رئیس دستگاه قضا:
حرکت مستمر در صراط مستقیم ولایت از ویژگیها و خصائل بارز و برجسته شهید رئیسی بود
رئیس قوه قضاییه گفت: شهید رئیسی در پیشبرد امور و گرهگشایی از مشکلات مردم جهد و جدیت و سختکوشی داشت و بویژه در این راستا به طبقات و اقشار کمتر برخوردار توجه خاص داشت.

به گزارش
، رئیس دستگاه قضا اظهار داشت: حرکت مستمر در صراط مستقیم ولایت و اقتفا و تبعیت محض از ولیفقیه و دوری از تلون مزاج و اعوجاجاتی که بعضاً سیاسیون و کارگزاران، گرفتار آن میشوند، از ویژگیها و خصائل بارز و برجسته شهید رئیسی بود.ایشان دارای حُسنخلق نیز بود. ایضاً قرابت و تجانس با متن مردم از اقشار مختلف نیز از جمله ویژگیهای شهید رئیسی بود.
شهید رئیسی هر چه مسئولیتها و مناصب بالاتری را برعهده میگرفت، سعه صدرش نیز بیشترمیشد.
شهید رئیسی در مسیر رسیدن به اهداف، خستگیناپذیر و نستوه بود و این خستگیناپذیریو این تحرک و فعال بودن ایشان، با ارتقاء مناصب و یا افزوده شدن بر سنشان، نه تنها کاسته نمیشد که افزایش نیز پیدا میکرد.
ترجیح حضور در «میدان»بجای پشت میزنشینی و گزارشخوانی، یکی دیگر از ویژگیهای بارز شهیدرئیسی بود.
همچنین مسئلهمحوری شهید رئیسی و احتراز ایشان از حواشیو متفرعات و اهتمامشان به ریشهها و مناشی معضلات، بسیار قابل توجه بود.
شهید رئیسی در پیشبرد امور و گرهگشایی از مشکلات مردم جهد و جدیت و سختکوشی داشت و بویژه در این راستا به طبقات و اقشار کمتر برخوردار توجه خاص داشت.
رئیس قوه قضاییه گفت: شهید رئیسیِ رئیسجمهور با شهید رئیسیای که رئیس قوه قضاییه بود در فسادستیزی، مردمی بودن و سایر شاخصهای یکشخصیت انقلابی تفاوتی نداشت؛ رفاقت و اُنس ما نیز در دورانی که ایشان به دولت رفتند، کمتر نشد که بیشتر شد. من به عنوان رئیس قوه قضاییه در دوران ریاستجمهوری شهید رئیسی به سبب مُرافقت و مُوانستی که بین ما برقرار بود خیلی مباحث را راحتتر با ایشان مطرح میکردم، بهگونهای که شاید اگر شخصیت دیگری در جایگاه ایشان بود، بنده این سهولت را در کار و طرح مباحث نداشتم.
البته ناگفته نماند که به منظور پیشبرد امور و وظایف محوله، هر دو طرف، بعضاً دارای محذوریتها و معذوریتهایی بودیم؛ لکن این محذوریتها و معذوریتها هرگز بدین معنا نبود که از فسادستیزی آقای رئیسی کاسته شده است، بلکه ایشان ممکن بود به جهاتی از کار عنایت و توجه داشته باشد که آن جهات برای ما در دستگاه قضایی پوشیده و مستور بود و از سویی دیگر، ما نیزمکلف به اجرای قانون و مسئولیت خود بودیم.
همزمان با نخستین سالگرد شهادت شهید راه خدمت، شهید آیتالله سیدابراهیم رئیسی، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای، رئیس قوه قضاییه، طی گفتوگویی تلویزیونی با برنامه مردم دار شبکه سه سیما به تبیین و تشریح ابعاد شخصیتی این شهید والامقام و سابقه طولانی همکاری و مرافقت با آن مرحوم در حوزههای مختلف پرداخت.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای، در مطلع این گفتگو، با اشاره به سابقه آشنایی و ارتباطات کاری خود با شهید رئیسی اظهار کرد: پس از پیروزی انقلاب که شهیدان بهشتی و قدوسی متکفل تمشیّت امور در دستگاه قضایی شدند، غالب شاگردان و تلامیذ این بزرگوران نیز (که شهید و رئیسی و بنده نیز جزو آنها بودیم) وارد خدمت در عدلیه شدند و از آن مقطع بود که ارتباطات و آشنایی من با شهید رئیسی بیشتر شد.
رئیس قوه قضاییه گفت: البته در آن مقطع ابتدایی انقلاب هنوز ارتباطات بنده با شهید رئیسی وسعت پیدا نکرده بود، چرا که ایشان به کرج و همدان رفتند و من در تهران مشغول خدمت قضایی بودم.
اما از سال ۱۳۶۶ به بعد که آقای اشراقی دادستان تهران شدند، به یک معنا، من و شهید رئیسی به عنوان معاونین دادستان تهران منصوب شدیم؛ شهید رئیسی متکفل امور امنیتی شد و بنده عهدهدار پروندههای اقتصادی و مالی شدم و از این اینجا بود که همکاری اینجانب و آن شهید، شکل وسیع و عمیق به خود گرفت.
رئیس دستگاه قضا با اشاره به نحوه گسترش ارتباطات کاری خود با شهید رئیسی بیان کرد: از همان سال ۱۳۶۶ به بعد که همکاری من و شهید رئیسی گسترده شد، دیگر تا لحظه شهادت ایشان، هیچگاه ارتباطات کاری و مُرافقت ما قطع نشد و در طول این حدود ۴۰ سال شاید بیشترین همکاری را با یکدیگر داشتیم. یک جهت این امر، بدین سبب بود که در بسیاری از مواقع، سمتهای ما جابجا میشد؛ فیالمثل من جایگزین ایشان در رسیدگی به پروندههای امنیتی میشدم و ایشان مسئولیت دیگری را برعهده میگرفتند که من نیز سابقه خدمت در آن مسئولیت را داشتم.
از سال ۱۳۶۸ به بعد نیز که شهید رئیسی دادستان تهران شدند، بواسطه سمتی که من در آن قرار داشتیم، ارتباطات کاری ما بیشتر هم شد.
رئیس عدلیه گفت: هر چه جلوتر آمدیم، ارتباطات کاری میان من و شهید رئیسی بیشتر شد که کمتر نشد؛ برای نمونه، شهید رئیسی از سال ۱۳۷۳ تا ۱۳۸۳ به مدت ۱۰ سال، رئیس بازرسی کل کشور بود؛ در مدت قابل توجهی از این ۱۰ سال، بنده رئیس مجتمع قضایی ویژه کارکنان دولت بودم؛ در این دوره، بواسطه پروندههای مشترکی که وجود داشت، ارتباط میان ما وثیقتر شد؛ ایضاً در دو سمت معاون اول قوه قضاییه و دادستان کل کشور نیز هر دوی ما سابقه خدمت داشتیم؛ در حوزه دادستانی ویژه روحانیت نیز این اشتراک وجود داشت.
قاضیالقضات بیان داشت: شهید رئیسی در زمره آن دسته از جوانان انقلابی بودند که از ابتدای انقلاب به دستگاه قضایی ورود کردند و علیرغم کمبود امکانات و تجربه، با اخلاص، ولایتپذیری و شجاعت، امور قضایی و حقوقی کشور را پیش بردند و بواسطه عنایات حضرت حق، در استنقاذ بیتالمال، قطع کردن دست متجاوزان به بیتالمال و مقابله با مخلان امنیت مردم، سختکوشی و مجاهدت به خرج دادند.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در ادامه با برشمردن ویژگیها و خصائل شهید رئیسی، اظهار کرد: حرکت مستمر در صراط مستقیم ولایت و اقتفا و تبعیت محض از ولیفقیه و دوری از تلونمزاج و اعوجاجاتی که بعضاً سیاسیون و کارگزاران، گرفتار آن میشوند، از ویژگیها و خصائل بارز و برجسته شهید رئیسی بود. ایشان دارای حُسنخلق نیز بود. ایضاً قرابت و تجانس با متن مردم از اقشارمختلف نیز از جمله ویژگیهای شهید رئیسی بود.
رئیس قوه قضاییه گفت: شهید رئیسی هر چه مسئولیتها و مناصب بالاتری را برعهده میگرفت، سعه صدرش نیز بیشتر میشد و این از خصایص ایشان بود. شهید رئیسی همچنین در هر سمتی که برعهده گرفت چه در دستگاه قضایی، چه در آستان قدس رضوی و چه در دولت، نسبت به رفع مسائل و مشکلات، پیگیری مستمر و دغدغهمندانه داشت.
رئیس دستگاه قضا گفت: شهید رئیسی در مسیر رسیدن به اهداف، خستگیناپذیر و نستوه بود و این خستگیناپذیری و این تحرک و فعال بودن ایشان، با ارتقاء مناصب و یا افزوده شدن بر سنشان، نه تنها کاسته نمیشد که افزایش نیز پیدا میکرد.
رئیس عدلیه بیان داشت: ترجیح حضور در «میدان» بجای پشت میزنشینی و گزارشخوانی، یکی دیگر از ویژگیهای بارز شهید رئیسی بود. همچنین مسئلهمحوریشهید رئیسی و احتراز ایشان از حواشی و متفرعات و اهتمامشان به ریشهها و مناشی معضلات، بسیار قابل توجه بود.
قاضیالقضات تصریح کرد: شهید رئیسی در پیشبرد امور و گرهگشایی از مشکلات مردم جهد و جدیت و سختکوشی داشت و بویژه در این راستا به طبقات و اقشار کمتر برخوردار توجه خاص داشت.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای، رازداری، محرمانه نگه داشتن امور سری و حفظ اسرار را از ویژگیهای عجین شده با مسئولیتهای قضایی دانست و اظهار کرد: شهید رئیسی به سبب سالها فعالیت در مناصب عالی قضایی، اطلاعات محرمانه و اسرار زیادی را پیرامون احوالات اشخاص و مباحث امنیتی در سینه داشت، اما هیچگاه کسی حتی در زمان انتخابات و کنشگری سیاسی ایشان، جملهای از او نشنید که به نحوی از انحاء مرتبط با حیثیت افراد و یا اسرار نظام باشد. در واقع، آن مرحوم، سینهاش مخزناسرار بود و شرح صدر داشت. شهید رئیسی بعضاً سختیها را به جان میخرید و مظلوم واقع میشد اما حاضر نمیشد که اسراری را بازگو کند تا مبادا بواسطه آنها، دشمن سوءاستفاده کند و یا حیثیت افراد مخدوش شود.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به چگونگی تصدی ریاست قوه قضاییه توسط شهید رئیسی، گفت: شهید رئیسی بسیار تکلیفمدار و ولایتمدار بود؛ همین ویژگی سبب شد که ایشان امر مطاع رهبر انقلاب را به سرعت اطاعت و اجابت کند و افتخار خدمت در آستان حضرت رضا(ره) را به شخصیت دیگری واگذارد و عهدهدار ریاست عدلیه شود.
رئیس دستگاه قضا گفت: در آستانه پایان دوران ریاست آیتالله آملی در قوه قضاییه، من در زمره کسانی بودم که تمایل داشتم رئیس بعدی قوه قضاییه از درون دستگاه قضا باشد و در جلسهای نیز که بدین منظور دعوت شده بودم اعلام کردم که اگر قرار است رئیس بعدی قوه از داخل باشد، ما منحیثالمجموع، بهتر از آقای رئیسی نداریم.
رئیس عدلیه بیان داشت: شهید رئیسی در زمان تصدی ریاست قوه قضاییه، پیگیر تدوین و تکمیل سند تحول قضایی شد. ایشان به کشف و ارتقاء نیروهای جوان و نخبه در دستگاه قضایی نیز همت گماشت.
ارسال نظر