English

رئیس مرکز تحقیقات سازمان صدا و سیما:

پویش «ایران جان» اثربخشی ملموسی در شناخت و نگرش مردم داشته است

رئیس مرکز تحقیقات سازمان صدا و سیما گفت: بر اساس تحقیقات علمی پویش «ایران جان» اثربخشی ملموسی در شناخت و نگرش مردم داشته است.

پویش «ایران جان»  اثربخشی ملموسی در شناخت و نگرش مردم داشته است
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری موج

، محسن شاکرنژاد، رئیس مرکز تحقیقات سازمان صدا و سیما، در نشست خبری رویداد ملی «ایران جان» با تشریح نحوه ارزیابی اثربخشی این طرح اظهار داشت: یکی از دشوارترین بخش‌های این پروژه، سنجش تأثیر آن در شرایطی است که امکان کنترل‌های میدانی و محیطی بسیار محدود است. به همین دلیل، ما از روش علمی «آزمون پس‌آزمون» استفاده کردیم که در حوزه تحقیقات اجتماعی، یکی از معتبرترین شیوه‌های سنجش اثرگذاری در محیط‌های باز محسوب می‌شود.

وی افزود: طراحی این آزمون به نحوی انجام شد که بتوانیم پیش از اجرای عملیات رسانه‌ای در استان هدف، شاخص‌هایی مانند میزان شناخت عمومی از ظرفیت‌ها، جایگاه استان در افکار عمومی و سطح علاقه‌مندی را بسنجیم و پس از پایان برنامه، این شاخص‌ها را مجدد ارزیابی کنیم.

رئیس مرکز تحقیقات رسانه ملی ادامه داد: این سنجش در سه سطح طراحی شده است؛ نخست سطح شناخت یا آگاهی مردم از ظرفیت‌ها، دوم سطح عاطفی یا علاقه‌مندی و نگرش مثبت نسبت به استان، و سوم سطح رفتاری که دشوارترین سطح است و به تغییر در کنش مردم مانند تصمیم به سفر، سرمایه‌گذاری یا پیگیری موضوعات استانی بازمی‌گردد.

شاکرنژاد با اشاره به نمونه استان خوزستان توضیح داد: پیش از اجرای طرح، پرسشنامه‌هایی درباره میزان شناخت مردم از ظرفیت‌های خوزستان مانند تولید گندم، نیشکر یا دانه‌های روغنی توزیع شد. پس از اجرای برنامه‌ها، نتایج نظرسنجی‌ها حاکی از افزایش قابل توجه آگاهی بود. به عنوان مثال، نسبت کسانی که می‌دانستند خوزستان بزرگ‌ترین تولیدکننده گندم ایران است، در میان مخاطبان برنامه‌ها ۹ درصد بیشتر از افرادی بود که برنامه‌ها را ندیده بودند.

 

بیشتر بخوانید:

نشست خبری رویداد ملی ایران جان

«ایران جان» تلاشی برای روایت درست و ملی از ایران عزیز است

 

وی افزود: در سطح ملی، ۴۹ درصد پاسخ‌دهندگان اظهار کرده‌اند که بخش‌هایی از پویش «ایران جان» درباره استان خوزستان را مشاهده کرده‌اند؛ از این میان، ۴۸ درصد از طریق تلویزیون، ۸ درصد از رادیو و ۲۸.۱ درصد نیز از فضای مجازی. البته به دلیل هم‌پوشانی مخاطبان، جمع این درصدها بیش از ۷۰ درصد می‌شود.

رئیس مرکز تحقیقات صدا و سیما با اشاره به تفاوت میان مخاطبان و غیرمخاطبان گفت: در موضوعات مشخص، مانند نقش خوزستان در تأمین دانه‌های روغنی، تولید نیشکر یا گندم، سطح آگاهی در میان بینندگان برنامه‌ها به طور معناداری بالاتر از سایرین بود. به طور میانگین، شناخت عمومی نسبت به خوزستان در میان مخاطبان حدود ۶ درصد افزایش یافته و در خود استان، تا ۱۰ درصد افزایش در آگاهی عمومی نسبت به ظرفیت‌ها مشاهده شده است.

شاکرنژاد تأکید کرد: نتایج این بررسی‌ها نشان می‌دهد که روایت حرفه‌ای، برنامه‌ریزی‌شده و مستمر می‌تواند در مدت‌زمانی کوتاه، تغییراتی مؤثر در شناخت، احساس و حتی رفتار مخاطبان نسبت به ایران و استان‌ها ایجاد کند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه