English

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان:

۶۱ هزار میلیارد ریال اعتبار سفر رئیس جمهوری به کردستان تحقق یافت

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان گفت: 61 هزار میلیارد ریال اعتبار سفر نخست (تیرماه 1401) رئیس جمهور به استان تحقق یافت که از این میزان 50 هزار میلیارد ریال آن در سال اول جذب شد.

61 هزار میلیارد ریال اعتبار سفر رئیس جمهوری به کردستان تحقق یافت

به گزارش خبرگزاری موج کردستان، اکبر محمدی رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان شامگاه جمعه پنجم آبان ماه در برنامه زنده تلویزیونی " رویداد "  با اشاره به اینکه 180 مصوبه در دور نخست سفر رئیس جمهور به استان به تصویب رسید، اظهار کرد: برای اجرایی کردن این تعداد مصوبه 152 هزار میلیارد ریال اعتبار لحاظ شد. 

وی با اشاره به اینکه کردستان بیست و هشتمین استان کشور در دور نخست سفر رئیس رئیس جمهور و هیات دولت بود، افزود: زمانی سفر انجام شد که قانون بودجه تصویب و ابلاغ شده بود ولی با وجود همه محدودیت ها به اذعان نهاد ریاست جمهوری؛ کردستان از نظر سرانه تخصیص اعتبار سفر رتبه اول را در کشور دارد. 

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان ادامه داد: در سال نخست سفر اول رئیس جمهور به استان 50 هزار میلیارد ریال از اعتبارات این سفر جذب شد و تاکنون 11 هزار میلیارد ریال دیگر هم محقق شده و جذب هفت هزار و 500 میلیارد ریال دیگر هم در حال انجام است. 

محمدی با بیان اینکه اثرات جذب این میزان اعتبار در پروژه هایی که به مرحله افتتاح رسیده قابل مشاهده است، گفت: یکی از مهم ترین پروژه هایی که بعد از گذشت 17 سال آماده بهره برداری شده است، پروژه راه آهن همدان- سنندج است. 

وی یکی از مهمترین ضعف های استان را پایین بودن شاخص برخورداری در حوزه های حمل و نقل و فقدان سیستم  حمل و نقل ریلی خواند و بیان کرد: یکی از به صرفه ترین، ایمن ترین و راحت ترین روش های حمل و نقل ، سیستم حمل و نقل ریلی است که داشتن آن موجب تحرک بخشی به توسعه اقتصادی می شود. 

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان ادامه داد: راه آهن همدان- سنندج ادامه خط تهران-همدان است که عملیات اجرایی آن از سال 1385 آغاز شد و هم اکنون آماده بهره برداری است.

محمدی اعلام کرد: در پروژه راه آهن همدان- سنندج 35 هزار میلیارد ریال اعتبار هزینه شده و ارزش فعلی آن در افزون بر 160 هزار میلیارد ریال است. 

وی یادآور شد: براساس برنامه ریزی و برآوردهای انجام شده در سال اول اجرای این طرح سالانه 300 هزار نفر مسافر و 600 هزار تن کالا جابه جا می شود و در سنوات بعدی این میزان به 2 برابر قابل افزایش است. 

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان از دیگر راهبردهای مدنظر استان را توسعه حمل و نقل هوایی خواند و گفت: مطالعات فرودگاه سقز از دهه 70 آغاز و عملیات اجرایی آن هم از سال 1382 شروع شد و در سه دهه نحوه نگرش به این طرح تفاوت هایی کرد و تغییراتی در نحوه احداث آن بوجود آمد.

محمدی با بیان اینکه هم اکنون فرودگاه سقز در بخش های مختلف از استاندارد های لازم برخوردار است، بیان کرد: آنچه برای این فرودگاه هدفگذاری شده تردد هوایی هواپیماهای کوچک است که در آینده این هدف گذاری به ناوگان بزرگتر تغییر خواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه چند پرواز کنترلی در این فرودگاه انجام شده و مورد تایید مسئولان ذیربط کشوری هم قرار گرفته است، گفت: تاکنون برای اجرای این طرح پنج هزار میلیارد ریال هزینه شده و ارزش روز آن هم 20 هزار میلیارد ریال است. 

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان اظهار کرد: از دیگر طرح های مهم استان افتتاح شبکه پایاب سد گاران است که با اجرای این مهم 2 هزارو 700 هکتار از اراضی دیم منطقه تبدیل به آبی می شود. 

محمدی ادامه داد: برای اجرای طرح مذکور 6 هزار میلیارد ریال اعتبار هزینه شده و ارزش روز آن 15 هزار میلیارد ریال است. 

وی افتتاح ساختمان و خط انتقال آب شرب از  سدچراغ ویس سقز، ارتقای کمی وکیفی تصفیه خانه فاضلاب سنندج، بخشی از محور دیواندره-بیجار، شهرک صنعتی سرنجیانه ، تصفیه خانه آب شرب شهرستان دیواندره و مجتمع روستایی اوباتو ( 72 روستا ) و احداث پست برق در سنندج را از دیگر پروژه های قابل افتتاح در دور دوم سفر رئیس جمهور به استان اعلام کرد. 

 

تکمیل پروژه های نیمه تمام کردستان نیازمند 500 هزار میلیارد ریال است 

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان نخستین اصل در تهیه و تنظیم مصوبات سفر رئیس جمهور را توجه به توسعه همه جانبه و متوازن استان خواند و اظهار کرد: سعی کردیم در تنظیم مصوبات این سفر همه جوانب توسعه ای اعم از معیشت، اقتصاد ، زیر بناها و خدمات فرهنگی و اجتماعی را مورد توجه قرار دهیم. 

محمدی بیان کرد: از آنجایی که همه فعالیت هایی را که در بخش تولیدی و عمرانی انجام می دهیم در بستر محیط است ،  بنابراین حفظ محیط زیست و توان اکولوژیکی آن را هم مدنظر قرار داده ایم.

وی یادآور شد: برخورداری همه مناطق به میزان مساوی از امکانات دیدگاه اشتباهی در نظام برنامه ریزی به شمار می رود بنابراین ما توسعه بر مبنای قابلیت ها و فرصت های هر منطقه را در دستور کار قرار دادیم. 

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان از دیگر چالش های نظام برنامه ریزی را رفع همه مشکلات در یک برنامه جامع دانست و گفت: این مسئله نه از لحاظ زمانی و نه اعتباری امکان پذیر نیست بنابراین رویکرد انتخاب و شناسایی مسائل اصلی و اولویت دار دردستور کار قرار گرفت .

محمدی از دیگر راهبردهای تهیه مصوبات سفر رئیس جمهور به استان را تکمیل پروژه های نیمه تمام خواند و گفت: براساس برآورد انجام شده افزون بر 500 هزار میلیارد ریال برای تکمیل پروژه های نیمه تمام دراستان نیاز است. 

وی در پایان گفت: تکمیل تعدادی از این پروژه ها هم چون راه آهن که اهمیت و اثربخش و فراگیری آنها بیشتر بوده دراولویت قرار داده و به آنها اعتبار مورد نیاز تزریق شد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه