جیم جارموش با «پدر مادر خواهر برادر» برنده شیر طلایی ونیز شد
بر خلاف پیشبینیها، جیم جارموش کارگردان آمریکایی با فیلم «پدر مادر خواهر برادر» شیر طلایی بهترین فیلم جشنواره ونیز ۲۰۲۵ را از آن خود کرد.

، در مراسم اختتامیه هشتاد و دومین جشنواره فیلم ونیز که با معرفی برترینهای بخشهای مختلف به پایان رسید، برخلاف اغلب پیشبینیها، جیم جارموش کارگردان مطرح آمریکایی برای فیلم «پدر مادر خواهر برادر» موفق به کسب شیر طلایی بهترین فیلم شد.
در بخش مسابقه اصلی، جایزه ویژه هیات داوران به فرانچسکو رزی برای مستند «زیر ابرها» از ایتالیا رسید، و شیر نقرهای (جایزه بزرگ هیات داوران) به «صدای هند رجب» ساخته کوثر بن هنیه تعلق گرفت. شیر نقرهای بهترین کارگردانی نیز به بنی صفدی برای فیلم «ماشین خرد کننده» از آمریکا اهدا شد.
در جوایز بازیگری، جام ولپی بهترین بازیگر زن به شین ژی لی برای «خورشید بر همه ما میتابد» از چین و جام ولپی بهترین بازیگر مرد به تونی سرویلو برای «La Grazia» ساخته پائولو سورنتینو از ایتالیا رسید. اوسلا طلایی بهترین فیلمنامه به والری دونزلی و ژیل مارشان برای فیلم «در حال کار» تعلق گرفت.
جایزه مارچلو ماسترویانی برای بازیگر نوظهور به لونا ودلر برای فیلم «دوست ساکت» محصول مشترک آلمان، فرانسه و مجارستان اعطا شد.
در بخش افقها، بندتا پورکارولی و جیاکومو کووی به ترتیب بهترین بازیگر زن و مرد شدند، جایزه بهترین فیلمنامه به آنا کریستینا باراگان برای «پیچک» و بهترین فیلم کوتاه به «بیکلی» اثر لوویسا سیرن رسید. جایزه فیلم اول نیز نصیب «تابستان کوتاه» ساخته ناستیا کورکیا شد.
در بخش کلاسیکهای ونیز، «باشو غریبه کوچک» ساخته بهرام بیضایی به عنوان بهترین فیلم بازسازیشده انتخاب شد. همچنین در بخش واقعیت مجازی، جایزه ویژه هیات داوران به «نیم مثقال زعفران» ساخته نگار مطلبی میدانشاه تعلق گرفت.
به این ترتیب، جشنواره ونیز امسال صحنهای برای شگفتیها و افتخارآفرینی نامهای تازه و قدیمی سینما شد.
ارسال نظر