English

ابوالقاسم فقیری، نویسنده و پژوهشگر فرهنگ عامه فارس درگذشت

ابوالقاسم فقیری نویسنده و پژوهشگر برجسته فرهنگ مردم فارس امروز سه‌شنبه ۲۰ آبان در ۸۸ سالگی درگذشت.

ابوالقاسم فقیری
به گزارش خبرگزاری موج

، ابوالقاسم فقیری نویسنده، روزنامه‌نگار و پژوهشگر برجسته فرهنگ عامه فارس، روز سه‌شنبه ۲۰ آبان‌ماه در ۸۸ سالگی درگذشت. وی متولد ۱۳ خرداد ۱۳۱۶ در شیراز بود و بیش از شش دهه از عمر خود را صرف گردآوری و ثبت عناصر فرهنگ بومی و ادبیات شفاهی مردم فارس کرد.

فقیری از نخستین چهره‌هایی بود که قصه‌نویسی محلی و روایت‌های فولکلور را به صورت مکتوب وارد جریان ادبیات داستانی معاصر کرد. در آثار داستانی او از جمله «اجاق کور»، «خانه خانه‌ خودمان»، «دیو»، «بارونی» و «با خودم در راه»، رگه‌های پررنگی از گفتار عامیانه و باورهای مردمی دیده می‌شود.

وی افزون بر داستان‌نویسی، در زمینه فرهنگ و مردم‌شناسی فارس مطالعات عمیقی داشت. کتاب‌هایی همچون «ترانه‌های محلی»، «بازی‌های محلی فارس»، «گوشه‌هایی از فرهنگ مردم فارس»، «آداب و رسوم نوروزی در فارس» و «سیری در ترانه‌های محلی با تکیه بر گوشه‌هایی از ترانه‌های فارس» حاصل سال‌ها پژوهش میدانی او در روستاها و شهرهای جنوبی کشور است.

ابوالقاسم فقیری در واپسین سال‌های عمر خود همچنان فعال بود و آثار او امروز بخشی از منابع مرجع در مطالعات فرهنگ عامه ایران به شمار می‌رود. جامعه ادبی و فرهنگی کشور با درگذشت او یکی از صداهای اصیل و بومی خود را از دست داد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه