English

جلال‌زاده:

جای جلاد و قربانی در عرصه بین‌الملل تغییر کرده است

معاون کنسولی و امور مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه با اشاره به موارد مکرر نقض حقوق بشر از سوی غرب و به ویژه آمریکا تاکید کرد: جای جلاد و قربانی در عرصه بین‌الملل تغییر کرده است.

جای جلاد و قربانی در عرصه بین‌الملل تغییر کرده است
به گزارش خبرگزاری موج

،  «وحید جلال‌زاده» معاون امور کنسولی و مجلس وزارت امور خارجه و رئیس ستاد مرکزی هفته بازخوانی و افشای حقوق بشر آمریکایی در میزگرد تخصصی «حقوق بشر آمریکایی: از نگاه قربانیان» که صبح امروز (چهارشنبه ٢۵ تیرماه) در مرکز مطالعات سیاسی و بین الملل وزارت امور خارجه برگزار شد، گفت: بعید می‌دانم امروز متفکر، روزنامه‌نگار یا اهل قلمی در جهان وجود داشته باشد که از استانداردهای دوگانه حقوق بشر، که از سوی آمریکا و متحدانش، عمدتاً کشورهای غربی، اعمال می‌شود، بی‌اطلاع باشد. شما به ندرت دانشگاهی در جهان پیدا می‌کنید که این مفهوم در آن فرموله نشده باشد.

 

جای جلاد و قربانی در عرصه بین‌الملل تغییر کرده است

وی با اشاره به اینکه این آگاهی از مسئولیت ما نمی‌کاهد که این موضوع مهم را در سطح دانشگاه‌ها، اندیشکده‌ها، رسانه‌ها و تریبون‌های مختلفی که در اختیار جمهوری اسلامی ایران است، بیش از پیش تبیین و تشریح کنیم؛ گفت: کشورهای غربی یک موضوع را آن‌قدر تکرار می‌کنند تا یک دروغ به‌عنوان حقیقتی مسلم در جهان جا بیفتد، از جمله موضوعاتی که به جمهوری اسلامی ایران نسبت داده می‌شود.

معاون امور کنسولی و مجلس وزارت امور خارجه درباره موضوع قربانیان حقوق بشر گفت: عمده کشورهای قربانی نقض حقوق بشر، خود قربانی سیاست‌های آمریکا و متحدانش هستند. به‌عنوان مثال، مردم فلسطین را در نظر بگیرید. گروه‌هایی مانند حماس و دیگر گروه‌های جهادی صرفاً به این دلیل در فهرست گروه‌های به‌اصطلاح تروریستی قرار گرفته‌اند که از خود در برابر کشوری دفاع می‌کنند که اصلی‌ترین ناقض حقوق بشر، با حمایت آمریکا، است. چند روز پیش در دانشکده حقوق دانشگاه تهران، در جلسه‌ای درباره حقوق بشر، از اساتید محترم درخواست کردم تا پایان جلسه موضوعی در حوزه حقوق بشر پیدا کنند که توسط رژیم صهیونیستی نقض نشده باشد. آیا موضوعی در اعلامیه جهانی حقوق بشر یا قطعنامه‌های بین‌المللی وجود دارد که توسط آمریکا و رژیم صهیونیستی نقض نشده باشد؟ حقیقتاً چیزی باقی مانده که این کشورها در حوزه حقوق بشر به آن تعرض نکرده باشند؟

جلال‌زاده با بیان اینکه اکثر کشورهایی که از سوی آمریکا و نهادهای بین‌المللی وابسته به آن‌ها به نقض حقوق بشر متهم می‌شوند، خود قربانیان این سیاست‌ها هستند؛ گفت: به تعبیر مقام معظم رهبری، جای جلاد و شهید، یا به عبارتی جلاد و قربانی، عوض شده است. مردم عراق، افغانستان، کشورهای منطقه و حتی در آمریکای لاتین، عمدتاً قربانی نقض حقوق بشر توسط آمریکا و متحدانش هستند. به‌عنوان مثال، در جلسه‌ای که در جریان بودم، به گزارش‌هایی اشاره شد درباره وضعیت دارو و درمان سالمندان و افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی. آیا این گزارش‌ها در مجامع بین‌المللی جایگاهی دارند؟ در حالی که آمریکا حتی فردی را که در شبکه‌های اجتماعی به عبور هواپیمای نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی از حریم هوایی برخی کشورها اعتراض کرده، تحریم می‌کند، اما نخست‌وزیری که توسط یک نهاد قضایی بین‌المللی محکوم شده، آزادانه عمل می‌کند.

وی با اشاره به اینکه در جهانی زندگی می‌کنیم که جوزپ بورل، مسئول سابق سیاست خارجی اتحادیه اروپا، آن را به جنگلی تشبیه کرده و اروپا را گلستانی در میان این جنگل دانسته است؛ گفت: اما در این جنگل، جوامع انسانی حق دارند با هر ابزاری از خود دفاع کنند. نگاه لیبرال‌دموکراسی، حقوق بشر را در جهان حذف کرده است. به نظر من، آخرین میخ‌ها بر تابوت حقوق بشر آمریکایی در جنگ اخیر علیه ملت ایران کوبیده شد. بیمارستان‌ها در قصرشیرین، مراکز بهزیستی، و بیمارستان‌های غزه بارها مورد حمله قرار گرفته‌اند. آمار دقیق ندارم، اما تعداد زیادی از کارکنان سازمان ملل در غزه توسط رژیم صهیونیستی، با استفاده از بمب‌های آمریکایی، به شهادت رسیده‌اند. آیا دیگر چیزی به نام اعلامیه جهانی حقوق بشر باقی مانده که بتوان به آن استناد کرد و گفت فلان ماده توسط آمریکا یا رژیم صهیونیستی نقض شده است؟

معاون وزیر امور خارجه تصریح کرد: در آفریقا، آمریکای لاتین، خاورمیانه، فلسطین، لبنان و ایران، نقض حقوق بشر توسط این کشورها دیده می‌شود. به‌عنوان مثال، آقای هاشمی‌نژاد، فرزند شهید هاشمی‌نژاد، در انجمن هابیلیان کتابچه‌ای ارائه کردند که نشان می‌دهد ۲۳ هزار نفر در ایران توسط ۲۵ گروه تروریستی، که عمدتاً مورد حمایت کشورهای مدعی حقوق بشر، یعنی آمریکا و متحدان اروپایی‌اش، هستند، به شهادت رسیده‌اند. ما و بسیاری از کشورها قربانی حقوق بشر آمریکایی هستیم، اما به دلیل امپراتوری رسانه‌ای آمریکا، این ماییم که باید پاسخگوی اتهامات نقض حقوق بشر باشیم. حتی در کشورهای غربی، از جمله در آمریکا، حقوق بشر قربانی می‌شود.

جلال‌زاده در پایان گفت: سفرای کشورهای اروپایی که اتباع جاسوس آن‌ها در زندان‌های ایران هستند مراجعه می‌کنند که تبعه ما مشکل سیاتیک دارد برای او تشک طبی مهیا کنید یا تبعه جاسوس ما رژیم غذایی گیاهی دارد برایش غذای گیاهی مهیا کنید در صورتیکه شاهد هستیم زندانی ما خانم اسفندیاری در زندان فرانسه از حقوق اولیه یک زندانی برخوردار نیست.

 

ابتکار وزارت خارجه در برگزاری نشست «بازخوانی حقوق بشر آمریکایی»

«وحید جلال‌زاده» معاون امور کنسولی و مجلس وزارت امور خارجه پس از پایان این نشست در جمع خبرنگاران گفت: وزارت امور خارجه، با همکاری مرکز مطالعات سیاسی بین‌المللی و اداره کل زنان و حقوق بشر، در اقدامی ابتکاری پس از جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی علیه ملت ایران که با حمایت ایالات متحده انجام شده بود، نشستی علمی با عنوان «بازخوانی حقوق بشر آمریکایی» برگزار کرد. این نشست با حضور اندیشکده‌ها، اساتید و برخی متفکران این حوزه برگزار شد و عنوان آن بر این مفهوم تأکید داشت که قربانیان نقض حقوق بشر آمریکایی غالباً به اتهام نقض حقوق بشر مورد سرزنش قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: این نشست از جنبه‌های مختلف بسیار پربار بود و موضوعات متنوعی در آن مطرح شد. از جمله این‌که هیچ ماده یا بندی در اعلامیه جهانی حقوق بشر و قطعنامه‌های بعدی مصوب مجامع بین‌المللی وجود ندارد که دست‌کم یک بار توسط رژیم صهیونیستی و ایالات متحده نقض نشده باشد. متأسفانه، به دلیل امپراتوری رسانه‌ای غرب، این اقدامات معمولاً به‌عنوان حمایت از برخی دولت‌ها توجیه می‌شود.

وحید جلال‌زاده ادامه داد: در مجامع بین‌المللی، از جمله مجامع پارلمانی، شاهد این هستیم که ابتکار جمهوری اسلامی ایران در بازخوانی و افشای نقض حقوق بشر آمریکایی، که سال‌ها پیش آغاز شده، به مفهومی جهانی تبدیل شده است. اکثر متفکران و مقامات کشورهای آزاد و آزادی‌خواه نسبت به اقدامات یک‌جانبه و استانداردهای دوگانه حقوق بشر آمریکایی اعتراض دارند و این موضوع را در تریبون‌های جهانی مطرح می‌کنند. از اهالی رسانه، متفکران، صاحبان تریبون، نویسندگان و اساتید دانشگاه درخواست دارم که این موضوع را بیش‌ازپیش مورد توجه قرار دهند. لازم است کرسی‌های حقوق بشر آمریکایی و غربی در دانشگاه‌ها و اندیشکده‌ها ایجاد شود تا بتوانیم در طول سال به این موضوع پرداخته و آن را گسترش دهیم.

 

وزارت خارجه از تمامی روش‌های کنسولی، حقوقی و دیپلماتیک در پرونده خانم اسفندیاری استفاده کرده‌است

معاون امور کنسولی و مجلس وزارت امور خارجه در خصوص آخرین وضعیت پیگیری پرونده خانم اسفندیاری، گفت:  وزارت امور خارجه، طبق وظیفه ذاتی خود، از فردای دستگیری ایشان موضوع را پیگیری کرده است. در روزهایی که ایشان در بازداشت یا به تعبیر دقیق‌تر در گروگان‌گیری توسط مقامات فرانسوی بوده‌اند، از تمامی روش‌های کنسولی، حقوقی و دیپلماتیک استفاده کرده‌ایم. مکان‌هایی را به دادگاه معرفی کرده‌ایم تا بتوانیم تا زمان برگزاری دادگاه از آزادی مشروط ایشان بهره‌مند شویم. امیدواریم قاضی دادگاه پیشنهاد وکیل را بپذیرد. البته روش‌های دیگری نیز در حال بررسی است. تمام تلاش ما این است که این اقدامات به آزادی بدون قید و شرط خانم اسفندیاری، که به دلیل دفاع از مردم مظلوم فلسطین دستگیر و گروگان گرفته شده، منجر شود.

 

دستگیری خانم اسفندیاری نمونه‌ای از استانداردهای دوگانه کشورهای غربی است

معاون وزیر خارجه ادامه داد: دستگیری خانم اسفندیاری، نحوه نگهداری و برخورد حقوقی و کنسولی با ایشان، خود نمونه‌ای از استانداردهای دوگانه کشورهای غربی است. ما هیچ‌گاه اسنادی مبنی بر تخلف یا نقض حقوق از سوی مقامات فرانسوی در پرونده دستگیری ایشان دریافت نکرده‌ایم. اتهام ایشان صرفاً عضویت در یک کانال و دفاع از مردم فلسطین و اعتراض به نقض حقوق بشر توسط رژیم صهیونیستی بوده است. به همین دلیل، ما بازداشت ایشان را به‌عنوان گروگان‌گیری تلقی کرده‌ایم و این عنوان را به‌کار برده‌ایم. امیدوارم رسانه‌ها، میکروفون‌ها و دوربین‌ها در روز آزادی خانم اسفندیاری در فرودگاه امام (ره) حضور یابند و ان‌شاءالله بتوانند سؤالات خود را از ایشان بپرسند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه