English

سخنگوی وزارت خارجه:

اگر همه به برجام بازگردند، ایران هم بازمی‌گردد

سخنگوی وزارت امور خارجه در گفت‌وگوی اختصاصی با روزنامه گاردین با تأکید بر اینکه بازگشت تحریم‌ها جنگی ناعادلانه علیه ملت ایران است، تصریح کرد: اگر همه طرف‌ها به تعهدات برجامی بازگردند، تهران نیز همین مسیر را دنبال خواهد کرد.

اگر همه به برجام بازگردند، ایران هم بازمی‌گردد
به گزارش خبرگزاری موج

،    اسماعیل بقایی ، سخنگوی وزارت امور خارجه ، در مصاحبه اختصاصی با روزنامه گاردین تأکید کرد که هیچ فرد سلیم‌العقل یا دولت مسئولی از بازگشت تحریم‌ها استقبال نمی‌کند، زیرا این اقدام به منزله جنگ اقتصادی ظالمانه علیه ملت ایران است.

بقائی با اشاره به تجربه تحریم‌ها از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰ و تلاش چندساله برای رفع آن‌ها گفت: «ما از عزتمان دفاع و با هر سناریویی مقابله می‌کنیم، اما در عین حال با همه طرف‌ها از جمله اروپا، چین و روسیه در تماسیم تا از بازگشت تحریم‌ها جلوگیری کنیم.»

وی سه شرط اعلامی اروپا برای پرهیز از بازگشت تحریم‌ها را «غیرمنطقی» دانست و افزود: «این شروط در حالی مطرح شده که سه کشور اروپایی و آمریکا با حمله اسرائیل به تأسیسات صلح‌آمیز هسته‌ای ایران عملاً روند دیپلماتیک را تخریب کردند.»

بقائی خاطرنشان کرد که اعتماد ایران به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به دلیل این حملات و سوءاستفاده گزارش‌های آژانس در شورای حکام لطمه دیده و گفت: «هیچ پروتکل مشخصی برای بازرسی از سایت‌های هسته‌ای آسیب‌دیده وجود ندارد و ما باید با در نظر گرفتن امنیت ملی و قانون مصوب مجلس، روش جدیدی برای همکاری تدوین کنیم.»

او نقش اروپا را از میانجی بی‌طرف به «ابزار فشار آمریکا و اسرائیل» تعبیر کرد و افزود: «اگر همه طرف‌ها به برجام بازگردند، ایران هم بازمی‌گردد، زیرا برجام پشتوانه قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت را دارد.»

سخنگوی دستگاه دیپلماسی رفتار غرب را نشانه «بهانه‌جویی سیاسی برای تضعیف ایران» دانست و گفت: «اگر عملی غنی‌سازی ما به صفر رسیده، چرا همچنان با قطعنامه و تحریم تهدید می‌کنند؟ این نشان می‌دهد موضوع هسته‌ای صرفاً یک پوشش برای فشار سیاسی و اقتصادی است.»

بقائی با اشاره به ایستادگی ملت در حمله ۱۳ ژوئن اسرائیل اظهار داشت: «ملت ایران با روحیه‌ای مشابه روحیه بلیتز در جنگ جهانی دوم متحد شد تا از کشور خود دفاع کند. این جنگ تجاوزکارانه، همبستگی ملی را تقویت کرد.»

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه