مدیرکل منابع طبیعی مازندران – نوشهر:

کوچ دامداران به مراتع ییلاقی غرب مازندران آغاز شد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران – نوشهر گفت: کوچ دامداران به مراتع ییلاقی در غرب استان مازندران آغاز شد.

کوچ دامداران به مراتع ییلاقی غرب مازندران
به گزارش خبرگزاری موج از مازندران

، مهرداد خزایی پول در حاشیه کوچ دامداران چالوس در محور کندوان با اشاره به اینکه دامداران این منطقه، کوچ خود را به مراتع ییلاقی آغاز کرده‌اند، اظهار داشت: در حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری غرب مازندران ۱۹۷ هزار هکتار مرتع داریم که عمدتاً ییلاقی هستند.

وی ادامه داد: تعداد ۳۰۳ سامانه عرفی در غرب مازندران داریم که ۲۱۸ سامانه دارای طرح‌های مرتعداری است و مطالعات اولیه آن انجام شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران - نوشهر تصریح کرد: همچنین از ۱۳۵ سامانه عرفی که دارای طرح مرتعداری هستند، واگذار و احاله مدیریت به دامداران شده است تا بتوانند بر اساس مفاد کتابچه طرح، نسبت به اجرای قوانین مرتعداری شامل مدیریت چَرا، منابع آبی، حفظ خاک و پوشش گیاهی اقدام کنند.

وی گفت: خوشبختانه امسال در شمال کشور و در فصل رویش گیاهان، بارندگی‌های خوبی داشتیم و این باعث شد تا وضعیت پوشش گیاهی در مراتع ییلاقی و میان بند شرایط مطلوبی داشته باشد و این سبب شد دامداران کمی با تأخیر و وقفه وارد سامانه عرفی مرتع شوند که این خود در سال آینده برای ذخیره گونه‌های گیاهی جهت تولید، رشد و تکثیر زمینه بهتری را فراهم می‌کند.

خزایی ابراز داشت: در مراتع ییلاقی گونه‌های مختلفی از جمله گَوَن، اسپرس خاردار که جزو گونه‌های پوششی محسوب می‌شوند، در حفاظت خاک نقش ارزنده و بسزایی دارند.

وی همچنین از وجود گونه‌های خوش خوراک گندمی و پهن برگ در مراتع خبر داد و بیان داشت: بسیاری از گونه‌های دیگر گیاهی ما در مراتع، دارویی، خوراکی و حتی صنعتی هستند که البته برخی افراد اقدام به جمع آوری گونه‌های دارویی کردند و بنابراین توصیه ما به همگان این است که از تخریب خاک و پوشش گیاهی خودداری کنند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران - نوشهر تأکید کرد: حتی برای استفاده دارویی از گیاهان، حتماً شناسایی لازم را داشته باشند، چون برخی گونه‌های گیاهی دارای تشابه اسمی هستند و باید توسط کارشناسان امر تشخیص داده شود تا احیاناً استفاده از گونه‌های مشابه دارویی موجب مشکلات و صدمات جانی برای مصرف کنندگان نشود.

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه