English

در گفت‌وگو با خبرگزاری موج مطرح شد؛

ناگفته های مدیرعامل جمعیت هلال احمر آذربایجان شرقی در خصوص سقوط بالگرد شهید جمهور

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان آذربایجان شرقی از شب سخت تجسس برای یافتن بالگرد شهید جمهور و همراهان سخن گفت.

ناگفته های مدیرعامل جمعیت هلال احمر آذربایجان شرقی در خصوص سقوط بالگرد شهید جمهور
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری موج

، حمید منجم، مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان آذربایجان شرقی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری موج  با اشاره به تجربه تماشای مستند روایتگر حادثه سقوط بالگرد رئیس‌جمهور شهید آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی و همراهانش، گفت: تماشای این مستند برای ما که در دل حادثه حضور داشتیم، یک بازنگری عمیق و تجدید خاطره‌ای تلخ بود؛ گویی همه چیز همین حالا اتفاق افتاده است. حادثه‌ای بسیار سنگین و جان‌سوز که به‌واسطه پیوند عاطفی مردم با شهدا، تا همیشه در ذهن‌ها زنده خواهد ماند.

وی افزود: مستند، اثرگذاری بسیار بالایی داشت. تنها جای خالی در آن، حضور خود شهدا بود که ان‌شاءالله روح بلندشان ناظر بر اعمال ما و پشتیبان راه خدمت باشد.

منجم درباره روند جست‌وجو و امدادرسانی نیز اظهار داشت: در عملیات‌هایی از این دست، طبیعی‌ست که مشکلاتی پیش بیاید، اما نمی‌توان از کمبودی سخن گفت؛ چون همه کشور در آن زمان یکپارچه بسیج شده بود اما تقدیر چنین رقم خورد که محل سانحه با طلوع خورشید شناسایی شد و این خبر هم‌زمان به مردم رسید.

وی همچنین درباره فشارهای روحی که این حادثه بر نیروهای امدادی وارد کرد، گفت: در چنین مأموریت‌هایی، سوگ و آسیب‌های روحی امری اجتناب‌ناپذیر است و این موضوع از منظر روان‌شناسی نیز قابل تأیید است. اما خوشبختانه نیروهای ما با اتکا به باورشان به راه حق و خدمت، توانستند خود را پیدا کنند و به مسیر ادامه دهند.

منجم گفت: امیدواریم روح شهید آیت‌الله رئیسی، حجت‌الاسلام والمسلمین آل هاشم و دیگر یاران شهیدشان، همواره دعاگوی مردم و خادمان ملت در مسیر خدمت باشند.

در ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳، ظهر یکشنبه‌ای که هیچ‌کس تصورش را نمی‌کرد، خبری در رسانه‌ها و فضای مجازی دست‌به‌دست شد: «بالگرد حامل رئیس‌جمهور در مسیر برگشت از منطقه مرزی ایران و جمهوری آذربایجان ناپدید شده است». خبری که در ابتدا، بسیاری آن را شایعه‌ پنداشتند، اما با گذشت ساعت‌ها و سکوت نهادهای رسمی، کم‌کم ابعاد واقعیت تلخ آن نمایان شد.

منطقه پرواز، کوهستان‌های صعب‌العبور و جنگلی شهرستان ورزقان در استان آذربایجان شرقی بود؛ جایی که سه فروند بالگرد حامل رئیس‌جمهور، وزیر امور خارجه، امام جمعه تبریز، استاندار آذربایجان شرقی و چند مقام ارشد دیگر، پس از افتتاح پروژه سد «قیز قلعه‌سی» و بازگشت از دیدار با رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان، در حال پرواز بودند.

دو بالگرد، سلامت به مقصد رسیدند، اما سومین بالگرد که حامل آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی و همراهانش بود، به مقصد نرسید. اینجا بود که موجی از نگرانی سراسر کشور را فرا گرفت. در ابتدا خبرهایی ضدونقیض مطرح می‌شد؛ برخی از تماس صوتی با سرنشینان خبر می‌دادند، برخی دیگر از فرود اضطراری در منطقه جنگلی، اما در نهایت، آن‌چه واقعیت داشت، بی‌خبری مطلق بود.

در پی اعلام وضعیت اضطراری، نیروهای امداد، ارتش، سپاه، هلال‌احمر و بسیج وارد میدان شدند. اما شرایط جوی بسیار سخت، مه غلیظ، باران مداوم، وزش باد و سرمای هوا، عملیات را با چالشی جدی مواجه کرده بود. شب طولانی ۳۰ اردیبهشت با امیدواری برای یافتن رئیس‌جمهور و همراهانش سپری شد.

بیش از ۷۰ تیم امدادی در منطقه مستقر شدند. پهپادها، سگ‌های زنده‌یاب، تیم‌های کوهستان، و مردم محلی برای یافتن اثری از بالگرد مفقودی بسیج شده بودند. اخبار امیدوارکننده‌ای در برخی منابع منتشر شد؛ از زنده بودن برخی سرنشینان تا تماس‌هایی که ادعا می‌شد برقرار شده‌اند، اما هیچ‌کدام تأیید رسمی نیافتند.

در نخستین ساعات صبح ۳۱ اردیبهشت، با روشن شدن هوا، یک پهپاد سپاه موفق شد لاشه بالگرد را در ارتفاعات منطقه «داره‌سی» در حوالی ورزقان شناسایی کند. دقایقی بعد، نخستین تیم‌های امداد به محل حادثه رسیدند و صحنه‌ای تلخ و غم‌بار را به ثبت رساندند: پیکر مطهر رئیس‌جمهور، وزیر امور خارجه حسین امیرعبداللهیان، امام جمعه محبوب تبریز آیت‌الله آل‌هاشم، استاندار پرتلاش آذربایجان شرقی مالک رحمتی و دیگر یارانشان در کنار لاشه متلاشی‌شده بالگرد قرار داشت.

با اعلام رسمی شهادت رئیس‌جمهور و همراهان، ایران یکپارچه سیاه‌پوش شد. تصاویر اشک‌آلود مردم در شهرهای مختلف، نوای قرآن از بلندگوهای مساجد و ادارات، و پرچم‌هایی که به احترام مردی از جنس مردم نیمه‌افراشته شد، گویای عمق اندوه ملت بود.

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، چه در لباس قاضی، چه در جایگاه ریاست قوه قضائیه، و چه در مقام ریاست‌جمهوری، همواره خود را خدمتگزار مردم می‌دانست. ساده‌زیستی، حضور میدانی، سفرهای بی‌وقفه استانی و تلاش برای رسیدگی به مناطق محروم، از او چهره‌ای مردمی ساخت که در دل اقشار مختلف جامعه جای داشت.

او تا واپسین ساعات عمرش، در حال تلاش برای توسعه روابط اقتصادی، تأمین آب و انرژی برای مردم مرزنشین و تثبیت امنیت منطقه بود. و شاید هیچ تصویری مانند آن صحنه که رئیس‌جمهور ایران و رئیس‌جمهور آذربایجان دست در دست هم روبان سد مشترک را بریدند، نماد صلح و پیشرفت در میانه آتش بحران‌های منطقه‌ای نباشد.

حادثه تلخ سقوط بالگرد، نه‌تنها رئیس‌جمهور و همراهانش، بلکه بخشی از روح جمعی ملت ایران را با خود برد. اما همان‌طور که مردم ایران نشان دادند، راه شهدا با قدرت ادامه خواهد یافت. اکنون نام رئیسی به‌عنوان «شهید خدمت» در تاریخ ثبت شد؛ مردی که تا آخرین نفس، پای کار مردم ماند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه