English

شاکردوست با «کج پیله» مرد شد!

الناز شاکردوست با فیلم تازه‌اش «کج پیله» ساخته هاتف علیمردانی، یکی از متفاوت‌ترین نقش‌های دوران بازیگری خود را تجربه کرده است

الناز شاکردوست
به گزارش خبرگزاری موج

، این روزها فیلم سینمایی کج پیله به کارگردانی هاتف علیمردانی با بازی الناز شاکردوست روی پرده سینماهاست؛ اثری که شاکردوست در آن نقش یک مرد را ایفا می‌کند، نقشی غیرمنتظره که بسیاری از منتقدان آن را نقطه عطف کارنامه او می‌دانند.

علیمردانی در گفت‌وگویی درباره انتخاب این بازیگر عنوان کرد: «در ابتدای کار از الناز پرسیدم نظرت درباره مردان چیست؟ پاسخ او همراه با احترام و درک انسانی بود، نه با نگاه ضد جنسیتی رایج؛ همان لحظه مطمئن شدم گزینه‌ام درست است. وی نشان داد توانایی بازی در چنین قالب متفاوتی را دارد.»

به گفته برخی صاحب‌نظران، اگر «کج پیله» در بخش رقابتی جشنواره فجر شرکت می‌کرد، احتمال تقدیر از شاکردوست در بخش بهترین بازیگر زن جدی بود. این حرکت جسورانه یادآور بازی‌های مشابه نسیم ادبی در «آبی مایل به صورتی»، آزیتا حاجیان در «ساعت شنی»، و لیلا حاتمی در «کمال‌الملک» است؛ زنانی که روزی مرزهای جنسیتی نقش را شکستند.

شاکردوست متولد ۱۳۶۳ تهران و فارغ‌التحصیل رشته تئاتر دانشگاه آزاد است. از نخستین حضورش در سینما با «گل یخ» کیومرث پوراحمد، تا بازی‌های تأثیرگذار در آثار چون «چه کسی امیر را کشت؟»، «قتل آن‌لاین»، «مجردها» و «بی‌وفا»، نشان داده مسیرش در بازیگری پیوسته رو به رشد بوده است.

وی در سال ۱۳۹۷ با نقش‌آفرینی در «شبی که ماه کامل شد» اثر نرگس آبیار به اوج رسید و سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن جشنواره فجر را کسب کرد. از همان زمان، مسیر کاری شاکردوست در حوزه‌های اجتماعی و روان‌شناختی پیش رفت، تا جایی که نقش‌آفرینی‌هایش در «ابلق»، «باد در علفزار می‌پیچد» و «مبارک» نیز تحسین منتقدان را برانگیخت.

در گفت‌وگوی قدیمی، وی درباره سختی ایفای نقش فائزه منصوری در «شبی که ماه کامل شد» اظهار کرده بود: «با وجود آسیب بدنی، فیزیوتراپی کردم و گاهی مسکن نمی‌خوردم تا درد فیزیکی به تمرکز روانی نقش کمک کند.» این نگاه کاملاً حرفه‌ای اکنون بار دیگر در «کج پیله» بازتاب یافته است.

نامه مشهور فریدون جیرانی به الناز شاکردوست، بار دیگر اهمیت تلاش‌های او برای تثبیت در سینمای جدی را برجسته کرد. جیرانی نوشته بود: «الناز، وقتی سینمای جدی تو را جدی گرفت، نشان دادی می‌توانی نقش‌های پیچیده را بازی کنی. برای ماندن، باید زیاد بخوانی و ببینی.»

شاکردوست هم‌زمان با حضور در «کج پیله»، فیلم دیگری به نام «گوزن‌های اتوبان» را روی پرده دارد. این هم‌زمانی دو اثر با دو سوی متفاوت – یکی اجتماعی و دیگری سرگرم‌کننده – تصویری تازه از مسیر رو به بلوغ او در سینمای ایران را به نمایش گذاشته است.

منتقدان معتقدند تجربه «کج پیله» برای الناز شاکردوست تنها یک نقش نیست؛ بلکه آزمون بلوغ هنری او و گامی به سمت مرزهای تازه سینمای ایران است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه