سرخط خبرها
  • آمریکا دوباره به مهدی تاج و مهدی محمد نبی ویزا نداده است
  • ونزوئلایی‌ها تصاویر ترامپ و روبیو را به نشانه اعتراض سوزاندند
  • یارانه خردادماه ۱۴۰۵ به حساب سرپرستان خانوار دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد
  • حمله مجدد اسرائیل به جنوب لبنان
  • یک جفت لاستیک موتورسیکلت ۴ میلیون تومان
  • امتحانات نهایی پایه‌های یازدهم و دوازدهم به ۲۰ تیر موکول شد
  • استارلینک رسماً وارد عراق شد
  • روزنامه هاآرتص: نتانیاهو وارد روزهای پایانی سیاسی خود شده است
  • مرز سومار به جمع مرز‌های اربعینی اضافه می‌شود
  • شاخص کل بورس تهران ۸۹ هزار واحد مثبت شد و به تراز ۵ میلیون و ۲۴۰ هزار واحد صعود کرد
  • لهستان عالی‌ترین نشان افتخار خود را از زلنسکی پس گرفت
  • اعتراض شدیداللحن ایران در برابر خبرنگاران بین‌المللی
  • افزایش ۳۰۰ دلاری: آیفون ۱۸ پرو احتمالاً با قیمت پایه ۱۴۰۰ دلار عرضه می‌شود
  • رئیس کمیسیون امنیت ملی: ایران به نقض تفاهمنامه پاسخی بازدارنده خواهد داد
  • اعتراف بلژیکی‌ها: بدترین رفتارها با ایران می‌شود
  • مخالفت آمریکایی‌ها با سفر ایران به آمریکا ۲ روز قبل از بازی با بلژیک
  • بن‌گویر خطاب به معاون ترامپ: هر کس به ما پشت کند زیان خواهد دید
  • مجری آرژانتینی با انتشار خبر فوت پدر مسی اخراج شد
  • اقدام خصمانه ایکس علیه معاون حقوقی و بین‌الملل وزارت امور خارجه
  • همراهی متا با رژیم صهیونیستی در جنگ علیه ایران

قالیباف:

توزیع جمعیت در کشور نرمال نیست

رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر ضرورت اصلاح الگوی زیست و تمرکز جمعیت در ایران گفت توزیع جمعیت در کشور نرمال نیست و باید به‌عنوان یکی از راهبردهای کلان ملی برای آن چاره‌ای اندیشید.

قالیباف
به گزارش خبرگزاری موج

،  محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست مشترک استانداران و مجمع نمایندگان استان‌های شرق کشور گفت: زمانی که از تولید و توسعه سخن می‌گوییم در واقع از نسبت و تعامل انسان و مکان صحبت می‌کنیم و این رابطه باید مبنای توسعه ملی قرار گیرد.

وی با اشاره به ناهماهنگی در پراکنش جمعیت کشور افزود: در حدود ۵۱ درصد از سرزمین ایران تنها ۲۱ میلیون نفر ساکن هستند، در حالی‌که در یک‌دهم دیگر از مساحت کشور نیز همین تعداد جمعیت زندگی می‌کند؛ این یعنی توزیع جمعیت به‌عنوان محور قدرت، معرفت، منزلت و ثروت در کشور ما نرمال نیست.

قالیباف تصریح کرد: هدف این نشست پرداختن به مشکلات محلی یا بخشی نیست، بلکه باید مسئله توزیع جمعیت به‌عنوان یک راهبرد ملی در سطح تصمیم‌گیری سران کشور بررسی شده و برای آن طرحی جامع ارائه شود.

رئیس مجلس اظهار داشت: اصلاح توزیع جمعیت با رویکرد عدالت سرزمینی، نیازمند هماهنگی میان همه دستگاه‌ها، و بازنگری در الگوهای توسعه شهری و روستایی است تا ظرفیت سکونت و تولید در مناطق کمتر برخوردار فعال شود.

وی در ادامه با اشاره به اهمیت برنامه‌ریزی علمی گفت: کشور از سال ۱۴۰۱ دارای سند آمایش سرزمینی بوده و این سند در سال ۱۴۰۲ ابلاغ شد؛ بنابراین باید مبنای اصلی تصمیم‌سازی‌های اقتصادی، عمرانی و جمعیتی کشور قرار گیرد.

قالیباف تأکید کرد: توسعه بدون توجه به آمایش سرزمینی فقط تمرکز جمعیت و ثروت را در چند نقطه خاص افزایش می‌دهد و موجب بی‌عدالتی فضایی و ضعف در بهره‌گیری از منابع بومی می‌شود.

وی  افزود: مجلس و دولت باید هماهنگ در مسیر اجرای سند آمایش سرزمینی حرکت کنند تا با اصلاح الگوی سکونت، توسعه متوازن و پایداری جمعیتی در سراسر ایران تحقق یابد.

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه