خبرگزاری موج گزارش می دهد؛
افزایش بودجه نظامی اسرائیل در سایه ترس از واکنش ایران
پس از اعلام آتش بس در روز دوازدهم درگیری نظامی ایران و اسرائیل، مقامات این رژیم درصدد افزایش بودجه نظامی برآمدند تا بتوانند خود را در مقابل احتمالات واکنش جمهوری اسلامی آماده سازند.

، پس از اعلام آتش بس بین اسرائیل و جمهوری اسلامی ایران، یکی از مهمترین اقداماتی که در دستور کار وزارت دفاع اسرائیل قرار گرفت، بحث افزایش بودجه نظامی بود.
در همین راستا مقامات این وزارتخانه پیشنهاد جدیدی به وزارت دارایی ارائه کردند تا به بودجه وزارت دفاع چهل میلیارد شکل (حدود ۱۲ میلیارد دلار) اضافه شود. این رقم تا پیش از جنگ با ایران کمتر از سی میلیارد شکل بود. اما هزینه های جنگ ۱۲ روزه منجر به آن شد تا رقم بیشتری درخواست شود.
بخش مهمی از این درخواست به تامین موشک های رهگیر سامانه آرو (پیکان) مربوط است. زیرا در میانه نبرد ۱۲ روزه مقامات آمریکایی اعلام کردند ذخایر موشک های رهگیر این سامانه بشدت کاهش پیدا کرده و اگر جنگ یکماه طول بکشد، اسرائیل با مشکل جدی در روند پدافند هوایی روبرو خواهد شد.
از این رو اولویت کاری وزارت دفاع اسرائیل پس از آتش بس، عقد قرار داد با صنایع هوا و فضا (IAI) بود تا ذخایر موشک های سامانه آرو را بهبود بخشد. در واقع این توافق که چند روز قبل به امضا رسید، نشان داد هشدارهای آمریکا درست بوده و شاید یکی از دلایل اصلی تمایل اسرائیل به آتش بس، نگرانی بابت پدافند هوایی اش بود که هر لحظه بیشتر آسیب پذیر میشد.
اگرچه جزئیات بیشتری در خصوص این قرارداد منتشر نشده است، اما بی تردید بودجه ای که در نهایت وزارت دارایی پذیرفت، به وزارت دفاع بدهد، در این مسیر هزینه خواهد شد.
طبق توافق وزارت دفاع و دارایی اسرائیل، مقرر شد بودجه نظامی برای سالهای ۲۰۲۵ـ۲۰۲۶ به مبلغ حدود ۱۲ میلیارد دلار افزایش یابد که این رقم قرار است در حوزه نوار غزه، ایران و سایر چالش های امنیتی هزینه شود.
براین اساس میتوان ارزیابی کرد اسرائیل در ماه های آینده کماکان نگران جبهه جدیدی است که در ایران گشود. اسرائیلی ها میدانند جمهوری اسلامی یک تهدید بزرگ برای آنهاست و حمله ای که در ۲۳ خرداد صورت دادند، به نحوی پاسخ داده خواهد شد. از این رو آماده باش و آماده سازی ارتش اسرائیل برای مقابله با این جبهه جدید، اکنون در دستور کار وزارت دفاع است.
این در حالی است که جبهه غزه علی رغم گذشت بیش از ۲۱ماه همچنان داغ و شعله ور است و خبری از آرامش در این جبهه نیست. به همین دلیل هر چند روز یکبار ارتش، نام سربازان جدیدی که در غزه کشته میشوند را رسانه ای میکند.
افزون براین جبهه کرانه باختری هم باز است. نیروهای مقاومت فلسطینی در این منطقه دست از تلاش برنداشته اند. لذا در این حوزه هم اسرائیل با مشکلات جدی امنیتی روبرو است.
جبهه مهم دیگر، یمن است که هر چند روز یکبار با موشک مناطقی را در مرکز اراضی اشغالی هدف قرار میدهند و موجب به صدا در آمدن آژیر خطر و توقف پروازها در فرودگاه بن گوریون می شوند.
با توجه به این مسائل باید گفت حوزه امنیتی و نظامی اسرائیل مهمترین حوزه ای است که بودجه ها را به خود جلب میکند و این مسئله ضمن آنکه گویای شرایط زندگی در اراضی اشغالی است، موید آن است که سایر حوزه ها از جمله بهداشت و درمان، آموزش و... با کمبود و کاستی بودجه روبرو میشود.
ارسال نظر