English

مشاور رییس جمهور:

دولت چهاردهم برای رشد بخش خصوصی عزم جدی دارد

مشاور رییس جمهور با بیان اینکه دولت چهاردهم برای رشد بخش خصوصی عزم جدی دارد، گفت: ما در دولت، نه فقط قوانین مزاحم، بلکه افراد مزاحم را هم باید از مسیر توسعه کنار بزنیم و من اسم مدیرانی که در مقابل بخش خصوصی مقاومت می کنند را گذاشته ام مدیران رانتی.

دولت چهاردهم برای رشد بخش خصوصی عزم جدی دارد
به گزارش خبرگزاری موج از فارس

 به نقل از اتاق بازرگانی استان، نورالدین آهی مشاور رییس جمهور در نشست با روسای تشکل های اقتصادی استان فارس، ضمن تحلیل موانع موجود بر سر راه ایفای نقش مؤثر بخش خصوصی، از عزم دولت چهاردهم برای نجات اقتصاد ایران سخن گفت. او این دیدار را فرصتی برای بازتعریف نسبت میان دولت، تشکل‌های تخصصی و کارآفرینان در فرآیند تصمیم‌ سازی ملی دانست.

در ابتدای این نشست، آهی با اشاره به برخی که از آنها به عنوان «مدیران رانت» یاد کرد، گفت: برخی مدیران دولتی احساس می‌کنند با فربه‌شدن بخش خصوصی، از میدان خارج می‌شوند. این مقاومت، نه از سر عقلانیت اجرایی، که بخاطر ترس از دست‌دادن قدرت است.

وی تأکید کرد: تنها راه شکستن این مقاومت، فعال‌شدن بیشتر و جدی‌تر شدن بخش خصوصی در میدان تصمیم‌سازی است.

مشاور رئیس جمهور با صراحت به اولویت دولت چهاردهم برای حذف موانع رشد بخش خصوصی پرداخت و گفت: ما در دولت، نه فقط قوانین مزاحم، بلکه افراد مزاحم را هم باید از مسیر توسعه کنار بزنیم و من اسم مدیرانی که در مقابل بخش خصوصی مقاومت می کنند را گذاشته ام مدیران رانتی.

وی با اشاره به اینکه اصلاحات در حال پیگیری در سطح لوایح و طرح‌هاست، خواستار مشارکت فعال تشکل‌های اقتصادی در این فرآیند شد و افزود: همه چیز نمی‌شود یک‌سویه باشد. بخش خصوصی باید با اندیشه، مطالبه‌گری و صدای بلند وارد میدان شود.

بخش خصوصی دیده نمی‌شود

آهی در بخش دیگری از سخنان خود در این نشست، با استناد به تجربه شخصی رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: دکتر پزشکیان پزشک است. می‌توانست بیمارستان خصوصی بزند و نفع شخصی ببرد، اما ترجیح داد در بخش دولتی بماند. چون باور دارد اگر مرز میان بخش خصوصی و دولتی مخدوش شود، تعارض منافع شکل می‌گیرد.

وی تأکید کرد که دولت وظیفه دارد از بخش خصوصی در برابر این تعارض‌ها محافظت کند، نه آن‌که به آن بی‌اعتماد باشد.

تشکل‌ها؛ ظرفیت‌های دیده‌ نشده در سطح ملی

آهی با اشاره به تجربیاتش در نشست‌های استانی، از قدرت بالای تشکل‌ها در مقایسه با احزاب رسمی سخن گفت و افزود: در اتاق بازرگانی شبکه‌ای دارید که صدها برابر تأثیرگذارتر است. این یعنی تشکل‌ها، برخلاف احزاب، از دل مسئله و برای حل مسئله شکل گرفته‌اند.

وی خاطرنشان کرد که بسیاری از مشکلات اقتصادی، از قیمت گوشت مرغ تا مسائل استارت‌آپی، توسط همین تشکل‌ها حل شده‌اند، بدون آن‌که وارد بازی‌های قدرت شوند.

نقش فارس؛ تمدن‌ساز و تأثیرگذار

آهی با اشاره به اهمیت تاریخی و ملی استان فارس برای کشور، گفت: ما افتخار می‌کنیم که در فارس حضور داریم. این استان، نه فقط تمدن‌ساز، بلکه نقش‌آفرین در آینده‌ی ایران است.

وی از فعالان اقتصادی خواست تا پیشنهادها و مطالبات خود را مکتوب کنند و اطمینان داد که شخصاً آن‌ها را به رئیس‌جمهور منتقل خواهد کرد.

مشاور رئیس جمهور با تأکید بر باور قلبی دولت به ظرفیت‌های بخش خصوصی بیان کرد: دولت چهاردهم، برای نخستین بار بعد از انقلاب، مشاوری برای امور تشکل‌ها منصوب کرده. این یعنی باور داریم که صدای تشکل‌ها، اگر شنیده شود، بسیاری از مسائل کشور حل خواهد شد. اما این مسیر یک‌سویه نیست باید با هم حرکت کنیم.

در انتظار دستور رئیس جمهوری برای کوچک سازی دولت و کاهش هزینه ها هستیم

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس در این نشست گفت: ما در بخش خصوصی بی صبرانه منتظر دستور رئیس جمهوری برای کوچک سازی دولت و کاهش هزینه ها در کشور هستیم چرا که امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند چابک‌سازی ساختارهای اداری، حذف موازی‌ کاری‌ها و استفاده بهینه از منابع ملی هستیم. 

محمدصادق حمیدیان، بیان کرد: این تصمیم نه ‌تنها می‌تواند گامی مهم در مسیر اصلاحات اقتصادی باشد، بلکه زمینه‌ساز ارتقای بهره‌وری و افزایش اعتماد عمومی به نظام اجرایی کشور خواهد شد. 

وی افزود: مردم انتظار دارند دولت در مسیر شفاف‌سازی و پاسخ‌گویی پیشگام باشد و با کاهش هزینه‌های غیرضروری، باری از دوش اقتصاد بردارد.

حمیدیان اظهار داشت: استان فارس از حیث تشکلی در بخش خصوصی سه تشکل مادر شامل اتاق بازرگانی با ۳۱ تشکل وابسته، اتاق اصناف با برخورداری از ۷۸ اتحادیه صنفی و اتاق تعاون با تعداد انبوهی تعاونی تحت پوشش دارد. 

رئیس اتاق بازرگانی فارس ادامه داد: استان فارس از حیث تولید ارزش افزوده در اقتصاد استان نیز ۱۰ و نیم درصد کل ارزش افزوده تولیدی استان در بخش صنعت و معدن، ۵۱ درصد در بخش خدمات و حدود ۱۷ درصد در بخش کشاورزی است. 

حمیدیان با تاکید بر اینکه انتظار داریم شما صدای رسای تشکل های بخش خصوصی به دولت باشید عنوان داشت: در همه جای دنیا قطع برق واحدهای تولیدی آخرین مرحله می باشد و این درست نیست که فشار قطعی برق در کشور را بر بخش تولید و اقتصاد وارد کنیم و انتظار داشته باشیم سایر بخش های کشور عملکرد خوبی داشته باشند.

وی تصریح کرد: در حوزه تولید صنعتی؛ به دنبال قطعی برق و گاز، واحدهای تولیدی و بنگاه های اقتصادی استان فارس متحمل فشارها و ضررهای مهلکی شده اند که انتظار داریم دولت در این زمینه تغییر رویکرد ملموسی را اتخاذ کند.

او افزود: دولت هیچ گونه حمایتی از بخش تولید کشور ندارد و گواه این موضوع قطع حامل های انرژی برای واحدهای تولیدی و صنعتی کشور است که در این روند واحدهای مشمول ضررهای جبران ناپذیر می شوند و دولت هیچ فشاری را تحمل نمی کند.

حمیدیان با تاکید بر اینکه انتظار داریم دولت موضوع قطعی برق و وضعیت اسفناک واحدهای تولیدی در کشور را درک کند اظهارکرد: پیش از این شنیدیم که مسئولان تصمیم گیر در کشور گزارش های خلاف واقع در خصوص قطع برق بخش تولید و اقتصاد کشور را به مقام معظم رهبری ارائه کرده و صراحتا اعلام کردند که در تابستان ۱۴۰۴ قطعی برق نداریم و گلایه ما به عنوان بخش خصوصی این است که چرا گزارش های خلاف واقع می دهید.

رئیس اتاق بازرگانی فارس با بیان اینکه موضوع دخالت بخش دولتی در امور تولید موضوع مهم دیگری است که بخش خصوصی با آن درگیر است اضافه کرد: صف طولانی ادارات دولتی برای دخالت در امر تولید برای بخش خصوصی قابل تحمل نیست و مطالبه ما این است که بخش خصوصی را نجات دهید.

وی ادامه داد: انتظار داریم میدان داری حوزه اقتصاد را به بخش خصوصی بدهید و دخالت بخش دولتی را کم کنید چرا که بخش خصوصی خودش می داند که چیکار کند تحریم ها را دور بزند و کالا و پول وارد کند و اجازه بدهیم بخش خصوصی خودش فرآیند صادرات و واردات را مدیریت و اجرا کند و دولت ایفاگر نقش خود باشد.

حمیدیان با تاکید بر اینکه تشکل های بخش خصوصی تشکل های همراهی هستند عنوان داشت: بر اساس آمار جمعیت شاغل در بخش صنعت استان بالغ بر ۱۴۰ هزار نفر و تعداد کارمندان دولت بالغ بر ۱۴۱ هزار نفر است که با توجه به اینکه فارس استان متاثر از خشکسالی است و معیشت جمعیتی بالغ بر یک میلیون و ۷۵۰ هزار نفر در استان از این بخش تامین می شود که اگر بخش کشاورزی فارس با حساسیت دنبال نشود شاهد وضعیت نامناسبی برای فارس خواهیم بود.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه