان نیز دچار تنش و چالش شده ایم.

نماینده مردم علی آباد کتول اضافه کرد: عدم بهره برداری نیروگاه‌ها، ناتوانی در سرمایه گذاری برای بروز کردن تجهیزات و کاهش تصدی‌گری، وارد کردن بخش خصوصی به جریان تولید انرژی و اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است از جمله مواردی است که حل آنها نیازمند داشتن مدیری توانا و کارآمد است زیرا تنها در این صورت می توان مشکلات عدیده صنعت برق و آب را کاهش داد.

او افزود: کمبود آب و مشکلات پیرامون آن سبب شده مردم از شرق به سمت دیگر شهرها و بیشتر به سمت استان گلستان مهاجرت کنند بنابراین باید به وزارتخانه نیرو به عنوان یک وزارتخانه مهم و حتی امنیتی، اقتصادی و توسعه گرا نگاه کرد.

نوروزی اضافه کرد: اصلاح سیاست الگوی کشت و افزایش بهره‌وری، ضعف دولتها در دیپلماسی آب و عدم حل و فصل مشکل ایجاد شده با همسایگان در حقآبه هیرمند و ارس از جمله مسائلی است که آقای علی آبادی باید برای حل و فصل آن قول دهد.

او افزود: اقتصاد آب، بهره‌وری بهینه از آب، توسعه آبیاری تحت فشار و قطره ای با هدف جلوگیری از هدررفت آب و افزایش سهم و حقآبه کشاورزان از جمله مسائل مهمی است که باید به آنها با هدف ایجاد رفاه عمومی و رونق اقتصادی و کشاورزی توجه کرد.

 

علی‌آبادی برای رفع مشکل ناترازی برق برنامه‌ دارد

هادی هاشمی‌نیا به عنوان موافق عباس علی آبادی وزیر پیشنهادی نیرو اظهار داشت : در آینده با تنش آبی مواجه می‌شویم که این خطر جدی است و باید به این موضوع توجه شده و مدیریت بهینه آب از وظایف مهم وزارت نیرو به شمار می آید.

نماینده مردم خرم آباد با اشاره به وضعیت فعلی منابع آبی کشور گفت: باید برنامه دقیقی برای مدیریت صحیح منابع آبی در مواجهه با تنش آبی و ذخیره سازی آب داشته باشیم تا این سرمایه برای کل کشور حفظ شود.

هاشمی‌نیا در ادامه با اشاره به ویژگی‌های شخصیتی و علمی وزیر پیشنهادی نیرو تصریح کرد: علی‌آبادی در زمان مدیریت شرکت مپنا اقدامات شایسته‌ای انجام داد که ما را در دنیا سرآمد کرد.

وی با تاکید بر لزوم اجرای برنامه‌های بهینه‌سازی مصرف آب به موضوع ناترازی برق اشاره کرد و گفت: علی‌آبادی برای رفع مشکل ناترازی برق برنامه‌ دارد که از جمله آن تولید ۱۱ هزار مگاوات برق است.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با اشاره به برنامه وزیر پیشنهادی نیرو برای توجه ویژه به بخش خصوصی اظهار داشت که با اجرای برنامه‌هایی همچون نیروگاه‌های ترکیبی و کاهش تلفات شبکه‌های برق می‌توان در راستای رفع ناترازی حرکت کرد.

 

علی آبادی رویکرد فراجناحی و بین بخشی دارد

روح الله لک علی‌آبادی در موافقت با برنامه های وزیر پیشنهادی نیرو گفت: آقای پزشکیان گفته بود «باران که شدی مپرس این خانه کیست و برای خدمت کردن مثل باران باید بر همه بباریم» و در حین انتخابات ریاست جمهوری هم او  گفت من حزبی نیستم وعمل نمی‌کنم سیاه و سفید نمی‌بینم و اصولگرا و اصلاح طلب و این قم و آن قوم نمی‌کنم و همه با هم یکی هستیم.

نماینده درود و ازنا اضافه کرد: حالا که رئیس جمهوری کابینه خود را معرفی کرده است مشاهده می‌کنیم که یک رنگین کمان از سلایق و طیف‌های مختلف را برای دولت وفاق ملی در نظر گرفته است؛ وعده خودش عمل کرده و امروز نوبت ما نمایندگان است که این امانت بزرگ را به اهلش بسپاریم.

او افزود: عدالت یعنی هر کسی را بهر کاری ساخته‌اند و اگر می‌خواهیم با عدالت حکم کنیم باید بدانیم که انتخابات تمام شد و نباید هیجانی رفتار نکنیم و خدایی ناکرده به کسی توهین نکنیم و فرمایش رهبر معظم انقلاب بعد از انتخابات به ما توصیه موکدی بود که نباید احساساتی که افراد را در دوره انتخابات وادار به مجادله با یکدیگر می‌کرد ادامه پیدا کند.

لک علی‌آبادی اظهار داشت: مخالفت حق نمایندگان مجلس است، اما رقابت تمام شد و اگر فریادی داریم باید بر سر باند جنایتکار رژیم صهیونیستی بزنیم و امروز روز همدلی است، روز رحمت و مهربانی است. هرچه بودی هرچه کردی آن گذشت حالی و از نو عمل آغاز کن باب عشق دیگری آغاز کن.

او تصریح کرد: اینکه ما باید از بن دندان این باور را داشته باشیم که موفقیت رئیس جمهور موفقیت ما هم هست باید باور کنیم و این فرموده رهبر معظم انقلاب است و از رئیس مجلس تشکر می‌کنم به خاطر اینکه او در حین انتخابات و بعد از انتخابات و در اداره مجلس با اخلاق و با سعه صدر برای وحدت و همدلی تلاش می‌کند.

نماینده درود و ازنا خاطرنشان کرد: سهم لرستان از اعتبارات کشوری فقط پوشیدن لباس زیبای بختیاری و به گردن انداختن گلونی این نماد اصالت لرها توسط مسئولین نباشد، آقای پزشکیان یادم می‌آید وقتی دختر کوچک ما بعد از انتخابات به شما گفت ما لرها را فراموش نکنید گفتید اگر ایران لر و بختیاری نداشت گفتید اگر ایران لر و بختیاری نداشت بر آنم که از بخت یاری نداشت. امیدوارم که این بخت در تکمیل کابین یار شما باشد.

او با بیان اینکه با وزیر پیشنهادی نیرو هیچ نسبت خانوادگی ندارد تصریح کرد: علی آبادی فرد توانمندی است و امروز بزرگترین مشکل ما در صنعت آب و برق است و کشاورزان ما همین طور صنعتگران ما بیشترین آسیب را می‌بینند.

لک علی آبادی با یادآوری اینکه وزیر پیشنهادی سوابق مدیریتی و اجرایی متنوع و مثبتی در زمینه آب و برق دارد، ادامه داد: ساماندهی ناترازی‌ها عمیق آب و برق کشور با تمرکز بر احیای اقتصاد آب و برق نیازمند وزیری توانمند و اجرایی و معتقد به اجماع و دید فرابخشی است که با توجه به سوابق ارزشمند علی آبادی می‌توان انتظار داشت که تحت نظر او تحولات مثبتی در این دو حوزه طی ۴ سال صورت پذیرد.

نماینده درود و ازنا در پایان بیان داشت:  علی آبادی مناسب‌ترین گزینه برای اداره وزارت نیرو در شرایط فعلی است زیرا او تجربه و پختگی لازم رویکرد فراجناحی و بین بخشی و توانایی اداره وزارت نیرو را به نحو مطلوب دارد.

 

نمایندگان مخالف وزیر پیشنهادی نیرو چه گفتند؟

 در جلسه صحن علنی امروز (چهارشنبه، ۳۱ مردادماه) مجلس شورای اسلامی، «محسن بیگلری» در مخالفت با وزیر پیشنهادی نیرو به سخنرانی پرداخت.

در ابتدای جلسه صبح امروز (چهارشنبه) مجلس شورای اسلامی برای برررسی صلاحیت‌ وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم، «محسن بگلری» در مخالفت با وزیر پیشنهادی نیرو به سخنرانی پرداخت.

نماینده بانه و سقز در مجلس گفت: کاش آقای علی آبادی به عنوان وزیر پیشنهادی صمت معرفی می‌شد و من به عنوان موافق ثبت‌نام می‌کردم.

او بیان‌داشت: همه ما می‌دانیم وزارت نیرو در زمینه تولید، انتقال و توزیع انرژی الکتریکی و نیز مدیریت منابع آب و دفع فاضلاب فعالیت می‌کند. نیروگاه‌های برق، آب و سدها تحت مدیریت وزارت نیرو قرار دارد. در سال‌های اخیر که پدیده تغییر اقلیم، کاهش بارش در بسیاری از مناطق وضعیت کشورمان را در زمینه آب و برق با مشکل جدی مواجه کرده است، در این زمینه علاوه بر آب سطحی در رودخانه‌ها که کاهش آن‌ها کاملا مشهود است، آب زیرزمینی در اثر خشکسالی‌های پی در پی و استفاده غیر مجاز دچار بحران‌های جدی‌تر شده است و به تبع آن در زمینه برق نیز مشکل وجود دارد.

بیگلری ادامه‌داد: در چند دوره اخیر مدیریتی وزارت نیرو، مدیریت درستی در این زمینه نداشته‌ایم و مشکلات جدی برای مردم به وجود آمده است. بنابراین انتخاب فردی که در این وزارتخانه قرار می‌گیرد برای کشور حائز اهمیت است و باید فرد اصلحی سکانداران وزارت نیرو شود.

او اظهار داشت: اکنون رئیس جمهوری آقای علی آبادی را برای این امر به مجلس معرفی کرده‌ است. من برای شخصیت آقای علی آبادی احترام ویژه قائل هستم. وی در مپنا و وزارت صمت فرد موفقی بوده‌ است. کاش برای همان وزارتخانه معرفی می‌شد. هم تحصیلات رشته مکانیک ایشان با آن وزارتخانه سنخیت داشت و هم تجارب وی.

این نماینده مجلس تاکید کرد: عمده تجارب علی آبادی در بخش خصوصی بوده است و در بخش حکمرانی تجربه چندانی ندارد. کسی باید برای وزارت نیرو معرفی می‌شد که این زمینه تجربیاتی داشت. وی چندین سال قبل مدت در مدت زمان کوتاهی معاون وزیر نیرو بود که آن زمان مشکلات امروزی را نداشتیم. برنامه‌های وی بر اساس همان سال‌های قبل نوشته شده است. 

بیگلری خاطرنشان‌کرد: در این تابستان گرم به طور مرتب قطع برق خانگی را داشتیم. برق کشاورزی در این فصل گرم روزی پنج تا ۶ ساعت قطع بوده است. با این شرایط آیا ما انتظار جهش تولید را می‌توانیم از کشاورزان داشته باشیم؟ ۴۰ درصد روستاهای ما شبکه آبرسانی خانگی ندارند. روستاهایی که تحت پوشش هستند نیز بیش از نیمی از آنها لوله کشی بسیار قدیمی دارد.

او افزود: به خدا قسم کار وزیر نیرو کار سختی است، چرا که اکثر روستاهای ما مشکل جدی آب شرب دارد و روز به روز وضعیت بدتر می‌شود. با ما نمایندگان تماس می‌گیرند و می‌گویند ما روزی یک ساعت آب داریم. آن روستاییان زحمتکش ۲۳ ساعت در شبانه روز آب ندارند.

بیگلری گفت: سدهای زیادی ساخته شده است. از این فرصت استفاده می‌کنم از همه کسانی که در طول تاریخ برای ساخت سدها در کشور زحمت کشیدند تشکر می‌کنم. اما قرار بود روستاهایی تحت شبکه قرار بگیرند که هیچ‌کدام انجام نشده است. قرار بود تصفیه خانه ساخته شود که این اتفاق رخ نداده است. بسیاری از وزاری قبلی گناه کبیره انجام داده‌اند چرا که سد در جایی ساخته شده، اما مدیریت آن در جای دیگری است. آیا اینها ظلم نبوده است؟ برای جبران آن چه برنامه‌ای دارید؟

این نماینده مجلس تصریح کرد: آیا برای برق خورشیدی برنامه‌ای که قابلیت اجرایی داشته باشد، دارید؟ هرچقدر فکر می‌کنم می‌گویم شما بهترین گزینه برای ادامه کار خودتان بودند و وزیر شدن در وزارت نیرو ظلم به خودتان و ۹۰ میلیون ایرانی است. همکاران عزیز برنامه ارائه شده توسط وزیر پیشنهادی سازه محور است، در حالی که نیاز امروز ما بیشتر به بحث مدیریت اورژانسی نیاز دارد.

او افزود: شما در برنامه از تحقق منابع مالی چیزی نگفته‌اید، در بخش تامین آب و برق پایدار منابع از کجا تامین می‌شود؟ همگی ما از وضعیت نقدینگی کشور و تحریم ظالمانه خبر داریم اما باید چاره‌ای اندیشیده شود. می‌دانیم که دنیای امروز دنیای فناوری است، در هر لحظه شیوه جدیدی برای تولید برق ابداع می‌شود، بسیاری از کشورها به دنبال استفاده از منابع خورشید برای تولید برق و شیرین‌سازی دریا هستند. مساله ما این است که تا به حال چقدر از این حوزه استفاده شده است؟

بیگلری خاطرنشان کرد: موضوع مهم دیگر، بازسازی و نگهداری تاسیسات موجود آب و برق است که در برنامه شما به آن توجه نشده است. در بحث برق نیز مانند آب، بسیاری از روستاهای ما تیرهای چوبی زمان جهاد سازندگی را دارند و هیچ نوسازی رخ نداده است. در حفر چاه‌ها بی عدالتی بیداد می‌کند به‌طوری که بعضی از شهرستان‌ها که در سه دهه قبل اقدام کرده‌اند دارای چاه آب مجاز هستند، اما برخی شهرستان‌ها که در ۲ دهه اخیر اقدام کردند چاه غیرقانونی دارند که باعث نارضایتی شدید کشاورزان شده است.

او اظهار داشت: خودتان وزیر صنعت هستند و بهتر از من ضرر قطعی برق را می‌دانید. در یک ماه گذشته چند هزار میلیارد تومان به این واسطه ضرر به بنگاهاهای کوچک و بزرگ وارد شده و باعث بالارفتن قیمت‌ها شده است؟ برای این مسئله چه برنامه‌ای دارید؟

نماینده بانه و سقز در مجلس شورای اسلامی ادامه‌داد: آیا مدیریت شما اتوبوسی است و دوستان مپنا و وزارت صنعت را به وزارت نیرو می‌آورید، یا بدون توجه به گرایش سیاسی و جنسیت و قومی نگاه شایسته سالاری دارید؟ برای تبدیل وضعیت نیروهای قراردادی برنامه‌‍ای دارید؟ قسمت زیادی از مشکل برق امروز ما مربوط به واحدهای صنعتی در مپنا است. آیا جبران مافات می‌کنید؟ شما چهره علمی، نخبه و خوب دوره شهید رئیسی هستید، اگر شبانه روز کار کنید موفق خواهید شد.

گفتنی است عباس علی‌آبادی، (زاده ۱۳۴۰، اراک) استاد دانشگاه و مدیر ارشد اجرایی ایرانی است. وی فارغ‌التحصیل کارشناسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف و کارشناسی‌ارشد مکانیک دانشگاه تهران بوده و دکترای خود را از دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با رشته کنترل گرفته است.

علی‌آبادی، استادیار دانشگاه امام حسین بوده و مدتی نیز ریاست دانشگاه صنعتی مالک‌اشتر را عهده‌دار بود، البته وی بیشتر ترجیح داده است در صنعت و بخش اجرایی فعالیت کند.

او فعالیت‌های اجرایی و مدیریتی خود را از جهاد سازندگی شروع و سپس به وزارت نیرو رفت و در بخش پروژه‌های برق‌آبی وزارت نیرو ادامه فعالیت داد و در بخش مدیریتی پروژه‌های سد و نیروگاه کرخه و کارون ۳ حضور داشت.

علی‌آبادی، سوابق اجرایی بسیاری در هر دو بخش دولتی و خصوصی دارد که از آن جمله می‌توان به فعالیت به‌عنوان معاون برق و انرژی وزارت نیرو، مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران، مجری بسیاری از طرح‌های صنعتی برای صنایع مختلف اعم از نیرو، معادن، فلزات، نفت، گاز و پتروشیمی، ریلی، هوایی و غیره و همچنین رئیس هیات‌مدیره و مدیرعامل گروه بزرگ صنعتی مپنا برای مدت بیش از ۱۵ سال اشاره کرد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه