خبرگزاری موج گزارش می دهد؛
کدام مراکز نظامی اسرائیل هدف موشکهای ایران قرار گرفتند؟
یک مقام نظامی اسرائیلی اقرار کرد در جریان جنگ ۱۲ روزه، چندین سایت نظامی این رژیم هدف حمله جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته بودند.

، پس از گذشت نزدیک به بیست روز از آغاز آتش بس بین اسرائیل و ایران، در نهایت یک مقام نظامی اسرائیلی که خواست نامش فاش نشود، اقرار کرد «چندین سایت نظامی» در طول جنگ با ایران مورد اصابت قرار گرفتند و علیرغم آسیبها، همچنان فعال ماندند.
با این حال وی اشاره نکرد کدام سایتهای نظامی مورد هدف موشک ها بودند و همچنین جزئیاتی از شدت خسارت را شرح نداد. این اقرار در زمانی که صورت می گیرد که چند روز قبل روزنامه بریتانیایی تلگراف گزارش داد موشکهای ایرانی در طول «جنگ ۱۲ روزه» مستقیماً حداقل پنج «تأسیسات نظامی» اسرائیل را هدف قرار دادهاند.
تلگراف با تکیه بر دادههای راداری که به دست آورده بود، خاطرنشان کرد اسرائیل این موارد را گزارش نکرده است و با توجه به قوانین سختگیرانه سانسور نظامی، نمیتوان آنها را در داخل اسرائیل گزارش کرد.
طبق نقشه منتشر شده در سایت تلگراف از جمله پایگاهها، کمپ زیپوریت در نزدیکی ناصریه، کمپ گلیوت و پایگاه تل نوف هستند. گزارش مذکور مشخص نکرد آیا اینها همه پایگاههایی هستند که مورد اصابت قرار گرفتهاند یا خیر.
در همین راستا هنوز سخنگوی ارتش اسرائیل واکنشی به این اخبار نشان نداده است. اما نکته مهم اینکه روز دوشنبه، وبسایت Ynet فاش شد در جریان جنگ با ایران، ارتش اسرائیل یک «ستاد کل ارتش در سایه» متشکل از معاون رئیس ستاد، سرلشکر تامیر یادای، ژنرالهای ذخیره را فعال کرد تا در صورتی که رئیس ستاد کل، ایال زمیر و اعضای ارشد ستاد کل مورد اصابت قرار گیرند، «ستاد کل در سایه» جای آنها را بگیرد و مدیریت کار از دست خارج نشود. این طرح پیش از شروع جنگ و به عنوان بخشی از یک آمادگی کلی برای پاسخ نظامی احتمالی ایران با موشکهای هستهای و بالستیک، آماده شده بود.
اعضای «ستاد کل ارتش در سایه» در یک مکان مخفی و جدا از زیرساختهای ارتباطی معمول حضور داشتند تا از مصونیت آنها در برابر حملات سایبری و نفوذ فیزیکی اطمینان حاصل شود. این ساختار به گونهای طراحی شده بود که فقط در سناریوی «از دست دادن کامل فرماندهی» وارد عمل شود. البته این سناریو محقق نشد، اما گزارشها نشان می دهد تلاشهایی از سوی جمهوری اسلامی برای حمله به کریا (وزارت دفاع) در تلآویو با موشکهای دقیق و پهپادها وجود داشت.
به طور کلی هنوز هم اخبار شفافی در مورد میزان اصابت موشک ها به مراکز حساس نظامی و یا خسارات آنها وجود ندارد. این در حالی است که مقامات جمهوری اسلامی از ابتدا اعلام کرده بودند آنها مراکز نظامی اسرائیل را هدف قرار داده اند. با این حال محتمل است در روزهای بعد با انتشار اخبار بیشتری از سوی رسانه های غیراسرائیلی، مقامات نظامی این رژیم مجبور به واکنش در این باره شوند.
لازم به ذکر است در زمان پیشنهاد آتش بس از سوی ترامپ، وی چندین بار تکرار کرد در این نبرد ۱۲ روزه اسرائیل هم صدمات زیادی دید. در واقع اکنون کم کم مشخص می شود منظور وی از صدمات زیاد چیست. طبق ارزیابی رئیس بانک مرکزی اسرائیل، این نبرد ۲۰ میلیارد دلار به اقتصاد این رژیم به طور مستقیم و غیرمستقیم آسیب وارد کرد. در همین راستا وزارت دارایی مبلغ ۶ میلیارد دلار زیان مستقیم را تا امروز تآیید کرده است.
ارسال نظر