معاون سیاسی،امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان:
پژوهشهای ویژه برای بزرگداشت بزرگان زنده منطقه ضروری است
سومین کنگره بزرگداشت ملاعبدالله باشماق، از شخصیتهای برجسته علمی، فرهنگی و معنوی منطقه، عصر روز پنجشنبه با حضور صدها نفر از مردم محلی، مسئولان استانی و کشوری، و علاقهمندان به حوزههای علمی و دینی در روستای باشماق از توابع شهرستان دهگلان برگزار شد.

، مراسم باشکوه بزرگداشت عالم ربانی، ماموستا ملاعبدالله باشماق، با حضور گستردهی علما، اندیشمندان، شاگردان، مردم منطقه و مشتاقان معارف دینی برگزار شد. این آیین معنوی با حضور بر مزار آن مرحوم و قرائت فاتحه توسط حاضران آغاز گردید و فضایی آکنده از معنویت و احترام به مقام علمی و عرفانی ایشان را رقم زد.
در ادامه، با ورود باشکوه بیرق آیینی و کاروان دراویش به محل برگزاری مراسم، حال و هوایی عرفانی و روحبخش بر فضا حاکم شد. نوای ذکر و سماع دراویش، بر شکوه معنوی این مراسم افزود و دلهای حاضران را به یاد مجاهدتهای روحانی آن عالم بزرگ، متوجه ساخت.
در بخش اصلی مراسم، جمعی از عالمان دینی، اندیشمندان منطقه و شاگردان برجستهی ماموستا ملاعبدالله، به ایراد سخنرانی پرداختند. آنان ضمن بیان ابعاد مختلف شخصیت علمی، اخلاقی و معنوی وی، به نقش برجستهاش در گسترش معارف دینی، اخلاق اسلامی، تربیت نسل جوان، و ایجاد وحدت میان اقشار مختلف جامعه اشاره کردند.
سخنرانان همچنین مجاهدتهای فرهنگی و اجتماعی آن بزرگوار را ستودند و از وی بهعنوان الگویی بینظیر در عرصهی علم، عمل و عرفان یاد کردند. مراسم با دعای پایانی و تجدید بیعت با آرمانهای علمای ربانی و مردان راه خدا خاتمه یافت.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان در این آیین معنوی ضمن قدردانی از برگزارکنندگان مراسم، اظهار داشت: شهرستان دهگلان به ویژه منطقه لیلاخ و روستای هدف گردشگری مذهبی باشماق، مهد شخصیتهای برجسته فرهنگی، هنری، شاعران و دانشمندان بزرگی است که ماموستا ملاعبدالله باشماق یکی از چهرههای درخشان و شاخص این خطه به شمار میآید.
علیاکبر ورمقانی با تاکید بر اهمیت انجام پژوهشهای جامع و مستمر در راستای شناسایی و معرفی نخبگان، علما و ماموستایان منطقه لیلاخ به نسلهای آینده، خاطرنشان کرد: این پژوهشها باید نه تنها درباره بزرگان پیشین، بلکه درباره شخصیتهای برجسته و تاثیرگذار حاضر و در قید حیات منطقه نیز انجام شود تا سرمایههای فرهنگی و علمی این دیار به درستی ثبت و حفظ شود.
وی افزود: ترویج دانش، فرهنگ و هویت منطقهای از طریق چنین پژوهشهایی نقش مهمی در تقویت وحدت اجتماعی، حفظ ارزشهای دینی و ارتقای جایگاه فرهنگی شهرستان دهگلان و استان کردستان دارد و لازم است دستگاههای فرهنگی و علمی با همکاری نهادهای محلی، زمینه تحقق این هدف را فراهم سازند.
ارسال نظر