رئیس مرکز تحقیقات صداوسیما:
درصد بالایی از مردم شبکه خبر را بعنوان شبکه آشیانه انتخاب کردند
رئیس مرکز تحقیقات صداوسیما گفت: در زمان جنگ ۱۲ روزه در صد بالایی از مردم شبکه خبر را بعنوان شبکه آشیانه انتخاب کردند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری موج، محسن شاکرنژاد، رئیس مرکز تحقیقات سازمان صداوسیما در نشست خبری رویداد ملی «ایرانجان | ایلام ایران» با اشاره به شهادت جمعی از سرداران، دانشمندان و مردم کشورمان در حملات اخیر رژیم صهیونیستی، خاطر نشان کرد: این اتفاق تلخ فاصلهای میان اجرای مراحل پیشین و مرحله جدید پویش ایجاد کرد، اما با توجه به ایام ماه محرم و نقش استان ایلام بهعنوان دروازه ورود و خروج زائران اربعین، تصمیم گرفتیم پرداخت رسانهای به استان اصفهان را به زمان دیگری موکول کنیم و تمرکز را بر ایلام بگذاریم.
وی افزود: رویداد "ایلام ایران" از هفتم مرداد آغاز میشود و به مدت چهار روز ادامه خواهد داشت. در حال حاضر، همزمان با این نشست، نظرسنجیهای پیشآزمون در سراسر کشور در حال اجراست. شاخصهایی را برای ارزیابی میزان شناخت مردم از ظرفیتهای استان ایلام طراحی کردهایم و پس از پایان رویداد، بار دیگر به سراغ همان جامعه آماری خواهیم رفت تا ببینیم آیا در آگاهی مردم با تغییر داشته یا خیر.
رئیس مرکز تحقیقات صداوسیما با اشاره به تجربه موفق رویداد «خوزستان ایران» تصریح کرد: در مرحله قبلی پویش، چهار موج نظرسنجی در سطح ملی و استانی برگزار شد و خوشبختانه در بسیاری از گزارهها تفاوت معناداری میان پیشآزمون و پسآزمون مشاهده شد. هدف ما فقط ارائه تصویر درست از ظرفیتها به دیگر استانها نیست؛ بلکه بهبود حال مردم همان استان نیز برای ما اهمیت دارد.
وی با بیان اینکه استان ایلام با جمعیتی حدود ۶۵۰ هزار نفر، استانی کوچک اما پرظرفیت است، اظهار داشت: این استان چشماندازها و فرصتهایی دارد که حتی رسانهها نیز کمتر به آنها توجه کردهاند. در واقع، این موضوع درباره بسیاری از نقاط کشور صادق است؛ بخش بزرگی از ایران هنوز روایت نشده و این پویش، تلاشی برای ادای حق هر یک از استانهاست.
شاکرنژاد یکی از نقدهای وارد به رسانه ملی و سایر حوزههای فرهنگی را «تهرانمحوری» دانست و بیان کرد: نه فقط صداوسیما، بلکه در حوزه سینما، شبکه نمایش خانگی و حتی روایتهای فرهنگی، محور اصلی تهران است. این روند باعث شده فرهنگ و لهجه تهرانی به کل کشور تسری پیدا کند. باید بکوشیم روایتها را از دل جغرافیای متنوع ایران بیرون بکشیم و به مردم نشان دهیم.
رئیس مرکز تحقیقات سازمان صداوسیما با اشاره به برگزاری رویداد رسانهای «ایلام ایران» در چارچوب پویش ملی ایرانجان تصریح کرد: بخشی از هدف این پویش، جبران غفلت تاریخی از ظرفیتها و زیباییهای استانهایی است که کمتر در رسانهها دیده شدهاند. امروز وقتی در تهران زندگی میکنیم، گاه نادانسته دچار نوعی برتریپنداری میشویم. اصطلاح "شهرستانی" برای برخی تهرانیها بار تحقیر دارد؛ در حالی که این نگاه نهتنها نادرست، بلکه ناعادلانه است.
وی افزود: مردم در نقاط مختلف کشور، مخصوصاً در استانهایی مانند ایلام که در شرایط سختتری زندگی میکنند، از بسیاری از موهبتهایی که در تهران در دسترس است محرومند. اما همین استانها ظرفیتهایی دارند که اگر کسی از بیرون به آن نگاه نکند، ممکن است تصور کند اینجا کوههای آلپ است. واقعاً صحنههایی را در این استانها خواهیم دید که برای بسیاری از مخاطبان شگفتانگیز خواهد بود. این رویداد رسانهای تلاشی است برای ادای دین به این مردم.
شاکرنژاد در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع مرجعیت رسانهای در جریان جنگ ۱۲ روزه اخیر با رژیم صهیونیستی اشاره کرد و گفت: در این ایام، مراکز مختلفی مانند مرکز تحقیقات صداوسیما، ایسپا، آرا، دانشگاه امام صادق و مؤسسه متا، نظرسنجیهایی درباره افکار عمومی مردم نسبت به جنگ انجام دادند. نکته مشترک در همه آنها این بود که مردم با فاصله، رسانه ملی را به عنوان مرجع اصلی اخبار انتخاب کردند.
وی ادامه داد: برای اولین بار در نظرسنجیهای سراسری، شبکه خبر بهعنوان پرمخاطبترین شبکه از نگاه مردم معرفی شد. حتی در سوالی با عنوان "شبکه آشیانه" که از مردم پرسیده میشود اگر فقط یک شبکه را بتوانند ببینند، کدام را انتخاب میکنند، شبکه خبر بیشترین رأی را آورد. این نشان میدهد که مردم در بزنگاههای مهم، به رسانهای مراجعه میکنند که واقعیت را با دقت و صحت بازتاب میدهد.
ارسال نظر