English

آیت‌الله غفوری:

کتاب میراث ماندگار بشر است و هیچ‌گاه جایگزین نخواهند داشت

نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه گفت: در عصر فناوری و وفور داده، کتاب و کتابخانه همچنان بی‌بدیل‌اند و هیچ رسانه‌ای جای آن‌ها را نمی‌گیرد.

امام جمعه کرمانشاه
به گزارش خبرنگار کرمانشاه خبرگزاری موج

،  آیت‌الله غفوری نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه در مراسم گرامیداشت هفته کتاب و کتابخوانی گفت: امروز ابزارهای نوین فناوری، جهان پژوهش و مطالعه را دگرگون کرده‌اند، اما کتاب جایگزینی ندارد و مطالعه حقیقی فقط از مسیر کتاب حاصل می‌شود.  

وی افزود: در گذشته محققان برای انجام یک پژوهش علمی ناچار بودند ده‌ها کتاب مرجع را روی میز بگذارند و ساعت‌ها به دنبال موضوع بگردند، اما امروز تنها با چند نرم‌افزار، تمام کتابخانه‌های جهان در دسترس‌اند. با این حال، این دسترسی آسان سبب نمی‌شود که کتاب، معنا و روح خود را از دست بدهد؛ چراکه کتاب‌های مرجع تنها ابزار تحقیق‌اند و هیچ فناوری‌ای نمی‌تواند روح مطالعه را جایگزین کند.  

آیت‌الله غفوری تأکید کرد: کار نویسندگی کاری دقیق، دشوار و مؤمنانه است. نویسنده باید هم اهل علم باشد، هم اهل تفکر و هم با روان‌شناسی مطلب آشنا باشد تا بتواند حق موضوع را چنان ادا کند که هم در شأن قلم باشد و هم در شأن مخاطب. واژه‌واژه نوشته‌های او باید سنجیده باشد، زیرا کتاب اثر ماندگار است و قرن‌ها پس از نویسنده نیز بر ذهن‌ها اثر می‌گذارد.  

وی افزود: کتاب با مجلات زودگذر و رسانه‌های روز تفاوت دارد. کتاب میراث فکری ملت‌هاست و همان‌طور که نویسنده جایگزین ندارد، خواننده عاشق کتاب هم جایگزین‌پذیر نیست. کسی که نیمه‌شب از خواندن کتابی دست نمی‌کشد، در حقیقت اهل تفکر، تمرکز و تعالی است.  

امام جمعه کرمانشاه خاطرنشان کرد: کتابخانه نیز گنجینه‌ای بی‌بدیل است و باید نسبت به آن حساس بود. بزرگان دین و علم همواره مراقب بوده‌اند چه کتابی را در کتابخانه خود جای دهند و چگونه آن را حفظ کنند، زیرا هر اثر مکتوب باید ارزش ماندن و خوانده شدن داشته باشد.  

وی در ادامه نقل کرد: یکی از علمای بزرگ فلسفه و عرفان می‌فرمود، زمانی کتابی به من هدیه شد، از مؤلف خواستم یادداشتی بنویسد تا مشخص باشد که کتاب هدیه بوده است، زیرا روزی ممکن است من نباشم و دیگران فکر کنند آن را خریده‌ام، در حالی که ارزش خرید ندارد. این نگاه نشان‌دهنده حساسیت و احترام عالمان به مقام کتاب است.  

آیت‌الله غفوری اظهار داشت: یک کتاب خوب می‌تواند زندگی یک انسان را دگرگون کند. بارها دیده‌ام که یک اثر در زمان درست به دست جوانی رسیده و مسیر زندگی او را کاملاً تغییر داده است. این همان معجزه مطالعه است که نه با سخنرانی و نه با رسانه جایگزین نمی‌شود.  

وی افزود: در دنیای اطلاعات، ما باید به کتاب برگردیم. فناوری ابزار مهمی است اما نباید جایگزین مطالعه عمیق شود. کتاب و کتابخانه دو ستون اصلی فرهنگ‌اند و باید در سیاست‌گذاری فرهنگی کشور مورد توجه ویژه قرار گیرند.  

نماینده ولی‌فقیه در استان کرمانشاه از تلاش  پریسا محمدی مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی استان برای برگزاری این برنامه فرهنگی سپاسگزاری کرد و حضور دکتر جلیل بالایی معاون برنامه‌ریزی استانداری را نشانه اهتمام دولت به فرهنگ مطالعه دانست.  

آیت‌الله غفوری در پایان گفت: قدر لحظاتی را که در کنار کتاب می‌گذرانیم بدانیم؛ زیرا کتاب حافظ هویت فرهنگی ماست و هر جامعه‌ای که از کتاب فاصله بگیرد، از مسیر اندیشه نیز جدا خواهد شد. مطالعه، تفکر و نویسندگی سه حلقه زنجیر تمدن‌اند و باید با عشق آن‌ها را حفظ کنیم.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه