استانداری کردستان:
سنندج میزبان استانداران اقلیم کردستان عراق با استانداران استانهای هم مرز شد
نشست استانداران اقلیم کردستان عراق در سنندج با هدف ایجاد فصلی نوین در تعاملات مرزی و ارتقاء روابط اقتصادی و فرهنگی بین طرفین برگزار شد.
، نشست بزرگ هم اندیشی استانداران اقلیم و استان های هم مرز ایران که در هتل شادی شهرستان سنندج با حضور مسئولان استانی برگزار شد،آرش زره تن لهونی با اشاره به حضور استانداران اقلیم (دهوک، حلبچه، اربیل و سلیمانیه) و استانهای هم مرز کردستان (کرمانشاه و آذربایجان غربی) در سنندج، از تمایل جدی برای گسترش روابط تجاری خبر داد و گفت: استفاده بهینه از ظرفیت مرز با کاهش موانع موجود و تقویت روابط اقتصادی با اقلیم کردستان عراق در دستور کار است.
وی به روابط دیرینه و ریشهدار مردم استان کردستان و جمهوری اسلامی ایران با مردم اقلیم کردستان عراق اشاره کرد و اظهار داشت: مردمان ما در استانهای هممرز با اقلیم کردستان عراق از دیرباز با هم زندگی کردهاند، مناسبات خانوادگی داشتهاند، ارتباط دیرینه داشتهاند و تجارت سنتی در این مناطق مرسوم بوده است.
لهونی تصریح کرد: پس از دو روز اجلاس در سنندج، هیئت مهمان برای ادامه رایزنیها راهی تهران خواهند شد.
لهونی؛ خصوص دعوت استانداران اقلیم کردستان عراق به ایران و برگزاری نشستهای مشترک، دیدگاههای مثبتی ابراز کرده است. وی بر اهمیت توسعه روابط اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی با اقلیم کردستان تأکید کرده و این نشستها را گامی مؤثر در تحکیم روابط دو طرف میداند.
تقویت پیوندهای فرهنگی و علمی میان کردستان ایران و اقلیم کردستان ضرورتی راهبردی است
عبدالرضا پورذهبی نماینده ولی فقیه در کردستان در افتتاحیه نشست استانداران اقلیم کردستان عراق و ایران بر اهمیت گسترش روابط فرهنگی، علمی و اقتصادی میان استان کردستان ایران و اقلیم کردستان عراق تأکید کرد و گفت: تقویت پیوندهای فرهنگی و علمی میان کردستان ایران و اقلیم کردستان ضرورتی تاریخی و راهبردی است.
نماینده ولیفقیه در کردستان ضمن ابراز امیدواری از نتایج مثبت این نشست، بیان کرد: امیدواریم این تعاملات منجر به همافزایی و تقویت همگرایی میان مردم کرد در ایران و عراق شده و زمینهساز توسعه همهجانبه در منطقه باشد.
وی به بیان نکاتی کلیدی در خصوص همکاریهای فرهنگی و اقتصادی بین دو منطقه پرداخت و با اشاره به غنای فرهنگی زبان و ادبیات کردی، تاکید کرد: استانهای مذکور میتوانند نقش مهمی در این زمینه ایفا کنند.
پورذهبی در ادامه عناوین خود افزود: این موارد باید مورد توجه قرار گیر که شامل تقویت مراودات فرهنگی و علمی بین اقلیم و استان کردستان، برگزاری جشنوارههای مشترک ادبی، هنری و سینمایی، تسهیل تجارت بین اقلیم و کردستان ایران، جذب سرمایهگذاران برای توسعه متقابل و تبدیل استان کردستان و اقلیم کردستان به قطب گردشگری در منطقه است.
اقتصاد و تجارت، یکی از مهمترین حوزههای همکاری ایران و عراق است
سید رسول مهاجر معاون اقتصادی وزیر امور خارجه ایران در مراسم افتتاحیه نشست استانداران کردستان ایران و عراق در سنندج اظهار داشت: سادهسازی راههای تجارت و سرمایهگذاری بین دو کشور، و همچنین رفع گرههای مرزی برای مبارزه با قاچاق سوخت و مواد مخدر، از دیگر اهداف مورد تأکید معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه بود.
مهاجرانی ادامه داد: در این بین، مایلم به یک اشتراک بسیار بزرگ که بین این دو طرف وجود دارد اشاره کنم و آن نوروز است؛ کشورهای مختلف و مردم دنیا برای شروع سال خود زمانهای متعددی را انتخاب کردهاند، اما ما کسانی که دور این میز نشستهایم و در این جلسه حضور داریم، بر اساس آن میراث بزرگ و ارزشمندی که از نیاکان ما بهدست ما رسیده است، حتی ثانیهها و دقایق شروع سال را محاسبه میکنیم.
وی با اشاره به محاسبه دقیق ثانیهها و دقیقههای آغاز سال نو در فرهنگ نوروزی، این دقت را در مقایسه با آغاز سال در کشورهای غربی، بینظیر خواند.
معاون وزیر امور خارجه همچنین به همدردی مردم ایران با کردستان عراق در فاجعه حلبچه و پناه دادن به آنان در دوران فشار رژیم صدام اشاره کرد و این همدلی را مایه افتخار و نمادی از همبستگی عمیق دو ملت برشمرد.
ارسال نظر