English

روستای نران، دل به طنین نوای تاریخ سپرد

بزرگداشت سنجرخان وزیری در روستای نران با همت مردم این روستا و حمایت فرمانداری سنندج و سایر دستگاه‌ها برگزار شد، همچنین این مراسم فرصتی بود تا یاد و خاطره این شخصیت بزرگ گرامی داشته شود.

روستای نران، دل به طنین نوای تاریخ سپرد
به گزارش خبرگزاری موج از کردستان

، مراسم بزرگداشت سنجرخان وزیری، سردار اکرم کردستان، با حضور پرشور مردم و همراهی هنرمندان و مسئولان برگزار شد.

این آیین مردمی، در راستای پاسداشت میراث تاریخی منطقه، و با اجرای برنامه‌های فرهنگی و هنری  جان گرفت.

سنجر خان

فرمانداری سنندج در چارچوب حمایت از مشارکت مردمی در فعالیت‌های فرهنگی، هماهنگی این رویداد را بر عهده داشت تا روایتی زنده از تاریخ با زبان مردم بازگو شود. 

غریب سجادی، فرماندار سنندج در گفت گو با خبرنگار خبرگزاری موج کردستان گفت: هدف اصلی از برگزاری این بزرگداشت‌ها، معرفی شخصیت‌های ملی به نسل جوان است. این شخصیت‌ها نقش تاریخی مهمی در ابعاد سیاسی، اجتماعی و فرهنگی داشته‌اند و ما تلاش می‌کنیم تا این میراث را به نسل‌های آینده منتقل کنیم.

 

سنجر خان نماد مقاومت و افتخار کردستان است

معاون سیاسی استاندار کردستان در اولین بزرگداشت سنجرخان وزیری که امروز در روستای نران برگزار شد، به اهمیت این شخصیت تاریخی اشاره کرد و او را افتخار کردستان و ایران دانست. 

علی‌اکبر ورمقانی تأکید کرد که سنجرخان یکی از برجسته‌ترین قهرمانانی است که برای دفاع از مرز و بوم جانفشانی کرده است. 

وی همچنین بر لزوم پاسداشت یاد قهرمانان ملی و شناسایی شخصیت‌های فرهنگی و هنری کردستان تأکید کرد و ابراز خرسندی کرد که سریال سنجرخان از رسانه ملی پخش شده است. 

ورمقانی یادآور شد که مردم کردستان در طول تاریخ، از گذشته‌های دور تا دوران دفاع مقدس، ایثارگرانه برای دفاع از کشور ایستادگی کرده‌اند. 

معاون استاندار در پایان سخنان خود بر لزوم شناسایی و معرفی دیگر شخصیت‌های ایثارگر کردستان تأکید کرد و گفت که سرداران بسیاری از این سرزمین برخاسته‌اند و اجازه نداده‌اند که حتی یک وجب از خاک کشور جدا شود.

سنجر خان

خلاصه‌ای از زندگی سنجرخان وزیری نرانی ، نماد شجاعت و مقاومت کردستان

سنجرخان وزیری، فرزند میرزامحمد وزیری و جیران‌خاتون، از شخصیت‌های برجسته کردستان در اواخر قاجار و اوایل پهلوی بود. او از خانواده‌ای با نفوذ، نَسَباً به خواجه ابراهیم بزاز اصفهانی می‌رسید که در عصر صفوی به عنوان وزیر مالیه اردلان‌ها خدمت می‌کرد.

سنجرخان از همان جوانی به‌خاطر شجاعت و استقلال‌طلبی‌اش با مخالفت اطرافیان، ازجمله برادر ناتنی‌اش خلیل‌خان، روبرو شد. پس از درگیری‌ها و تهدیدها، به ایل کلیایی پناه برد و در دربار امیر امجدخان کلیایی به عنوان سردار سرلشکر مشغول شد. با وساطت امجدخان، به نران بازگشت و در میاوران قلعه‌ای ساخت و به کشاورزی و تجهیز نیروی نظامی پرداخت.

در جریان ناامنی‌های جنگ جهانی اول و حمله روس‌ها، سنجرخان مقاومت کرد و حتی با وجود زخم‌برداشتن، محاصره را شکست. بعدها، شریف‌الدوله، حاکم سنندج، با دسیسه و همکاری آصف دیوان و خلیل‌خان، نقشه قتل او را طراحی کرد. سرانجام، سنجرخان در محرم یکی از سال‌های ۱۳۳۷ تا ۱۳۳۹ قمری، به شهادت رسید.

سنجرخان وزیری، نماد غرور، مقاومت و غیرت کُردی، زندگی‌اش را وقف مبارزه با ظلم و دفاع از مردم کردستان کرد و نامش در تاریخ ماندگار شد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه