مدیر کل سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان:
سفر مقام معظم رهبری، زمینهساز توسعه استان کردستان شد
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان،آخرین وضعیت پروژههای مصوب سفر مقام معظم رهبری به استان کردستان تشریح کرد.

اکبر محمدی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری موج کردستان اظهار کرد: سال ۱۳۸۸ نقطه عطفی در تاریخ تحولات اجتماعی، اقتصادی و توسعه استان کردستان بود و در زدودن انگارههای اشتباه تاریخی، سیاسی و فرهنگی که در دورههای گذشته بهویژه در دوران طاغوت بر استان کردستان غالب شده بود، تأثیر بسزایی داشت.
وی افزود: نکات اساسی و کلیدی سفر مقام معظم رهبری که زمینهساز توسعه استان کردستان شد را میتوان در قالب سه دستاورد کلان ارزیابی کرد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان تصریح کرد: یکی از این نکات همانطور که پیشتر مطرح شد، از بین بردن انگارههای اشتباهی بود که در مورد استان کردستان وجود داشت؛ مقام معظم رهبری در سفرهایی که به نقاط مختلف استان، بهویژه مناطق مرزی داشتند، این پیام را منتقل کردند که کردستان جزو استانهای امن کشور است و ذهنیتهای نادرست پس از سفر ایشان بهطور کامل از بین رفت و زمینهساز بسیاری از تحولات مثبت امروز شد.
محمدی ادامه داد: نکته مهم دیگر، تبیین اصالت و فرهنگ غنی مردم استان کردستان بود؛ ایشان در دیدارهایی که با بزرگان فرهنگی و ادبی استان داشتند، به صراحت فرمودند که «استان کردستان، یک استان فرهنگی است» و همین جمله، منشأ تحولات چشمگیری در حوزه فرهنگی استان شد.
وی تقویت وحدت را دستاورد مهم دیگر سفر مقام معظم رهبری به استان کردستان عنوان کرد و گفت: مقام معظم رهبری در بیانات خود و در دیدار با علمای اهل تسنن و تشیع، بارها بر ضرورت وحدت تأکید کردند و همین موضوع تکمیل حجتی بود برای کسانی که در پی ایجاد تفرقه از طریق تفاوتهای مذهبی بودند.
تصویب ۱۲۵۸ پروژه در سفر مقام معظم رهبری به استان کردستان
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان تأکید کرد: یکی از ویژگیهای شاخص این سفر، تعریف پروژه در همه بخشها بود، از حوزههای محرومیتزدایی، اشتغالزایی، مسکن، آب شرب، بهداشت و درمان گرفته تا پروژههای فرهنگی، ورزشی و حملونقل که در مجموع ۱۲۵۸ پروژه با اعتبار مصوب سال ۱۳۸۸ به مبلغ حدود ۸۲۳ میلیارد تومان، در قالب ۱۱۶ طرح، ۱۷ فصل، ۲۴ برنامه و ۱۱۵ فعالیت در استان تعریف شد.
محمدی با بیان اینکه تنوع پروژهها نشاندهنده برنامهریزی دقیق و جامع این سفر بوده است، گفت: منابع مالی تأمینکننده اعتبارات این سفر شامل دفتر مقام معظم رهبری، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، نهاد ریاستجمهوری، سازمان برنامه و بودجه کشور، بنیاد مستضعفان، وزارتخانهها و سازمانهای مرکزی، وزارت نفت، ردیف خاص سفر و بخشی نیز از اعتبارات استانی بوده است.
وی ادامه داد: از جمله مهمترین پروژههایی که در قالب این سفر در استان کردستان تعریف شد، کارخانه لاستیک بارز دهگلان است که اجرایی شده و بهزودی فاز دوم توسعه آن نیز آغاز خواهد شد، همچنین اعطای وام در حوزههای محرومیتزدایی، اشتغالزایی و مسکن از دیگر طرحهای مصوب این سفر بود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان اضافه کرد: در حوزه ورزش، از جمله شاخصترین پروژهها میتوان به ورزشگاه ۶۰۰۰ نفری ۲۲ گولان و سالنهای ۱۲۰۰ نفره در شهرستانهای مختلف استان اشاره کرد.
محمدی افزود: راهاندازی مجتمعهای آب شرب و تصفیهخانه، خانههای بهداشت، مراکز بهداشتی و درمانی، پارک علم و فناوری و کانون زبان ایران از دیگر پروژههای این سفر بوده است.
بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی کوثر سنندج، شاخصترین پروژه در حوزه درمان
وی خاطرنشان کرد: بیمارستان فوقتخصصی ۵۴۰ تختخوابی کوثر از مهمترین پروژههای اجرا شده مصوب سفر مقام معظم رهبری در حوزه بهداشت و درمان استان به شمار میرود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان عنوان کرد: این اعتبارات از سال ۱۳۸۸ تاکنون در جریان است و آخرین اعتبار تخصیصیافته در سال ۱۴۰۳ مربوط به پروژه دارالقرآن استان بوده است که با حمایت دفتر مقام معظم رهبری و اختصاص ۹ میلیارد تومان اعتبار از سوی این دفتر و ۴.۵ میلیارد تومان اعتبار استانی به بهرهبرداری رسید.
محمدی تصریح کرد: هیچ پروژهای از سفر مقام معظم رهبری به استان کردستان بر زمین نمانده و همه پروژهها به اجرا درآمده است.
وی خاطرنشان کرد: ارزش روز اعتبارات تخصیصیافته در قالب این سفر پربرکت، بهصورت تقریبی بالغبر ۴۸ هزار میلیارد تومان برآورد میشود.
ارسال نظر