وزیر علوم:
فارس میتواند در تأمین مسکن دانشگاهیان پیشرو و الگو باشد
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به دغدغه مسکن کارکنان و اعضای هیئت علمی دانشگاهها، گفت: باتوجه به اهتمام استاندار فارس، این استان میتواند در تأمین مسکن دانشگاهیان پیشرو و الگو باشد و دانشگاه شیراز برای دیگر دانشگاههای بزرگ کشور، مدل ارائه کند.

، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، امروز پنجشنبه ۱۸ اردیبهشتماه، در جمع رؤسای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی استان فارس حضور یافت و دغدغههای ایشان را شنید.
این نشست که در مجتمع فرهنگی رفاهی دانشگاه شیراز آغاز شد، با خیرمقدمگویی افشاریفر، سرپرست دانشگاه شیراز و رزمجو، رئیس دانشگاه علمی کاربردی سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی استان فارس آغاز شد و سپس دیگر رؤسای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی به بیان دغدغه و مشکلات حوزه خدمت خود پرداختند.
حسین سیمایی صراف، در جمع رؤسای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی فارس، اظهار کرد: سیاست آموزش عالی کشور خاتمة کمیتگرایی و اهتمام به ارتقای کیفیت دانشگاهها است.
او افزود: در یک بازة زمانی شاهد شکلگیری رقابت منفی میان دانشگاههای آزاد، پیام نور و مؤسسهها بودیم که سبب گسترده شدن دانشگاهها و بلای جان نظام آموزش علمی کشور شد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: برای ارتقای دانشگاهها، بهبود رتبه علمی کشور و معیشت دانشگاهیان، باید سه اقدام انجام شود.
سیمایی عنوان کرد: توجه به معیشت دانشگاهیان، مولدسازی و پذیرش دانشجو به اختیار دانشگاهها سه اقدام مهم است که در این مسیر باید دنبال شود.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: باید به دانشگاهها این اختیار داده شود که براساس نیازسنجی و با حمایت کامل بهترین گزینهها را جذب کنند.
سیمایی اظهار کرد: تحقق این سه، سبب جهش در ارتقای دانشگاههای کشور خواهد شد. جلوگیری از توسعه کمی دانشگاهها با موانعی روبهرو است و با این موانع نمیتوان لایحه به مجلس برد؛ چراکه به اتفاق آرای منفی رد خواهد شد.
او یادآور شد: مطالعات آمایش عالی از سال ۹۲ آغاز شده و این مطالعات برای همة استانهای کشور انجام شده است اما در مرحله اجرا موفق نبوده است.
وزیر علوم گفت: آمایش آموزش عالی سیاست ابلاغی رهبر معظم انقلاب است و شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز آن را در ۱۱ ماده ابلاغ کرده اما با وجود اهتمام سه وزیر ادوار گذشته، هنوز اجرایی نشده است.
سیمایی صراف با اشاره به درخواست چند نماینده فارس از او برای ایجاد دانشگاه یا رشته دانشگاهی در شهرستان آنها، گفت: باید به جای کسب حسن شهرت مقطعی در یک شهرستان، منافع ملی را محور قرار دهیم.
او از رؤسای دانشگاههای فارس خواست بیندیشند و راهکار عملی برای تحقق این هدف ارائه کنند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دربارة ایجاد پردیس بینالملل در دانشگاه های کشور نیز گفت: نباید به هر قیمت پردیس بین الملل ایجاد و تنها برای کسب درآمد ارزی، دانشجویان خارجی جذب کنیم چرا که ممکن است به حیثیت علمی کشور صدمه وارد شود.
سیمایی افزود: باید دانشجوی خوب را جذب کنیم که هم حامل فرهنگ و تمدن ایرانی باشد و هم برای کشور درآمد داشته باشد و در ضمن آبروی علمی کشور نیز حفظ شود.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به دغدغه مسکن کارکنان و اعضای هیئتعلمی دانشگاهها، گفت: وزارت علوم برای تأمین مسکن دانشگاهیان عزم جدی دارد و موفقیت در این پروژه یکی از شاخصهای ارزیابی مدیران دانشگاهها است.
او افزود: با اختصاص بخشی از اراضی دانشگاه، استادان خود را حفظ میکنیم.
سیمایی صراف با بیان اینکه تأمین مسکن دانشگاهیان ۱۴ مرحله اداری دارد، ادامه داد: در زمان حاضر ۳۵ دانشگاه کشور این مراحل را طی کرده و در مرحله واگذاری هستند و ۱۰۵ دانشگاه دولتی هنوز این فرآیند را آغاز نکردهاند.
او گفت: باتوجه به اهتمام استاندار فارس، این استان میتواند در تأمین مسکن دانشگاهیان پیشرو و الگو باشد و دانشگاه شیراز برای دیگر دانشگاههای بزرگ کشور، مدل ارائه کند.
او در زمینه حقوق و مزایای کارکنان و اساتید دانشگاهها گفت: اقداماتی انجام شده، اما شاید به زودی اجرایی نشود؛ راهکار دیگر استفاده از ظرفیتهای قانونی جهش دانشبنیان است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در خاتمه با اشاره به گفتوگوی خود با وزیر نیرو در حاشیه نشست چهارشنبه گذشته هیئت دولت، اعلام کرد: قرار شد فهرست خوابگاهها و دانشگاههای کشور به وزارت نیرو داده شود تا در یک ماه باقیمانده از سال تحصیلی، از جدول خاموشی برق، مستثنی شوند.
موضوع آمایش دانشگاههای استان و مراکز آموزش عالی را بهجد دنبال میکنیم
استاندار فارس نیز در نشست وزیر علوم با شورای مدیریت آموزش عالی استان اظهار کرد: طرح آمایش مراکز آموزش عالی، یک امر صددرصد ضروری و اجتنابناپذیر است.
وی با تصریح این نکته که متأسفانه کشور را از جهات مختلف گران اداره میکنیم، افزود: بخشی از این هزینه هم مربوط به مراکز آموزش عالی است.
استاندار فارس با طرح پرسشی مبنیبر اینکه کجای دنیا این میزان مراکز آموزش عالی دارند؟ گفت: تسلیم فشارهای سیاسی برای ایجاد مراکز آموزش عالی جدید نمی شوم، چراکه این کار خیانت است.
امیری ایجاد مراکز آموزش عالی جدید را یک نوع کلاهگذاری سر مردم دانست و عنوان کرد: بنابراین موضوع آمایش دانشگاههای استان و مراکز آموزش عالی را بهجد دنبال میکنیم.
وی با تأکید بر اینکه برنامهریزی ما با تمرکز ملی است، تصریح کرد: باید برنامهریزی کنیم که علم تولید کنیم نه آن را مونتاژ!
استاندار فارس تأکید کرد: زمانی میتوانیم بگوییم که علم ما نوسازی شده که در دانشگاهها افراد متخصص و تولیدکننده علم پرورش دهیم.
امیری از وزیر علوم خواست تا قانون محدودیت مضاعف بر اعضای هیئتعلمی برداشته شود.
وی ادامه داد: قانوننویسی و قانونگذاری مقولههای متفاوتی هستند و اولین گام در قانوننویسی، نیازسنجی است، اما آیا اینگونه عمل شده است؟
استاندار فارس همچنین با اشاره به چالشهای پارکهای علم و فناوری گفت: باید در سطح ملی تجاریسازی محصولات پارکهای علم و فناوری دنبال شود و باید اجازه داده شود رؤسای پارکهای علم و فناوری، پارکهای علم و فناوری دنیا را ببینند.
ارسال نظر