English

تغییرات تغذیه‌ای در گیلان:

پژوهش‌های دانشگاه علوم پزشکی به دنبال سلامت جامعه

متخصصان گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی گیلان، با ارائه نتایج پژوهش‌های جدید، به بررسی راهکارهای مؤثر در بهبود وضعیت تغذیه و سلامتی مردم پرداختند.

پژوهش‌های دانشگاه علوم پزشکی به دنبال سلامت جامعه
به گزارش خبرگزاری موج از گیلان

، نشست نتایج طرح‌های پژوهشی گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی گیلان در سالن معاونت تحقیقات و فناوری این دانشگاه برگزار شد.

دکتر مرجان مهدوی روشن، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان و متخصص تغذیه، در این نشست اظهار کرد: تغذیه موضوعی جذاب و مهم در زندگی روزمره مردم است و برخی افراد از آن سوءاستفاده کرده و نظرات شخصی خود را به دیگران ارائه می‌دهند. این نظرات نادرست می‌تواند باعث سردرگمی مردم و حتی بروز بیماری‌ها شود.

وی افزود: در گروه تغذیه تصمیم بر آن شد که طرح‌های تحقیقاتی متناسب با نیازهای مردم طراحی شود. در استان گیلان، مشکلات تغذیه‌ای مشخصی وجود دارد و هدف ما این است که طرح‌ها کاربردی و مؤثر بر سلامت عمومی باشند.

مهدوی روشن در مورد یکی از طرح‌ها، سنجش تأثیر پودر سبوس برنج قهوه‌ای بر بیماران مبتلا به سندرم متابولیک، توضیح داد: نان و غلات موجود در جامعه ما معمولاً تصفیه‌شده و فاقد سبوس هستند. ما بر استفاده از غلات سبوس‌دار تأکید داریم. در این طرح، به مدت ۸ هفته ۵۰ بیمار مبتلا به سندرم متابولیک (افراد دارای فشار خون بالا، قند خون بالا و چاقی شکمی) روزانه ۱۵ گرم پودر سبوس برنج قهوه‌ای مصرف کردند. نتایج نشان داد که این افراد در مقایسه با گروه کنترل، کاهش وزن، دور کمر، چربی خون و قند خون قابل توجهی داشتند.

در ادامه، دکتر زینب قربانی، عضو هیئت علمی دانشگاه و متخصص تغذیه، به بررسی سایر طرح‌ها پرداخت و گفت: این طرح‌ها شامل بررسی تأثیر دمنوش بادرنجبویه بر ضربان قلب زودرس، تأثیر روغن سبوس برنج بر شاخص‌های سندرم متابولیک و ارتباط بین مواد غذایی فرآوری‌شده با شدت تنگی عروق کرونر هستند.

قربانی در مورد تأثیر دمنوش بادرنجبویه بر ضربان قلب زودرس بیان کرد: در این مطالعه، ۳۰ بیمار دارای تپش‌های قلبی خفیف و متوسط به مدت ۳ ماه تحت درمان با دمنوش بادرنجبویه قرار گرفتند. نتایج نشان داد که ۳۵ درصد این بیماران بهبود ۷۰ درصدی در وضعیت قلبی خود داشتند.

وی همچنین هشدار داد که در برخی موارد، درمان دارویی در اولویت قرار دارد و استفاده از مکمل‌های گیاهی ممکن است عوارضی به همراه داشته باشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در پاسخ به سوالی درباره روغن‌های حیوانی و تأثیر آن‌ها گفت: هیچ مطالعه‌ای مبنی بر مفید بودن مصرف پی و دنبه انجام نشده است و روغن‌های گیاهی نیز خواص و فواید خاص خود را دارند، به شرطی که در تولید آن‌ها شرایط استاندارد رعایت شود.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه